Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΝέα εμφάνιση για τα αεροσκάφη της Emirates (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα εμφάνιση για τα αεροσκάφη της Emirates (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Για τρίτη φορά, από το 1985, ανανεώνεται η εξωτερική εμφάνιση των αεροσκαφών του στόλου της Emirates.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Αλλαγές στο πτερύγιο και τα φτερά, χρυσή υπογραφή τόσο στα αγγλικά όσο και στα αραβικά, κατά μήκος του αεροσκάφους, το εμβληματικό λογότυπο στην ‘κοιλιά’ του αεροσκάφους κτλ. συμπεριλαμβάνονται στην ανανέωση της εξωτερικής εμφάνισης των αεροσκαφών του στόλου της Emirates, της μεγαλύτερης διεθνούς αεροπορικής εταιρείας.

Οι αλλαγές στις οποίες έχουν προβεί στο πτερύγιο και τα φτερά των αεροσκαφών είναι εμφανείς. Στο ανανεωμένο εξωτερικό των αεροσκαφών της Emirates, η σημαία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) απεικονίζεται με δυναμικό τρόπο στο πτερύγιο και μέσω ενός τρισδιάστατου εφέ.

Επιπλέον, τα άκρα των φτερών έχουν βαφτεί κόκκινα, ενώ το λογότυπο της Emirates εμφανίζεται, σε αραβική καλλιγραφία, στο λευκό φόντο. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι επιβάτες που κάθονται δίπλα στο παράθυρο θα έχουν τη δυνατότητα να αντικρίσουν τα χρώματα της σημαίας των ΗΑΕ που απεικονίζεται στα άκρα των φτερών, πάνω από την άτρακτο.

Η χρυσή υπογραφή

Επιπροσθέτως, η χρυσή υπογραφή «Emirates», τόσο στα αγγλικά όσο και στα αραβικά, κατά μήκος του αεροσκάφους, είναι πιο έντονη και κατά 32,5% μεγαλύτερη.

Στην «κοιλιά» του αεροσκάφους, η αεροπορική εταιρεία έχει διατηρήσει το εμβληματικό της λογότυπο, σε κόκκινο χρώμα, το οποίο εισήγαγε το 2005, ενώ η αναγραφή της ιστοσελίδα emirates.com δεν αναγράφεται πλέον στα αεροσκάφη.

Εξωτερική εμφάνιση σε Airbus A380

Το πρώτο αεροσκάφος της Emirates που διαθέτει ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση είναι το A6-EOE, τύπου Airbus A380, το οποίο παραδόθηκε από την Emirates Engineering την περασμένη εβδομάδα, και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο Μόναχο στις 17 Μαρτίου 2023 (πτήση EK51).

Σταδιακά και μέχρι το τέλος του 2023, η ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση θα εφαρμοστεί σε 24 αεροσκάφη της Emirates, συμπεριλαμβανομένων 17 αεροσκαφών τύπου Boeing 777. Όλα τα νέα αεροσκάφη -από το πρώτο Airbus A350, που θα ενταχθούν στον στόλο της Emirates τον Αύγουστο του 2024- θα παραδοθούν με τη νέα εξωτερική εμφάνιση.

Ανανέωση για τρίτη φορά

Η εξωτερική εμφάνιση των αεροσκαφών του στόλου της Emirates ανανεώνεται για τρίτη φορά. Η πρωταρχική εμφάνιση των αεροσκαφών, με την οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της η αεροπορική εταιρεία το 1985, ανανεώθηκε 14 χρόνια αργότερα, με την παράδοση του πρώτου Boeing 777-300 της Emirates στο Dubai Airshow του 1999.

Η αρχική εξωτερική εμφάνιση των αεροσκαφών της Emirates -το 1985- σχεδιάστηκε από τη βρετανική εταιρεία Negus & Negus, ενώ  οι επόμενες εμφανίσεις των αεροσκαφών σχεδιάστηκαν από την ομάδα της αεροπορικής. Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας πορείας της αεροπορικής εταιρείας, στις πολυάριθμες, πολύχρωμες και εντυπωσιακές εμφανίσεις των αεροσκαφών της Emirates εντάσσονταν ειδικές εκδόσεις με στόχο την προβολή χορηγιών, καθώς και στην απεικόνιση ειδικών περιστάσεων όπως η 50ή επέτειος του Ιωβηλαίου των ΗΑΕ και η Expo 2020 Dubai.

«Η εξωτερική εμφάνιση των αεροσκαφών αποτελεί το σήμα κατατεθέν για κάθε αεροπορική εταιρεία. Πρόκειται για την απεικόνιση της ταυτότητάς μας. Μία ταυτότητα για την οποία είμαστε περήφανοι και η οποία έχει ισχυρή παρουσία σε όλες τις πόλεις του δικτύου μας, παγκοσμίως» δήλωσε ο Sir Tim Clark Πρόεδρος της Emirates Airline προσθέτοντας «στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της εικόνας μας, προχωρήσαμε στην ανανέωση της εξωτερικής εμφάνισης των αεροσκαφών του στόλου μας, διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητάς μας, όπως τη σημαία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο πτερύγιο των αεροσκαφών και την αραβική καλλιγραφία».

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε σε timelapse το video με το πρώτο αεροσκάφος της Emirates που ανανεώνει την εξωτερική του εμφάνιση.

*

-Η παρουσία της Emirates στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το 1996. Τα τελευταία 27 χρόνια, η Emirates έχει προσφέρει τις μοναδικές της υπηρεσίες σε περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες στην ελληνική αγορά.

Η πρώτη εταιρία που συνέδεσε απευθείας την Αθήνα με το Ντουμπάι, η Emirates, από το Μάρτιο του 2017 προσφέρει ακόμη απευθείας, καθημερινή πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ 365 μέρες τον χρόνο.

Οι επιβάτες που πετούν με την Emirates μπορούν να διασκεδάσουν με ταινίες και προγράμματα στα περισσότερα από 5.000 κανάλια του ice, του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρίας. Θα μπορούν ακόμη να απολαύσουν την άριστη φιλοξενία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει το διεθνές, πολυπολιτισμικό πλήρωμα της Emirates. Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία της με μόλις δύο αεροσκάφη το 1985, η Emirates είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα