Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠροτεινόμεναΑλλαγή σκυτάλης στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης – Νέος πρόεδρος ο Στέλιος Αγγελούδης

Αλλαγή σκυτάλης στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης – Νέος πρόεδρος ο Στέλιος Αγγελούδης

Νέο διοικητικό συμβούλιο σχηματίστηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου, στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Στο ‘τιμόνι’ του ΟΤΘ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Η πρώτη ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στις εγκαταστάσεις του.  Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης συγκλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο σε σώμα.

Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης. 

Την σκυτάλη του προεδρείου παρέλαβε από την απερχόμενη πρόεδρο και Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

«Χαίρομαι που παραδίδω τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης μετά από μία επιτυχημένη πορεία στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης και νοιώθω πως τον αφήνω σε ‘καλά χέρια’» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κα. Πατουλίδου, μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης και της συγκρότησης του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΘ.

«Ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στα οποία θα πρέπει να επενδύσουμε ώστε να προωθήσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΟΤΘ Στέλιος Αγγελούδης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, έτσι όπως προέκυψε μετά τη συγκρότηση του σε σώμα, σήμερα Τετάρτη 13/03/2024, έχει ως εξής:

Πρόεδρος –Στέλιος Αγγελούδης Δήμος Θεσσαλονίκης

Αναπληρώτρια Πρόεδρος – Χρύσα Γρανούζη Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

Αντιπρόεδρος – Θάνος Μπέγκας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Γραμματέας – Χαρίλαος Αλεξόπουλος, Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Ταμίας – Βασίλης Γάκης, Δήμος Θεσσαλονίκης

Μέλος –Θεοδώρα Ρήγα, ΟΛΘ

Μέλος  –  Αναστάσιος Τζήκας, ΔΕΘ – Helexpo.

Συνεργασίες και συνέργειες

Η απερχόμενη πρόεδρος και Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου όπως επισήμανε «χαίρομαι που παραδίδω τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης μετά από μία επιτυχημένη πορεία στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Με τον κ. Αγγελούδη γνωριζόμαστε χρόνια και είχαμε πάντα αγαστή συνεργασία. Η τουριστική πορεία  της Θεσσαλονίκης είναι αποτέλεσμα των συνεργασιών  και της στρατηγικής που υλοποιήσαμε. Ήρθε η στιγμή να κάνω το επόμενο πολιτικό μου βήμα με βαθιά την αίσθηση καθήκοντος μέσα μου και με την ευχή στο νέο πρόεδρο να πάει τη Θεσσαλονίκη ακόμα πιο ψηλά».

Με τη σειρά του ο κ. Αγγελούδης δήλωσε: «Στις αυξανόμενες προκλήσεις και απαιτήσεις μιας διαρκώς εξελισσόμενης αγοράς οφείλουμε να δώσουμε πειστικές απαντήσεις, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μας και υπηρετώντας το αγαθό της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Κάνουμε συντεταγμένα το επόμενο βήμα με στόχο την υλοποίηση μιας δομημένης στρατηγικής, ενός οδικού χάρτη, που έχει ως απόλυτο προαπαιτούμενο την αγαστή συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Ο νέος πρόεδρος του ΟΤΘ απεύθυνε κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας προς όλους τους εμπλεκόμενους στον Τουρισμό φορείς.

«Τους ζητώ να προτάξουμε τα όσα μας ενώνουν προς όφελος της πόλης, να ανταποκριθούμε στις ευθύνες που μας αναλογούν, να χαράξουμε από κοινού και να εφαρμόσουμε μια ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και την ενίσχυση της αγοράς εργασίας».

Ο κ. Αγγελούδης ευχαρίστησε την κα. Πατουλίδου για το έργο και την προσφορά της υπογραμμίζοντας πως «Η παραγωγική της θητεία είναι η βάση πάνω στην οποία θα οικοδομήσουμε την επόμενη ημέρα. Φιλοδοξούμε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης να εξελιχθεί σε βραχίονα εξωστρέφειας της πόλης, προσβλέποντας τη διαμόρφωση συνεργειών και συμπράξεων που με σχέδιο, συνέπεια και αποφασιστικότητα θα ενισχύσουν την τουριστική ταυτότητα της πόλης, θα την καταστήσουν σημείο αναφοράς και ακόμη πιο αγαπημένο προορισμό».

Υπενθυμίζεται ότι η κα. Πατουλίδου ανέλαβε τα ηνία στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης το 2017. Πρόσφατα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τις Ευρωεκλογές 2024.

*

-Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υπήρξε ιδέα του πρώην προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλη Θωμόπουλου και υλοποιήθηκε από τον πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη το 2005.

Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης, όπως αρχικά ονομαζόταν συστάθηκε το 2005, και στελεχώθηκε τρία χρόνια μετά, το 2008. Το 2010 διαλύθηκε, μέχρι την επόμενη χρονιά όπου ανέλαβε την προεδρία ο τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος και παραιτήθηκε το Μάιο του 2013.

Τον Φεβρουάριο του 2011 ανέλαβε ως γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης ο Νίκος Σαπουντζής πρώην ξενοδόχος και επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στον τουρισμό. ‘Άντεξε’ μέχρι τον Ιούλιο του 2013, όπου και παραιτήθηκε λόγω των οικονομικών και πολλαπλών λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε για αρκετούς μήνες ο Οργανισμός.

Τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβε πρόεδρος ο Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος εκείνο το διάστημα κατείχε και τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Τον Αύγουστο του 2017 η ΕΞΘ με ανακοίνωσή της εξέφραζε την ικανοποίησή της για το ‘restart’ του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, «για τη διαφαινόμενη αλλαγή πλεύσης του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης, σε μια πιο τεχνοκρατική και επαγγελματική κατεύθυνση που να συμβάλλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προφίλ της περιοχής και στην καλύτερη προώθηση της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού προορισμού στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό» όπως ανέφερε.

Το 2017 αναλαμβάνει το ‘τιμόνι’ του ΟΤΘ η Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης. Τα χρόνια που ακολούθησαν δεν κατάφεραν να κρατήσουν γερή και σταθερή την μεταξύ τους συνεργασία και συνέργεια για το καλό της Θεσσαλονίκης.

Αναμένεται η εξέλιξη μετά και τις σημερινές αρχαιρεσίες του ΟΤΘ. «Θέλουμε να καταφέρει αυτός ο Οργανισμός να προχωρήσει, να πάει μπροστά για το καλό της Θεσσαλονίκης. Αυτός ο Οργανισμός είναι σαν καταραμένος, σαν να μην θέλουν κάποιοι να πάει μπροστά» δηλώνουν κύκλοι της αγοράς στο GRTimes.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα