Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαΠΟΞ: Τα αποτελέσματα για το νέο διοικητικό συμβούλιο - Οι ψήφοι

ΠΟΞ: Τα αποτελέσματα για το νέο διοικητικό συμβούλιο – Οι ψήφοι

Ολοκληρώθηκαν οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, όπου τις επόμενες μέρες θα συγκροτηθεί σε Σώμα.

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Κατά τις Αρχαιρεσίες εξελέγησαν οι ακόλουθοι (βάσει σταυρών προτίμησης):

Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ

1. Χατζής Ιωάννης (Ρόδος) 94 ψήφοι

2. Βασιλικός Ευγένιος (Αθήνα) 88 ψήφοι

3. Καλλίας Άγγελος (Δράμα) 87 ψήφοι

4. Μανδρίνος Ανδρέας (Θεσσαλονίκη) 87 ψήφοι

5. Γιαννούλης Εμμανουήλ (Χανιά) 85 ψήφοι

6. Σβύνου Κωνσταντίνα (Κω) 83 ψήφοι

7. Τιμοθεάτος Γεράσιμος (Κεφαλονιά) 77 ψήφοι

8. Μαϊστράλη Αντιγόνη (Χίος) 75 ψήφοι

9. Μαρινάκος Κωνσταντίνος (Αρκαδία Πελοπόννησος) 73 ψήφοι

10. Τσιτλακίδης Ηρακλής (Πιερία) 72 ψήφοι

11. Βούλγαρης Χαράλαμπος (Κέρκυρα) 66 ψήφοι

12. Μιχαηλίδης Ιορδάνης (Δυτική Μακεδονία) 66 ψήφοι

Αναπληρωματικά Μέλη

1. Σουρέλης Σπύρος (Ιωάννινα) 64 ψήφοι

2. Τσακαλάκης Εμμανουήλ (Ρέθυμνο) 64 ψήφοι

3. Λασπάς Ιωάννης (Χαλκιδική) 62 ψήφοι

4. Παπαϊωάννου Ειρήνη (Λάρισα) 60 ψήφοι

5. Κατσαράς Ευάγγελος (Νάξος) 53 ψήφοι

6. Ηλιόπουλος Αντώνης (Σαντορίνη) 49 ψήφοι

7. Εξάρχου Έφη (Ιωάννινα) 11 ψήφοι

Ελεγκτική Επιτροπή της ΠΟΞ

1. Τάσιος Γρηγόρης

2. Φλέγκα Σοφία

3. Βαντώλας Θεόδωρος

Σημειώνεται ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ θα συνεδριάσει, πιθανότατα αύριο, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, για να συγκροτηθεί σε Σώμα.

Μια ξεχωριστή και συγκινητική στιγμή

Ως ένα μεγάλο σχολείο χαρακτήρισε τη διαδρομή του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, όπου ήταν στο ‘τιμόνι’ της επί δυο θητείες (6 χρόνια), καθώς επίσης και στη θέση του Α’ αντιπροέδρου του ΣΕΤΕ.

«Είναι μια πολύ ξεχωριστή και συγκινητική στιγμή αυτή για μένα. Μετά από 6 χρόνια, δυο πλήρεις θητείες, ολοκληρώνεται σήμερα αυτή η συναρπαστική διαδρομή στην Προεδρία της Ομοσπονδίας μας» δήλωσε σήμερα το πρωί ο κ. Τάσιος στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της ΠΟΞ.

Όπως ο ίδιος δήλωσε «σήμερα έρχονται στο μυαλό μου αναμνήσεις που συνδέονται με πρόσωπα, με κρίσεις, με αγωνίες, με προσπάθειες, με ξενύχτια, με διεκδικήσεις, με επιτυχίες. Παραλάβαμε τη σκυτάλη από τους παλαιότερους και με τις προσπάθειες όλων μας, καταφέραμε να κρατήσουμε ψηλά, αξιόμαχη και δυνατή την ΠΟΞ.»

Ο κ. Τάσιος επισήμανε πως μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες «οι ξενοδόχοι αποδείξαμε και συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε καθημερινά πως ξέρουμε να βάζουμε τον πήχη ψηλά και μπορούμε να περνάμε από πάνω. Το 2017, όντας ένας μικρός ξενοδόχος των τριών αστέρων, είχα την πολύ μεγάλη τιμή να αναλάβω την Προεδρία της ΠΟΞ με τη δική σας εμπιστοσύνη. Κι αυτή η επιλογή είχε ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα για τον κλάδο μας, ο οποίος στη μεγάλη πλειοψηφία του αποτελείται από μικρές, μεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις. Αυτή είναι η ραχοκοκαλιά μας. Και γι’ αυτό πρέπει να μένει πάντα όρθια, για να μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να κινείται μπροστά με σιγουριά.»

Μνημόνια, πανδημία, ενεργειακή κρίση

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΞ αναφέρθηκε στη δίνη των μνημονίων και τις πρωτοφανείς συνθήκες για την οικονομία της χώρας. Αναφέρθηκε στην πανδημία «τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε γνωρίσει στα 74 χρόνια ύπαρξης της ΠΟΞ. Βρεθήκαμε από τη μια μέρα στην άλλη στο ‘απόλυτο μηδέν’» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας, τα δυσθεώρητα ενεργειακά κόστη, οι πληθωριστικές πιέσεις σε όλη την αλυσίδα μεταφορών και προμηθειών, δεν λύγισαν την ελληνική ξενοδοχία.

«Σήμερα λοιπόν μπορώ να σας κοιτάζω όλους στα μάτια, έχοντας βάλει τα δυνατά μου σε κάθε περίσταση, έχοντας δώσει τον καλύτερο εαυτό μου απέναντι σε κάθε πρόκληση κι έχοντας τιμήσει στο ακέραιο την εμπιστοσύνη σας. Είναι σπουδαίο συναίσθημα αυτό. Να νιώθεις πως έχεις κάνει το καθήκον σου απέναντι στους συναδέλφους σου» ανέφερε ο κ. Τάσιος προσθέτοντας πως νιώθει περήφανος που από τις 38 Ενώσεις μέλη που είχε ο ΠΟΞ το 2017, έχει πλέον φτάσει στις 54!

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος κλείνοντας επισήμανε πως θα είναι δίπλα στη νέα ηγεσία της ΠΟΞ και πάντα πρόθυμος να συνεισφέρει σε ό,τι του ζητηθεί από τους συναδέλφους. «Άλλωστε μένω στα πράγματα, αφού ‘σαν την Χαλκιδική δεν έχει’» ανέφερε προσθέτοντας «Ενεργή η Ένωση, ενεργός ο προορισμός, ενεργός κι εγώ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα