Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαAEGEAN: Με 14 νέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη και Αθήνα

AEGEAN: Με 14 νέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Με 14 νέα δρομολόγια τόσο από Θεσσαλονίκη όσο και από Αθήνα για τη χειμερινή περίοδο και με την επιβατική κίνηση εξωτερικού να έχει φτάσει και οριακά να έχει ξεπεράσει τα αντίστοιχα επίπεδα των τακτικών πτήσεων του 2019, η AEGEAN για το Νοέμβριο του 2022 κατέγραψε σημαντική ανάκαμψη.

Έναν ακόμη μήνα σημαντικής ανάκαμψης, μετά την πανδημία του covid κατέγραψε η AEGEAN για το Νοέμβριο με την επιβατική κίνηση εξωτερικού να έχει ξεπεράσει οριακά τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019. Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρία μετέφερε περίπου 560.000 επιβάτες στο δίκτυο τακτικών πτήσεων εξωτερικού (+50% αύξηση σε σχέση με το 2021) προσφέροντας 680.000 θέσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2022 και κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο διατηρήθηκαν 8 προορισμοί που δεν εξυπηρετούνταν τον χειμώνα του 2019, από την Αθήνα. Η Βασιλεία, η Κολωνία, το Αϊντχόβεν, η  Φλωρεντία, το Όσλο, το  Ριάντ, η  Πάφος, αλλά και η Ποντγκόριτσα αποτελούν προορισμούς στους οποίους η AEGEAN επιχειρεί για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με θετικά αποτελέσματα σε πληρότητες. 

Απευθείας σύνδεση από Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, διατηρήθηκαν και τον Νοέμβριο τα 6 νέα επιπλέον διεθνή δρομολόγια προς Αμβούργο, Βερολίνο, Ζυρίχη, Βρυξέλλες, Μιλάνο και Ρώμη που εγκαινιάστηκαν για την απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης την καλοκαιρινή περίοδο του 2022, συμβάλλοντας στην αύξηση της δραστηριότητας της εταιρείας στο εξωτερικό από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» κατά 25%, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019.

Ηράκλειο και Καλαμάτα

Αντίστοιχη προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε και από/προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, καθώς διατηρήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των πτήσεων προς τη Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία.

Επίσης, από την Καλαμάτα και σε συνέχιση της 12ετούς πλέον συνεργασίας με την ΤΕΜΕΣ πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις για Μόναχο, Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη.

Αθήνα – Μαρόκο δυο φορές την εβδομάδα

Τις προσεχείς εβδομάδες το χειμερινό δίκτυο της AEGEAN ενισχύεται ακόμη περισσότερο καθώς από  τις 22 Δεκεμβρίου, εισάγεται ξανά και το τακτικό, προγραμματισμένο δρομολόγιο που θα συνδέει την Αθήνα με το Μαρόκο με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις.

Ενώ, και για τον Μάρτιο, θα γίνει προσπάθεια για επαναφορά αρκετών εποχικών δρομολογίων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και την περιφέρεια, 1 ή και 1,5 μήνα νωρίτερα από τη συνήθη ημερομηνία έναρξης πτήσεων της τουριστικής περιόδου που προσδιορίζεται μεταξύ Απρίλιου και Μαΐου κάθε χρονιά.

 «Η δημιουργία ή υποστήριξη προϊόντων που μπορούν να ενισχύσουν την επέκταση της τουριστικής περιόδου κατά τον Νοέμβριο αλλά και τον Μάρτιο, εκκινώντας νωρίτερα τη σεζόν, σε προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Πελοπόννησος αποτελεί προτεραιότητα για την AEGEAN. Αντίστοιχα, προτεραιότητα αποτελεί και η τόνωση της κίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου βλέπουμε να πραγματοποιούνται πολλές και σημαντικές επενδύσεις  σε νέα, μικρά και μεγάλα ποιοτικά καταλύματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN Δημήτρης Γερογιάννης προσθέτοντας «μια τέτοια προσπάθεια για να αποφέρει καρπούς απαιτεί στόχευση, ευρηματικότητα και συνεργασία μεταξύ των φορέων και η AEGEAN, για μια ακόμη φορά δηλώνει παρούσα σε αυτήν την προσπάθεια. Φυσικά,  κρίσιμος είναι ο ρόλος της πολιτείας αλλά και των αεροδρομίων της χώρας για την έγκαιρη διαμόρφωση πολιτικών για τη στήριξη της χαμηλής περιόδου που σαφώς έχει διαφορετικά και πιο δύσκολα χαρακτηριστικά οικονομικής εκμετάλλευσης».  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα