Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΤαξιδεύοντας στην Ελλάδα μας, από το… σπίτι

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα μας, από το… σπίτι

Greece From Home: Η Ελλάδα μας από το Σπίτι, είναι η νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Marketing Greece, εν μέσω εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η πρωτοβουλία Greece From Home, με βασικό μήνυμα «από το σπίτι», παρουσιάστηκε σήμερα (Πέμπτη 2 Απριλίου) μέσω τηλεσυνέντευξης από το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και την Marketing Greece, με την υποστήριξη της Google. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στόχος της οποίας είναι η ενίσχυση της εικόνας της χώρας μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πανέμορφο στενάκι στην Χάλκη

Βλέπω, ταξιδεύω, μαθαίνω είναι οι τρεις πυλώνες από τους οποίους αποτελείται η η πρωτοβουλία #greecefromhome, η οποία έχει παράλληλα τρεις κεντρικούς στόχους: να βοηθήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μείνουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα μας, να ανακαλύψουν και να εμπνευστούν από τις ομορφιές της χώρας μας και να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες – όλα αυτά μένοντας σπίτι.

Οι τρεις πυλώνες της online πλατφόρμας Greece From Home:

 Βλέπω

Ο κόσμος ενθαρρύνεται και εμπνέεται να μείνει σπίτι, παραμένοντας συνδεδεμένος με τον πολιτισμό της χώρας, μέσα από το κανάλι του ΕΟΤ Visit Greece στο YouTube. Το κανάλι θα προσφέρει νέο και επιλεγμένο περιεχόμενο από Έλληνες δημιουργούς από όλο τον κόσμο και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ελληνική μουσική, γαστρονομία, θέατρο, χορό, αθλητισμό, μόδα, καθώς και βίντεο με προορισμούς και εμπειρίες από όλη την Ελλάδα.

Η παραλία Καρύδι στη Σιθωνία Χαλκιδικής

 Ταξιδεύω

Στόχος εδώ είναι να μπορούν όλοι να «επισκέπτονται» την Ελλάδα από το σπίτι τους. Μέσα από το www.discovergreece.com δημιουργείται μια ψηφιακή πύλη με πλούσιο περιεχόμενο και συναρπαστικές ψηφιακές εμπειρίες. Τα αρχαιολογικά αξιοθέατα και τα μουσεία, τα χωριά και οι παραδόσεις, η γαστρονομία, η περιήγηση, η απόλαυση της φύσης… όλα από την ασφάλεια του σπιτιού μας. 

Μαθαίνω

Προκειμένου να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του τουρισμού με τις κατάλληλες δεξιότητες, η πρωτοβουλία Greece From Home σε συνεργασία με το πρόγραμμα  Grow Greek Tourism Online της Google, παρουσιάζει μια σειρά νέων πρωτοβουλιών εκμάθησης από το σπίτι.

Οι εκπαιδεύσεις αυτές είναι διαθέσιμες από σήμερα (2 Απριλίου) και θα προσφέρονται δωρεάν σε καθημερινή βάση. Περιλαμβάνουν διαδραστικά διαδικτυακά ομαδικά σεμινάρια, καλύπτοντας μια πληθώρα θεμάτων, από το πώς να δημιουργήσετε ένα πλάνο ψηφιακού μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας, μέχρι το πώς να εργαστείτε εξ αποστάσεως και πολλά άλλα. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα για κατ’ ιδίαν διαδικτυακές συναντήσεις απευθείας με έναν από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της Google, ώστε κάθε επιχείρηση να μπορεί να λάβει προσωποποιημένες συμβουλές για την ψηφιακή της παρουσία, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της. 

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσει συμμετοχή μέσω της σελίδας:  g.co/greektourism/seminarsfromhome

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google, το Υπουργείο Τουρισμού και την ΙΑΒ Ευρώπης.

Το κεντρικό βίντεο λανσαρίσματος της πλατφόρμας θα το βρείτε εδώ.

Τα χαρακτηριστικά ελάφια στο Μανδράκι της Ρόδου

Να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός της πλατφόρμας Greece From Home έγινε από τον Chief Creative Officer της ελληνικής κυβέρνησης, Steve Vranakis και τις δημιουργικές του ομάδες Ithaca Lab και Prinz & Co, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τη Marketing Greece και τη Google.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα