Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΤουρισμός Για Όλους: Αναδείχθηκαν οι νέοι δικαιούχοι

Τουρισμός Για Όλους: Αναδείχθηκαν οι νέοι δικαιούχοι

Αναδείχθηκαν μέσω κλήρωσης οι νέοι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους».

Στην ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε, χθες (Τρίτη 10 Αυγούστου), για την ανάδειξη των νέων δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού συμμετείχαν 309.295 έγκυρες αιτήσεις πολιτών, όπως αυτές καταχωρήθηκαν στον οριστικό πίνακα αιτηθέντων.

Αποδόθηκαν 35.120 vouchers σε 61.850 ωφελούμενους για καταλύματα, καθώς και 35.732 vouchers σε 66.501 ωφελούμενους για τουριστικά γραφεία, βάσει των διαθέσιμων κονδυλίων του προγράμματος για το 2021 και του συνολικού σχεδιασμού. Συνολικά, αποδόθηκαν 70.852 vouchers σε 128.351 νέους ωφελούμενους του προγράμματος, που προστίθενται στα 423.751 vouchers σε  753.559 ωφελούμενους που αποδόθηκαν το 2020.

Τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα του υπουργείου

Ο κατάλογος των κληρωθέντων ωφελούμενων μελών του προγράμματος έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου Τουρισμού και στην πλατφόρμα tourism4all.gov.gr ενώ το e-voucher θα λαμβάνεται με τη χρήση των κωδικών TAXISnet μέσω της πλατφόρμας.

Η εξαργύρωση των νέων διατακτικών (e-vouchers) μπορεί να ξεκινήσει άμεσα σε όλη τη χώρα.

Στόχος η μέγιστη δυνατή ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος

«Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η χώρα λόγω της πανδημίας και των καταστροφικών πυρκαγιών, συνεχίζουμε και διευρύνουμε το πρόγραμμα ‘Τουρισμός για Όλους’» δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη προσθέτοντας «στόχος μας είναι η μέγιστη δυνατή ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος της χώρας, ταυτόχρονα με τη στήριξη της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας».

Όπως η ίδια δήλωσε κατεξοχήν ωφελούμενοι του προγράμματος είναι η μέση ελληνική οικογένεια και οι νέοι.

Με την απόδοση των 70.852 διατακτικών στους 128.351 νέους ωφελούμενους, το υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί το σχεδιασμό του και ανταποκρίνεται με πράξεις στις προκλήσεις της δύσκολης τουριστικής περιόδου που διανύουμε.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια, αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία απέναντι στις αντιξοότητες, ώστε να βγούμε από την κρίση με πλεόνασμα προοπτικής για τον ελληνικό τουρισμό και τους ανθρώπους του» σημείωσε η κα. Ζαχαράκη.

*

-Μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί 33.822 διατακτικές (e-voucher) από 67.860 ωφελούμενους.

-Υπενθυμίζεται ότι για διαμονή διάρκειας 2 ή 3 διανυκτερεύσεων επιδοτείται το σύνολο του κόστους (ανώτατο ποσό 40 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο) ενώ στην περίπτωση 4 διανυκτερεύσεων η επιδότηση ανέρχεται στο 80% της δαπάνης (ανώτατο ποσό 30 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο).

Τονίζεται ότι, ειδικά για την περίπτωση ΑΜΕΑ, η επιδότηση της διαμονής τους καλύπτει το σύνολο της δαπάνης (100%) για οποιαδήποτε διάρκεια διαμονής επιλέξουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα