Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαΠότε θα ‘ανοίξει’ το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

Πότε θα ‘ανοίξει’ το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

Σε δυο χειμερινές περιόδους θα ‘τρέχει’ το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός Για Όλους» με σκοπό την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, κυρίως στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας.

Από το νέο έτος θα ξεκινήσει να υλοποιείται το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» για το οποίο εξετάζεται οι δικαιούχοι να λάβουν ενισχυμένο ποσό, σε σχέση με τον Α’ κύκλο του προγράμματος που ήταν τα 150 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, χθες, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, υπεγράφη από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η Προγραμματική Συμφωνία για τον Β’ κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους». 

Ο νέος κύκλος του προγράμματος που μπαίνει σήμερα σε τροχιά υλοποίησης, θα αξιοποιήσει αυξημένους πόρους, καθώς τα αδιάθετα κονδύλια του προηγούμενου κύκλου θα προστεθούν στο νέο πρόγραμμα, όπως προβλέφθηκε με πρόσφατη διάταξη νόμου που έφερε το Υπουργείο Τουρισμού. 

Επιπλέον, θα αφορά περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους, καθώς διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ  στους ευεργετούμενους  δικαιούχους που θα λαμβάνουν ενισχυμένο ποσό προστίθενται νέες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνοι. Παράλληλα το ποσό που θα λάβουν όλοι οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα είναι αυξημένο σε σχέση με τον Α’ κύκλο. 

Ενεργοποίηση από τον Ιανουάριο

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Αφού θα έχει ως αποτέλεσμα, το πρόγραμμα να απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να επεκταθεί στις ορεινές περιοχές τις χώρας. 

Ο νέος κύκλος του προγράμματος έχει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, αλλά ταυτόχρονα και αναπτυξιακό με όρους βιωσιμότητας, σύμφωνα δηλαδή με τη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού, για δίκαιη τουριστική ανάπτυξη με μέτρο και ισορροπία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλη αρθρα