Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Τουρισμός Για Όλους»: Παράταση υποβολής των αιτήσεων

«Τουρισμός Για Όλους»: Παράταση υποβολής των αιτήσεων

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024», κατόπιν αυξημένου ενδιαφέροντος δικαιούχων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού, η αρχική προθεσμία που ήταν μέχρι σήμερα, Δευτέρα 1 Απριλίου, παίρνει παράταση, και συγκεκριμένα, μέχρι και τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 και ώρα 23.59.

Αντικείμενο του Προγράμματος αποτελεί η χορήγηση οικονομικής διευκόλυνσης, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης των δικαιούχων και επιλογής μέσω κλήρωσης ως εξής:

• Ποσό ύψους διακοσίων (200) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες στην Κ.Υ.Α του Προγράμματος προϋποθέσεις.

• Ποσό ύψους τριακοσίων (€300) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:

– άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα,

– έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω,

– Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022,

• Ποσό ύψους τετρακοσίων (€400) ευρώ, ειδικώς για ΑμεΑ, με ισχύουσα Απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα Απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως,.

• Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης.

• Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Αίτηση για το Πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» θα μπορούν να υποβάλουν πολίτες που πληρούν τα κάτωθι εισοδηματικά κριτήρια:

ΑΤΟΜΙΚΟ (Φυσικά πρόσωπα άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας)

-Χωρίς τέκνα 19.000 ευρώ

-Με ένα τέκνο 20.500 ευρώ

-Με δυο τέκνα 22.000

-Με τρία τέκνα 24.000

-Με περισσότερα τέκνα 29.000

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (Έγγαμοι και μέρη συμφώνου συμβίωσης)

-Χωρίς τέκνα 31.000 ευρώ

-Με ένα τέκνο 32.500 ευρώ

-Με δυο τέκνα 34.000

-Με τρία τέκνα 36.000

-Με περισσότερα τέκνα 41.000.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα τέθηκε σε λειτουργία την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι, και η αρχική ισχύ του για δικαίωμα υποβολής ήταν  μέχρι  και σήμερα, Δευτέρα 1 Απριλίου 23:59. Η νέα παράταση δίνει δικαίωμα υποβολής έως την επόμενη Δευτέρα 8 Απριλίου, και ώρα 23.59 (δείτε https://vouchers.gov.gr/tourism4all-2024). 

*

-Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης , και Φορέα Υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Κυβέρνησης για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις επιπτώσεις της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης.

-Το ποσό της ενίσχυσης πιστώνεται σε άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, ισχύος έως 31.12.2024, η οποί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους Δικαιούχους για τη διαμονή σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν εφάπαξ ή τμηματικά.

-Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην υπηρεσία Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα