Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠροτεινόμεναAEGEAN: Νέες πτήσεις από Θεσσαλονίκη σε Ελλάδα και εξωτερικό

AEGEAN: Νέες πτήσεις από Θεσσαλονίκη σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται για την AEGEAN στο κέντρο των επενδύσεων της αεροπορικής εταιρίας. Στους ήδη 20 προορισμούς του εξωτερικού και 13 του εσωτερικού, ανακοινώνει νέες απευθείας συνδέσεις στη νησιωτική Ελλάδα και σε δημοφιλή Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

«Η θέση της Θεσσαλονίκης στο μέλλον της Ελλάδας» ήταν ο τίτλος του πάνελ στο συνέδριο Greece Talk Thessaloniki που διεξήχθη σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ομιλητής στο συγκεκριμένο πάνελ, και ο CEO της AEGEAN Δημήτρης Γερογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο που έχει η Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για την εταιρία, την προσέλκυση ποιοτικότερου τουρισμού, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη βιωσιμότητα στη διάχυση του τουρισμού τόσο χωρικά όσο και χρονικά.

Η AEGEAN όπως επισήμανε ο κ. Γερογιάννης δίνει το ‘παρών’ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» εδώ και 24 χρόνια, από το 2001, «όταν δεν υπήρχε τουρισμός στην πόλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκίνησαν με τέσσερις πτήσεις προς Γερμανία, και χρόνο με τον χρόνο άρχισαν να αυξάνονται. Το 2019 εκτελούσε πτήσεις προς 9 προορισμούς του εξωτερικού και σήμερα εκτελεί προς 20. Αντίστοιχα, υπάρχει σύνδεση με 13 προορισμούς του εσωτερικού. «Είναι ξεκάθαρο το στίγμα, ότι η Θεσσαλονίκη είναι στο κέντρο των επενδύσεων μας» δήλωσε ο κ. Γερογιάννης.

Ο ρόλος του νέου αεροδρομίου

Η αεροπορική εταιρία αναπτύχθηκε περαιτέρω στη μετά κόβιντ περίοδο, φέρνοντας πάνω από 30 καθημερινές πτήσεις με 8 αεροπλάνα να έχουν βάση στη Θεσσαλονίκη. Όπως επισημάνθηκε, κατά μεγάλο βαθμό οφείλεται στις επενδύσεις που έκανε η Fraport στον αεροσταθμό, στο να βελτιωθεί τόσο η επισκεψιμότητα όσο και η εμπειρία των επιβατών.

Στόχος της εταιρίας είναι να ‘απλώνει’ τη διασυνδεσιμότητα της χώρας και τις τουριστικές ροές όσο γίνεται περισσότερο μέσα στο χρόνο. «Ξεκινάμε ακόμη πιο πολύ νωρίς τις πτήσεις μας, κρατάμε επίσης πολλές πτήσεις και το χειμώνα σε λιγότερες συχνότητες. Με αυτόν τον τρόπο, επεκτείνοντας το τουριστικό προϊόν, διευκολύνουμε τις τουριστικές ροές να μην επιβαρύνουν την πόλη σε συγκεκριμένες περιόδους» δήλωσε ο κ. Γερογιάννης εξηγώντας πως μέσω της διασυνδεσιμότητας πετυχαίνουν να γίνεται μια διάχυση χωρικά και χρονικά.

Νέες πτήσεις

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο CEO της AEGEAN Δημήτρης Γερογιάννης, στο πάνελ που συμμετείχε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, ανακοινώθηκαν και δυο νέες πτήσεις από/προς το αεροδρόμιο Μακεδονία.

«Η AEGEAN θα ξεκινήσει έναν νέο προορισμό, προς τη νησιωτική Ελλάδα, προσθέτοντας στους ήδη 13 προορισμούς, τη Νάξο, ξεκινάμε 1η Ιουνίου» δήλωσε ο κ. Γερογιάννης προσθέτοντας πως στο πλάνο της εταιρίας είναι να ξεκινήσει και η σύνδεση με το Άμστερνταμ, τη χειμερινή σεζόν του 2024 – 2025.

Η AEGEAN έχει αναπτύξει συνέργειες με την Marketing Greece και τον ΣΕΤΕ και μέσω της πρωτοβουλίας «Σύμπραξη για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη» έχει σκοπό να χρηματοδοτήσει ενέργειες για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη.

«Σκοπός είναι να προσελκύσουμε περισσότερο ποιοτικό τουρισμό» υπογράμμισε ο κ. Γερογιάννης, προσθέτοντας ότι η εταιρία απασχολεί 270 άτομα προσωπικό στη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζοντας την εταιρία ως μια μεσαίου μεγέθους επιχείρηση στον συγκεκριμένο τομέα.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα