Το «παρών» στην 37η Philoxenia στη Θεσσαλονίκη έδωσε για άλλη μια χρονιά η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων Ελλάδος. «Για να υπάρξει τουρισμός, θα πρέπει να υπάρχουν τα τουριστικά γραφεία» δηλώνει στο Debbiestravel.gr ο πρόεδρος της ΟΙΤΛΕ Απόστολος Εμμανουηλίδης.
ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)
Όλος ο κόσμος του τουρισμού έδωσε το ‘παρών’ κατά τη διάρκεια της 37ης Philoxenia, που διεξήχθη με επιτυχία 18 – 20 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Helexpo στη Θεσσαλονίκη.
Από τη συγκεκριμένη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων Ελλάδος (ΟΙΤΛΕ) καθώς και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.
«Για να υπάρξει τουρισμός πρέπει να υπάρχουν τα τουριστικά γραφεία, εάν δεν υπάρχουν τα τουριστικά γραφεία, δεν υπάρχει ούτε εισερχόμενος ούτε εξερχόμενος τουρισμός» δήλωσε στο Debbiestravel.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων Ελλάδος (ΟΙΤΛΕ) Απόστολος Εμμανουηλίδης, τον οποίο και συναντήσαμε κατά τη διάρκεια της 37ης Philoxenia.
Όπως ο ίδιος εξήγησε, ο πρώτος άνθρωπος που συναντούν οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, «είναι ο τουριστικός πράκτορας, ο/η αρχηγός, ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου» ανέφερε ο κ. Εμμανουηλίδης ο οποίος ηγείται και της Ένωσης Νομών Ημαθίας Πέλλας στον κλάδο.
Αυτό που ζητάει η Ομοσπονδία από την Κυβέρνηση, είναι να στηρίζουν με κάθε τρόπο τα τουριστικά γραφεία ανά την Ελλάδα, «διότι, εάν δεν υπάρχουν τουριστικά γραφεία δεν υπάρχει τουρισμός. Ζητάμε, να συνεργαστούν μαζί μας για να φέρουμε και περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα» επισήμανε ο κ. Εμμανουηλίδης.
Η ΟΙΤΛΕ
Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων Ελλάδος δημιουργήθηκε με σκοπό να ενώσει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και λεωφορείων πανελλαδικά, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις, που βίωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Ο τουριστικός κλάδος τα δυο χρόνια της πανδημίας ήρθε αντιμέτωπος με χιονοστιβάδα προβλημάτων. Ακινησία των τουριστικών λεωφορείων, ακυρώσεις εκδρομών και στη συνέχεια βεβαίως αύξηση κόστους χρήσης ενός λεωφορείου, σημαντικές αυξήσεις σε ελαστικά, ανταλλακτικά και άλλα προϊόντα που έχουν άμεση σχέση με τη συντήρησή τους, αύξηση του πετρελαίου κίνησης κτλ. έχουν οδηγήσει σε μια τεράστια ζημιά και πολύ μεγάλη μείωση του τζίρου, «που πλέον μιλάμε για θέμα επιβίωσης» όπως επισημαίνεται.
Να σημειώσουμε ότι αρκετά από τα αιτήματα που είχε θέσει η ΟΙΤΛΕ στην Κυβέρνηση έχουν ικανοποιηθεί.