Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕξωτερικόΕυρώπηΥπουργική συνάντηση για το Δρόμο του Μεταξιού

Υπουργική συνάντηση για το Δρόμο του Μεταξιού

Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα – και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη- που θα φιλοξενήσει την  8η Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Υπουργική συνάντηση με 50 υπουργούς και αξιωματούχους κρατών πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης που διεξάγεται στη γερμανική πρωτεύουσα 7 – 11 Μαρτίου.

H υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συμμετείχε και ήταν κεντρική ομιλήτρια στην Υπουργική Συνάντηση για το Δρόμο του Μεταξιού, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα φιλοξενήσει την  8η Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018.  που συνδιοργανώνει το  Υπουργείο Τουρισμού με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ως Δρόμος του Μεταξιού είναι γνωστό το δίκτυο των εμπορικών δρόμων μεταξύ της Κίνας και των κρατών που βρίσκονται στα δυτικά και στα νότια αυτής.

Μάλιστα η κα. Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ζούραμπ Πολολικασβίλι απηύθυναν πρόσκληση στους  υπουργούς να συμμετάσχουν στην κορυφαία αυτή υψηλού επιπέδου διοργάνωση.

Επίσης η υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού για την ενεργή υποστήριξη του Δρόμου του Μεταξιού με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την ανάπτυξη διακρατικών συνεργασιών.

Έλενα Κουντουρά (υπουργός Τουρισμού) – Ζούραμπ Πολολικασβίλι (Γενικός Γραμματέας Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού)

*

-Η 8η Διεθνής Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, 9-12 Οκτωβρίου του 2018, συνδιοργανώνει το  υπουργείο Τουρισμού με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

– Ως Δρόμος του Μεταξιού είναι γνωστό το δίκτυο των εμπορικών δρόμων μεταξύ της Κίνας και των κρατών που βρίσκονται στα δυτικά και στα νότια αυτής. Το δίκτυο αυτό απλωνόταν σε ολόκληρη την Ασιατική Ήπειρο με έναρξη την Κίνα και προορισμό την Ινδία, την Περσία και τις περιοχές της Μεσογείου, ενώ παράλληλα, μέσω του Ινδικού Ωκεανού τα προϊόντα μεταφέρονταν μέσω των θαλάσσιων διαδρομών προς την Ινδοκίνα, την Ινδία, την Αραβική Χερσόνησο και τις χώρες της Ανατολικής Αφρικής. Ο Δρόμος του Μεταξιού υπήρξε το σημαντικότερο εμπορικό δίκτυο από την αρχαιότητα μέχρι τη σταδιακή εγκατάλειψή του μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης, το 1453.

Στις μέρες μας έχουν τεθεί από τη Κίνα σχέδια αναβίωσης του Δρόμου του Μεταξιού δημιουργώντας ένα διευρυμένο σιδηροδρομικό δίκτυο το οποίο θα ενώνει την Κίνα με την Ευρώπη, με στόχο την φτηνότερη διακίνηση εμπορικών αγαθών ή βιομηχανικών προϊόντων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα