Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΣτρατηγική συνεργασία Ομίλων στον χώρο του τουρισμού

Στρατηγική συνεργασία Ομίλων στον χώρο του τουρισμού

Με στόχο τη δημιουργία νέων ελκυστικών προϊόντων στον χώρο του τουρισμού ανακοινώνεται η στρατηγική συνεργασία μεταξύ δυο δυναμικά ανερχόμενων ομίλων του ξενοδοχειακού κλάδου και των αερομεταφορών.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Δυο δυναμικά ανερχόμενοι όμιλοι που προέρχονται από τον χώρο του τουρισμού, των ξενοδοχείων αλλά και των αερομεταφορών, ανακοίνωσαν τη στρατηγική τους συνεργασία, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και με ολιστική προσέγγιση δημιουργούν νέα προϊόντα στον χώρο του τουρισμού, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για τον Όμιλο HotelBrain του Πάνου Παλαιολόγου και τον Όμιλο
IOGR του Κρητικού επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου με ισχυρό αποτύπωμα στον τομέα των αερομεταφορών.

Στον Όμιλο  IOGR ανήκει η αεροπορική εταιρία Sky Express η οποία καλύπτει 34 εγχώριους προορισμούς ενώ πρόσφατα απέκτησε 6 καινούργια αεροσκάφη jet με στόχο να εισέλθει ακόμα πιο δυναμικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Επιπρόσθετα, αναπτύσσεται και στην επίγεια εξυπηρέτηση με την SKY Serv.

Από την άλλη, ο Όμιλος HotelBrain είναι ο μεγαλύτερος σε αριθμό καταλυμάτων ξενοδοχειακός όμιλος της Ελλάδας με την εταιρεία να έχει προβεί στη μίσθωση συνολικά 64 καταλυμάτων (3.200 δωμάτια) όλων των τύπων και σε 32 διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Για το 2021 εκτιμάται ότι θα εκμεταλλεύεται πάνω από 75 ιδιόχρηστα ξενοδοχεία.

Το μοντέλο ανάπτυξης του Ομίλου HotelBrain στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά βασίζεται στη σύναψη μακροπρόθεσμων μισθώσεων ξενοδοχείων (+ 10 έτη) και επικεντρώνεται κυρίως στα μεσαία (<180 δωμάτια) και μικρά (<80 δωμάτια) ξενοδοχεία, σε αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές θερινών διακοπών. Το μοντέλο διαχείρισης βασίζεται στη κεντρική υποστήριξη των ξενοδοχείων (προμήθειες, πωλήσεις, τεχνική υποστήριξη, HR, λογιστήρια κλπ.) και την αποκεντρωμένη και διαφοροποιημένη λειτουργία για το κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, στο concept και τον χαρακτήρα που έχει επιλεχθεί.

Μετοχικά κεφάλαια

Οι δυο Όμιλοι συνδυάζοντας μετακίνηση, διαμονή και άλλες υπηρεσίες δημιουργούν ελκυστικά ταξιδιωτικά πακέτα για κάθε ταξιδιώτη και όλους τους παράγοντες του τουρισμού (πράκτορες, κλπ).
Αξίζει να σημειωθεί πως η στρατηγική συνεργασία των δυο ομίλων θα μετουσιωθεί και σε μετοχική, με τον Όμιλο IOGR να αποκτά μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και καταβολή μετρητών, στρατηγικό μειοψηφικό ποσοστό στη μητρική εταιρεία του Ομίλου HotelBrain.

Με την απόκτηση ποσοστού της HotelBrain ο Όμιλος IOGR εισέρχεται ακόμα πιο δυναμικά στο χώρο του Τουρισμού όπου φιλοδοξεί να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τη μακρά εμπειρία του σ’ αυτόν τον τομέα.

*

-Ο Όμιλος επιχειρήσεων IOGR με επικεφαλής τον Κρητικό επιχειρηματία Γιάννη Γρύλο είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος Όμιλος, ο οποίος απασχολεί πάνω από 5.000 εργαζόμενους. Έχει ισχυρό αποτύπωμα στον τομέα των αερομεταφορών, τόσο στην επίγεια εξυπηρέτηση με την SKY Serv, όσο και στο πτητικό έργο με την SKY Express που έχει επανειλημμένως βραβευτεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία στη χώρα. Η SKY Express καλύπτει 34 εγχώριους προορισμούς και πρόσφατα απέκτησε 6 καινούργια αεροσκάφη jet με στόχο να εισέλθει ακόμα πιο δυναμικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά. 

-Ο Όμιλος IOGR δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα του τουρισμού, των logistics, της Ενέργειας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της παραγωγής, τυποποίησης και εξαγωγής ελαιολάδου.

-O Όμιλος HotelBrain είναι ο μεγαλύτερος σε αριθμό καταλυμάτων ξενοδοχειακός όμιλος της Ελλάδας. Μέσω της θυγατρικής της HotelKeys AE είναι σήμερα η μεγαλύτερη στην Ελλάδα εταιρεία σε αριθμό ιδιόχρηστων ξενοδοχείων και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κλάδο. Απασχολεί περί τους 80 εργαζομένους στην κεντρική διοίκηση και περίπου 1.200 εργαζόμενους στα ξενοδοχεία (σεζόν 2019). Σήμερα, η εταιρεία έχει προβεί στη μίσθωση συνολικά 64 καταλυμάτων (3.200 δωμάτια) όλων των τύπων και σε 32 διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Για το 2021 εκτιμάται ότι θα εκμεταλλεύεται πάνω από 75 ιδιόχρηστα ξενοδοχεία.

– Ο Όμιλος HotelBrain εκτός των οικονομικών αποδόσεων, προσφέρει σημαντικότατη προστιθέμενη αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και στην ελληνική οικονομία, βοηθώντας ενεργά στη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στηρίζοντας έμπρακτα μεσαίου και μικρού μεγέθους ξενοδοχειακές μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα