Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάAEGEAN: Επενδύσεις, εξωστρέφεια, νέοι προορισμοί

AEGEAN: Επενδύσεις, εξωστρέφεια, νέοι προορισμοί

Σημαντική αύξηση των διαθέσιμων θέσεων που θα φτάσουν τις 19,2 εκατ. θέσεις, η Aegean θα πετάει σε 155 προορισμούς με 65 αεροσκάφη, ενώ παράλληλα ξεκινάει τη λειτουργία βάσης και από την Κέρκυρα.

Χρονιά σταθμό αποτελεί το 2020 για την Aegean, η οποία θα επενδύσει στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου της και τη συνολική ανάπτυξη της δραστηριότητάς της.

Η αναπτυξιακή στρατηγική της αεροπορικής εταιρίας για το 2020, βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

α. Τη διεύρυνση της δραστηριότητας και επέκταση της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη λειτουργία Βάσης από την Κέρκυρα, φτάνοντας πλέον τις 8 βάσεις

β. Την σταθερή συνεχιζόμενη επένδυση και εστίαση στον κύριο κόμβο της Αθήνας και

γ. Την σταθερή προσήλωση στην προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Οκτώ βάσεις και 11 νέα δρομολόγια

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της η Aegean δημιουργεί βάση στην Κέρκυρα, την 8η βάση της σε Ελλάδα και Κύπρο. Συγκεκριμένα, για το 2020 θα ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο τακτικών πτήσεων Κέρκυρα-Παρίσι και 12 προορισμοί charter πτήσεων, προσφέροντας επιπλέον 95.000 θέσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

«Το 2020  αποτελεί για την AEGEAN αφετηρία για ακόμη περισσότερες επενδύσεις στο δίκτυο και τη συνολική δραστηριότητά μας από τις 8 πλέον βάσεις μας σε Ελλάδα και Κύπρο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης,στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από την αεροπορική εταιρία στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του προέδρου της Ευτύχιου Βασιλάκη.

Οπως επισήμανε ο κ. Γερογιάννης με 11 νέα δρομολόγια, 1,5 εκ. επιπλέον θέσεις 19,2 εκατ. διαθέσιμες θέσεις συνολικά, και φυσικά με την παραλαβή των πρώτων 6 αεροσκαφών της οικογένειας A320neo δημιουργούμε παράλληλα νέο μίγμα ανάπτυξης για την εταιρεία μας» προσθέτοντας «πιστεύουμε ότι μέσα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας, αλλά και τις συμπράξεις και συνεργασίες που υλοποιούμε με φορείς των πόλεων και των περιοχών της χώρας, σταδιακά διαμορφώνουμε το κατάλληλο προϊοντικό μείγμα για τη διάχυση του τουρισμού αλλά και την ενίσχυση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών».

Ταυτόχρονα εντάσσει 3 νέους προορισμούς στο δίκτυό της από Μπέρμινχαμ, Πάφο, Μπιλμπάο.Παράλληλα, σχεδιάζειαύξηση της χωρητικότητας σε επιπλέον 47 δρομολόγια εξωτερικού, προσθέτοντας συνολικά 1,1 εκατ. θέσεις στην ετήσια δραστηριότητά της και φτάνοντας έτσι τις 11,4 εκατ. θέσεις συνολικά.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι τα πρώτα 6 Airbus της οικογένειας A320/321neo  αναμένονται να προστεθούν στον στόλο της Aegean κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

8 νέοι προορισμοί από Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης, τα στελέχη της Aegean αναφέρθηκαν στο πλάνο εξωστρέφειας και αναπτυξιακής δυναμικής και για τη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρία προσθέτει 8 νέους προορισμούς (6 εξωτερικού και 2 εσωτερικού) και συγκεκριμένα προς Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη, Βερολίνο, Λήμνο και Ικαρία. Με τους νέους προορισμούς αυξάνει τις διαθέσιμες θέσεις εξωτερικού κατά 25%.  

Επίσης, επενδύει και σε νέο lounge 500 τ.μ.για την αναβάθμιση της εμπειρίας των επιβατών.

Αθήνα

Σ’ ότι αφορά την Αθήνα παραμένει ένας προορισμός – βαρόμετρο για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και της Aegean, αλλά και ο κύριος κόμβος για πρόσβαση στα μικρότερα νησιά της χώρας.

Το 2020 η σημαντική αύξηση χωρητικότητας στο δίκτυο της Αθήνας θα προέλθει, για άλλη μια φορά, από την προσφορά μεγαλύτερης συχνότητας υπαρχόντων δρομολογίων,τη διεύρυνση του διαστήματος εξυπηρέτησης περισσότερων προορισμών και την προσθήκη τεσσάρων νέων προορισμών (Μπιλμπάο, Νυρεμβέργη, Πάφος, Μπέρμινχαμ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα