Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΑεροδρόμιο Μακεδονία: Νέοι προορισμοί από την Aegean

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Νέοι προορισμοί από την Aegean

Απευθείας συνδέσεις με 13 ευρωπαϊκές πόλεις τοποθετεί στον σχεδιασμό του πτητικού της πλάνου η Aegean από/προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης για το 2021.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Τέσσερα αεροσκάφη, 13 ευρωπαϊκοί προορισμοί εκ των οποίων οι τρεις νέοι καθώς και 13 προορισμοί στα νησιά της χώρα μας συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στον υφιστάμενο σχεδιασμό της Aegean, με αφετηρία τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2021.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρία θα επιχειρεί με τέσσερα (4) αεροσκάφη από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε συνολικά 13 ευρωπαϊκούς προορισμούς, οιτρεις από τους οποίους είναινέοι (Ζυρίχη, Βερολίνο, Αμβούργο). Ο σχεδιασμός αυτός εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν περιλαμβάνει αύξηση στις προσφερόμενες θέσεις σε σχέση με το 2019, τόσο από τις προγραμματισμένες όσο και από τις ναυλωμένες πτήσεις. Στους ευρωπαϊκούς προορισμούς παραμένουν οι απευθείας συνδέσεις με τις παραδοσιακές αγορές του εξωτερικού όπως είναι η Γερμανία, η Ρωσία, η Κύπρος, η Γαλλία, το Ισραήλ καθώς και με τη νέα προσθήκη, αυτή της Ελβετίας.

Σύνδεση με νησιά

Στο πτητικό πρόγραμμα της Aegean παραμένει η απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με 13 προορισμούς εσωτερικού στη νησιωτική Ελλάδα (Κρήτη – Ηράκλειο και Χανιά-, Μυτιλήνη, Χίο, Ρόδο, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Λήμνο, Ικαρία), Καλαμάτα και Αθήνα βεβαίως.  

Νέες βάσεις και πάνω από 100 δρομολόγια εξωτερικού

Σχεδιάζοντας το πτητικό της πρόγραμμα για τη νέα τουριστική περίοδο του 2021, η Aegean ενισχύει και αναπτύσσει το δίκτυό της με περισσότερες απευθείας πτήσεις στην περιφέρεια και τα νησιά, ανταποκρινόμενη στην τάση των επισκεπτών του 2020, να παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον τουριστικό προορισμό που επιλέγουν στη χώρα μας για τις διακοπές τους, χωρίς τους συχνούς συνδυασμούς 2-3 προορισμών, τάση που αναμένεται να διατηρηθεί όσο διαρκεί η πανδημία.

Έτσι λοιπόν, με 33 νέα απευθείας δρομολόγια, που ενισχύουν σημαντικά τις βάσεις της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, τα Χανιά, αλλά και τις 3 νέες βάσεις σε Κέρκυρα, Σαντορίνη και Μύκονο, συνολικά θα απασχολήσει 17 έως 20 αεροσκάφη, αποκλειστικά στην περιφέρεια.

Με 17 έως 20 αεροσκάφη που θα επιχειρούν απευθείας και αποκλειστικά από τις 7 περιφερειακέςβάσεις,σε συνολικά 65 δημοφιλή δρομολόγια του εξωτερικού με τακτικές πτήσεις, η AEGEAN ενισχύει τη δραστηριότητά της στην περιφέρεια, συμβάλλοντας στις προϋποθέσεις για ανάκαμψη του τουρισμού, τη νέα τουριστική περίοδο. Παράλληλα, με ενίσχυση του αριθμού αεροσκαφών για ναυλωμένες πτήσεις, αναμένεται να προσθέσει 50 επιπλέον δρομολόγια, αυξάνοντας τον αριθμό αυτών που θα εξυπηρετούνται απευθείας από την περιφέρεια, σε περισσότερα από 100.

Περιφερειακές βάσεις Αριθμός αεροσκαφών ανά βάση
Θεσσαλονίκη 4
Ηράκλειο 7-8
Ρόδος 2-4
Χανιά 1
             Κέρκυρα   νέα ! 1
             Μύκονος   νέα ! 1
            Σαντορίνη  νέα ! 1
Σύνολο 17-20

*

-Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Aegean, στο διάστημα που μεσολαβεί, είναι κρίσιμο να έχουν προσδιοριστεί  οι όποιες κοινές Ευρωπαϊκές συνθήκες ελέγχων μετάβασης από χώρα σε χώρα, οπού αυτό κρίνεται αναγκαίο, όσο και να έχει προχωρήσει η πρώτη φάση εμβολιασμών. Επίσης, η οριστικοποίηση του προγράμματος της αεροπορικής εταιρίας θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου.

– Ο βασικός κόμβος δραστηριότητας του δικτύου της Aegean είναι, βεβαίως, η βάση της Αθήνας, με 37-40 αεροσκάφη, για την προσβασιμότητα και διασυνδεσιμότητα τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα μικρότερα νησιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα