Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΈνωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας: Με χάλκινο μετάλλιο από το Λουξεμβούργο (ΦΩΤΟ)

Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας: Με χάλκινο μετάλλιο από το Λουξεμβούργο (ΦΩΤΟ)

Ακόμη ένα μετάλλιο πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (Culinary Professionals Greece). Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch 2022 στο Λουξεμβούργο με ένα μενού με προϊόντα της μακεδονικής γης και πολύ αγάπη.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Με χάλκινο μετάλλιο επιστρέφει στην Ελλάδα η ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (Culinary Professionals Greece) που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch 2022 που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο 26-30 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι σεφ της Culinary Professionals Greece συμμετείχαν στην κατηγορία Community Catering, σε μια διοργάνωση που συμμετείχαν 100 επιλεγμένες ομάδες chef από 55 χώρες από όλο τον κόσμο.

Η παγκόσμια γαστρονομική διοργάνωση, πλούσια σε ψυχαγωγία και γεύσεις από όλο τον κόσμο, προσέλκυσε πάνω από 8.000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Το κοινό απόλαυσε τα διαγωνιζόμενα πιάτα, σε ένα χώρο 900 θέσεων.

Οι διαγωνιζόμενοι σεφ πρόβαλλαν τη γαστρονομική τους κουλτούρα σε συνάρτηση με σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις και υγιεινές διατροφικές πρακτικές. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες είχαν πολύ υψηλό επίπεδο.

Η ελληνική αποστολή της Culinary Professionals Greece με τον Έλληνα Πρέσβη στο Λουξεμβούργο Άγγελο Υψηλάντη

Το μενού της επιτυχίας

Η ομάδα της Ένωσης, Culinary Team Greece, σχεδίασε, οργάνωσε και πραγματοποίησε ένα ελληνικό γεύμα βασισμένο στο θέμα του διαγωνισμού «Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα».

Πρόσφερε δε 120 μερίδες από κάθε πιάτο του μενού της, που ήταν εμπνευσμένο από τις παραδόσεις της Μακεδονικής Κουζίνας. Ποια όμως ήταν τα βασικά υλικά της Μακεδονικής Κουζίνας που επέλεξαν οι έξι σεφ για να διαγωνιστούν;

Βασικά συστατικά της επιτυχίας της ομάδας της Ένωσης ήταν το βουβαλίσιο γάλα, ελιές Χαλκιδικής, αγουρέλαιο, λαβράκι, χόρτα, κορκότο, ρύζι, γιαούρτι και φέτα, προϊόντα που πήρε μαζί της από την Ελλάδα.

Το μενού της επιτυχημένης ελληνικής αποστολής περιελάβανε σούπα τανωμένο σορβά,

χωριάτικη σαλάτα με μους μελιτζάνας, κοτόπουλο Ολύμπου και κέικ πατάτας με μπάτζο, λαβράκι από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας με ρύζι Χαλάστρας και άγρια χόρτα με αγουρέλαιο Χαλκιδικής,

παραδοσιακή πίτα Μαρσίνα Βέροιας και γλυκό Καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα.

Τα μέλη της Ομάδας

Η ελληνική αποστολή επιδεικνύοντας άριστη συνεργασία, υψηλό επαγγελματικό επίπεδο και αγάπη για τη μαγειρική τέχνη κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Τα μέλη της ομάδας, με Team Manager τον Χρήστο Γκότση, που συμμετείχαν είναι οι: Παύλος Ντάφης, Δήμητρα Πολατίδου, Παναγιώτης Μαρκούτης, Δημήτρης Χατζημελετίου, Βασίλης Μαλτάς και Κώστας Γεωργατζάς.

*

– Την ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch 2022 τίμησε με την παρουσία του ο Έλληνας Πρέσβης στο Λουξεμβούργο Άγγελος Υψηλάντης, ο οποίος παρευρέθηκε στη διοργάνωση, παρακολουθώντας από κοντά την ελληνική ομάδα να διαγωνίζεται, ενώ ήταν ‘παρών’ και στην απονομή των μεταλλίων.

– Η Culinary Team Greece της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας – Culinary Professionals Greece, πρόσθεσε άλλη μια επιτυχία στο ενεργητικό της μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε το 2020 στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα