Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαΥπουργείο Τουρισμού – Όλγα Κεφαλογιάννη: «Ξεκινάμε δουλειά»

Υπουργείο Τουρισμού – Όλγα Κεφαλογιάννη: «Ξεκινάμε δουλειά»

Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού θέτει ως άμεσο στόχο η νέα υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία από σήμερα αναλαμβάνει τα καθήκοντά της στο υπουργείο τουρισμού, μαζί με την υφυπουργό Έλενα Ράπτη.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού καλωσόρισε σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, η υπηρεσιακή υπουργός Ιωάννα Δρέττα και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία του υπουργείου Τουρισμού, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου, η κα. Δρέττα επισήμανε πως σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφεται αύξηση εσόδων του τουρισμού κατά 16% και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η χρονιά θα κλείσει θετικά.

Χαρακτήρισε ως σημαντικό θέμα την διαχείριση των προορισμών και την ενσωμάτωση των αρχών βιώσιμης ανάπτυξης στο τουριστικό προϊόν. Επιπρόσθετα, χαιρέτισε τον ερχομό της κυρίας Κεφαλογιάννη επισημαίνοντας την γνώση και την εμπειρία που έχει στον τομέα.

Στον τουρισμό θέλει διαρκώς να κρατάς γερά το τιμόνι

Η νέα υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι άμεσος στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού. Επισήμανε πως «ο τουρισμός είναι δυναμικός. Θέλει διαρκώς να κρατάς γερά το τιμόνι. Απαιτεί μακρόπνοη στρατηγική αλλά και διαρκή προσαρμογή σε μικρές ή μεγάλες κρίσεις που διαρκώς εμφανίζονται μπροστά μας».

Όπως η ίδια πρόσθεσε ο στόχος είναι ένας και ξεκάθαρος. «Ισχυρός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος τουρισμός. Γιατί αυτό σημαίνει ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία. Σημαίνει εισόδημα, θέσεις εργασίας, κοινωνική συνοχή. Όλα αυτά πάντα με το μυαλό στο μέτρο που δεν πρέπει να χαθεί. Στις αναγκαίες ισορροπίες που πρέπει να ακολουθούν όλες τις πολιτικές μας. Στα προβλήματα που είναι πολλά και πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Στις λύσεις που πρέπει να προωθήσουμε».

Με σχέδιο, συνέργειες και συμμαχίες

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Τουρισμού, η κα. Κεφαλογιάννη ανέφερε πως τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά και για τον ελληνικό τουρισμό. 

«Η Ελλάδα με τις τεράστιες δυνατότητες της, μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίσει όλες τις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά της. Μείωση εποχικότητας, σεβασμός στο περιβάλλον, ρύθμιση της γεωγραφικής συγκέντρωσης, βραχυχρόνιες μισθώσεις, εργασιακά ζητήματα, σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε η νέα υπουργός Τουρισμού προσθέτοντας «Σταθερά, τολμηρά, μπροστά ΚΑΙ στον ελληνικό τουρισμό λοιπόν. Με σχέδιο, συνέργειες και συμμαχίες. Τον τρόπο τον ξέρουμε. Το σχέδιο το έχουμε. Τη γνώση τη διαθέτουμε. Ξεκινάμε δουλειά».

rbt

12μηνη τουριστική περίοδο

Από την πλευρά της η νέα υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη σε δηλώσεις της, τόνισε ότι, «στόχος της νέας τετραετίας, είναι να πάει ο ελληνικός τουρισμός, ακόμα πιο ψηλά, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας.

Επιδίωξη είναι να αμβλύνουμε την εποχικότητα της τουριστικής περιόδου, να επιτύχουμε τουριστική περίοδο 12 μηνών με ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε όλη τη χώρα, με καλύτερη κατανομή του εισοδήματος».

Η κυρία Ράπτη, επισήμανε ακόμα ότι στους βραχυπρόθεσμους στόχους είναι η ενίσχυση της ζήτησης των εγχώριου τουρισμού, η καθιέρωση πολιτικών προσβάσιμου τουρισμού και η βελτίωση της ποιότητας.

Κλείνοντας την ομιλία της τόνισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να συνεργαστώ με την υπουργό και φίλη Όλγα Κεφαλογιάννη για να κερδίσουμε το στοίχημα στον τουρισμό για το 2023 και για τα επόμενα χρόνια που ακολουθούν. Δεσμεύομαι πως θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να υλοποιηθεί το κυβερνητικό μας όραμα για τον τουρισμό.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα