Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαTourism-e: Διασυνοριακές θεματικές διαδρομές πολιτισμού και γαστρονομίας

Tourism-e: Διασυνοριακές θεματικές διαδρομές πολιτισμού και γαστρονομίας

Τέσσερις διασυνοριακές θεματικές διαδρομές πολιτιστικού ενδιαφέροντος προτείνει το έργο Tourisme, προσφέροντας μια εναλλακτική ταξιδιωτική εμπειρία.

Ανακαλύψτε τον πολιτισμό και τη γαστρονομία διασχίζοντας τις τέσσερις διασυνοριακές θεματικές διαδρομές που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο του έργου Tourism-e.

Το έργο Tourism-e εγκρίθηκε και υλοποιείται από τα Υπουργεία Τουρισμού της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, το Δήμο Sandanski, το Πανεπιστήμιο South-West “Neofit Rilski”, την Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης Α.Ε. και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικών πόρων των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Η κεντρική ιδέα του έργου Tourism-e είναι η ενοποίηση των πληροφοριών, προϊόντων και υπηρεσιών από έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί στη διασυνοριακή περιοχή, μέσω της συνεργασίας των κεντρικών φορέων άσκησης τουριστικής πολιτικής της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και της δημιουργίας μιας νέας κεντρικής πλατφόρμας, με γνώμονα τη βελτίωση της πρόσβασης σε πληροφορίες που σχετίζονται με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Πολιτισμός, γαστρονομία, ιστορία

Από τη Θεσσαλονίκη έως τον Έβρο η ελληνική διασυνοριακή περιοχή, αλλά και αντίστοιχα η βουλγαρική, προσφέρει μία εναλλακτική ταξιδιωτική εμπειρία!

THE WINE GRAND VIA ROUTE | THE CROSS WINE AVENUE ROUTE

MEET THE C.H.A.R. (CROSS HISTORICAL AXIS) ROUTE | THE THRACIAN HISTORY’S ROUTE

Ανακαλύψτε τον πολιτισμό και τη γαστρονομία διασχίζοντας τις τέσσερις διασυνοριακές θεματικές διαδρομές που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο του έργου Tourism-e.

*

-Η ολοκλήρωση της κεντρικής πλατφόρμας του έργου Tourism-e αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023, ενώ μία γεύση από τα σημεία ενδιαφέροντος που επιλέχθηκαν στην Ελληνική περιοχή, μπορείτε να δείτε στο βίντεο που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού.

-Επίσης, μπορείτε να παρακολουθείτε τις δράσεις του έργου μέσω των καναλιών του στα social media.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα