Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠροτεινόμεναΤουρισμός Για Όλους 2024: Πότε «ανοίγουν» οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές

Τουρισμός Για Όλους 2024: Πότε «ανοίγουν» οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές

Αύξηση του κριτηρίου για το εισόδημα, ένταξη νέων κατηγοριών ειδικών κοινωνικών ομάδων αλλά και αυξημένο κουπόνι διακοπών περιλαμβάνει το πρόγραμμα που ‘ανοίγει’ το υπουργείο Τουρισμού «Τουρισμός Για Όλους 2024».

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού η έναρξη για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους 2024», στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους 2024» ξεκινά την Πέμπτη 14  Μαρτίου στις 14:00 και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει για πρώτη φορά αυξημένο κουπόνι διακοπών (voucher)  αξίας έως και 400 ευρώ.

Το νέο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας με την κάλυψη ενός σημαντικού μέρους του κόστους διαμονής των δικαιούχων.

Όπως επισημαίνει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, το ισχυρό κοινωνικό πρόσημο του νέου προγράμματος με τη σημαντική στήριξη των δικαιούχων, την αύξηση του κριτηρίου για το εισόδημα, την ένταξη νέων κατηγοριών ειδικών κοινωνικών ομάδων. 

Από την πλευρά της η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, επισημαίνει πως το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους 2024» είναι βελτιωμένο  προς όφελος των δικαιούχων του και ταυτόχρονα αναπτυξιακό προς όφελος συνολικά του ελληνικού τουρισμού.

Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Το Πρόγραμμα που αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», προβλέπει :

•  Αυξημένη επιδότηση 200€ ανά δικαιούχο (από 150€ που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα),

•    Ποσό ύψους 300€ σε φυσικά πρόσωπα:

–  άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,

–  έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.

–   Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.

•   Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 400€ για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω.

•  Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,.

•  Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

•   Ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Αίτηση για το Πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν πολίτες που πληρούν τα κάτωθι εισοδηματικά κριτήρια:

ΑΤΟΜΙΚΟ (Φυσικά πρόσωπα άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας)

-Χωρίς τέκνα 19.000 ευρώ

-Με ένα τέκνο 20.500 ευρώ

-Με δυο τέκνα 22.000

-Με τρία τέκνα 24.000

-Με περισσότερα τέκνα 29.000

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (Έγγαμοι και μέρη συμφώνου συμβίωσης)

-Χωρίς τέκνα 31.000 ευρώ

-Με ένα τέκνο 32.500 ευρώ

-Με δυο τέκνα 34.000

-Με τρία τέκνα 36.000

-Με περισσότερα τέκνα 41.000.

*

– Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους 2024» ανοίγει την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι.

-Δικαίωμα υποβολής έχουν  μέχρι  και  τη Δευτέρα 1 Απριλίου 23:59 όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι που καλύπτουν τα κριτήρια (δείτε https://vouchers.gov.gr/tourism4all-2024). 

-Στο νέο Πρόγραμμα δεν μπορούν να λάβουν μέρος επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» της Δ.Υ.Π.Α. – ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής – καθώς και οι κληρωθέντες του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής.

-Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες, μπορείτε να συμβουλευθείτε τις «Συχνές Ερωτήσεις» στην ιστοσελίδα υποβολής αιτήσεων https://vouchers.gov.gr/tourism4all-2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα