Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕξωτερικόΚατακτώντας τις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου!

Κατακτώντας τις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου!

Η ιστορία της Βανέσας Αρχοντίδου και της Χριστίνας Φλαμπούρη είναι κάτι παραπάνω από ένας στόχος ζωής, είναι μια ιστορία που εμπνέει τις καρδιές όλων!

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Α woman can be! Δυο γυναίκες, η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη έχουν ως στόχο να κατακτήσουν τις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου!

1 όραμα, 2 γυναίκες, 7 κορυφές’ Α woman can be! – Με στόχο την κατάκτηση των 7 κορυφών, είναι αυτό που τολμούν δυο γυναίκες, έχοντας θέσει ως στόχος τους να κατακτήσουν και τις 7 υψηλότερες κορυφές στον κόσμο!

 Η Βανέσα Αρχοντίδου, μητέρα δύο αγοριών και διευθύντρια μάρκετινγκ σε πολυεθνική εταιρεία, με την ορειβασία να γίνεται το πάθος της εδώ και 14 χρόνια, όταν έγινε μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου, και η Χριστίνα Φλαμπούρη, εργαζόμενη και εκείνη σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία, και όπου το 2014 η επιθυμία της να ξεπεράσει του φόβους της, την οδήγησε στα βουνά και σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής της, να εξοικειωθεί με το ύψος και την αίσθηση του απέραντου κενού.

Δυο γυναίκες, οι οποίες έχουν, όμως, ήδη κατακτήσει τις 4 πρώτες υψηλότερες κορυφές του κόσμου, και αν τα καταφέρουν, θα είναι οι πρώτες και μοναδικές Ελληνίδες που θα επιτύχουν, τον αρχικό τους στόχο, την κατάκτηση των 7 κορυφών!

4 κορυφές

Η προσπάθεια των δυο γυναικών ξεκίνησε το 2014, και μέχρι στιγμής έχουν κατακτήσει 4 κορυφές. Αυτές είναι το Kilimanjaro – Αφρική (Βανέσα 2014, Χριστίνα 2017), Aconcagua – Νότια Αμερική (2015, Χριστίνα έως 6.500 μ.), Elbrus – Ευρώπη (2016) και Mc Kinley – Βόρεια Αμερική (2017).

Στόχος τους να ολοκληρώσουν το έργο τους την άνοιξη του 2019, στέλνοντας το μήνυμα ότι μια γυναίκα μπορεί να πετύχει πολλά κάνοντας τη διαφορά.

Οι επόμενες 3 κορυφές

Ο συνολικός στόχος τους είναι η κατάκτηση και των 3 επόμενων κορυφών. Συγκεκριμένα, σχεδιάζουν την κατάκτηση της κορυφής Carstensz Pyramid (4.884 μ.), στην Ωκεανία το καλοκαίρι του 2018, την κατάκτηση της κορυφής Vinson Massif (4.892 μ.), στην Ανταρκτική τον χειμώνα του 2018 και βεβαίως την κατάκτηση του Everest  (8.848 μ.), στην Ασία την άνοιξη του 2019.

Τις το ευχόμαστε ολόψυχα!

*

Η ανάβαση στις επτά κορυφές θεωρείται ως παγκόσμια ορειβατική πρόκληση, που πραγματοποιήθηκε για 1η φορά στις 30 Απριλίου 1985 από τον Richard Bass. Η κατάκτηση των Επτά Κορυφών θεωρείται παγκοσμίως το υπέρτατο επίτευγμα στον χώρο της ορειβασίας. Μέχρι σήμερα 71 γυναίκες έχουν ολοκληρώσει το 7 Summits, καμία όμως δεν ήταν Ελληνίδα.

– Το 7 Summits Project, έχει ως σκοπό πέραν των άλλων, να φέρει την Ελλάδα στην κορυφή!

-Αξίζε δε να σημειωθεί ότι σ’ αυτήν την προσπάθεια, η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη, έχουν ως coach τους, τον Νίκο Μαγγίτση, που είναι ο μοναδικός Έλληνας που ολοκλήρωσε το 2008 το λεγόμενο 7 Summits Project, καθώς και ο μοναδικός Έλληνας που έχει φτάσει στο Νότιο και το Βόρειο Πόλο. Ο Νίκος Μαγγίτσης από το 1994 έχει διοργανώσει και υλοποιήσει 50 ορειβατικές αποστολές, αλλά και αποστολές αθλητικής επιβίωσης σε όλο τον κόσμο (ορειβασίες, πεζοπορικές διασχίσεις ερήμων, διάπλους θαλασσών με καγιάκ κλπ.).

Έχει τρέξει σε 9 υπερμαραθώνιους αγώνες βουνού (μέχρι 170 χλμ.) ανά τον κόσμο (Νεπάλ, Κροατία, Ανδόρα, Μαρόκο, Ελλάδα), καθώς επίσης και σε 8 μαραθώνιους αγώνες ορεινού τρεξίματος.

-Σ’ αυτή την προσπάθεια, μπορείτε να γίνετε και εσείς μέλος της ομάδας. Μάθετε περισσότερα και υποστηρίξτε την προσπάθεια τους μέσα από την σελίδα τους: http://awomancanbe.com/join-us/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα