Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαVolotea: Ενισχύει το δίκτυο της στην Ελλάδα – Επέκταση του code share...

Volotea: Ενισχύει το δίκτυο της στην Ελλάδα – Επέκταση του code share με AEGEAN

Οκτώ νέα δρομολόγια και ισχυρά αναπτυξιακά πλάνα για το 2023 ανακοίνωσε η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει μικρές με μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ παράλληλα η συμφωνία κοινού κωδικού με την AEGEAN θα επεκταθεί σε περισσότερα από 90 δρομολόγια.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Οκτώ νέα δρομολόγια θα ξεκινήσει φέτος η Volotea από βασικά ελληνικά αεροδρόμια προς τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Συγκεκριμένα προσθέτει δύο δρομολόγια από την Αθήνα προς την Τουλούζη και το Κάλιαρι, δύο δρομολόγια από τη Σαντορίνη προς το Μπιλμπάο και το Παλέρμο, ένα δρομολόγιο από το Ηράκλειο προς το Μπορντό, ένα από τη Ρόδο προς τη Νάντη, ένα από την Καλαμάτα προς τη Νάντη και ένα από την Κάρπαθο προς τη Νάπολι.

To σημαντικότερο σκέλος των δραστηριοτήτων της εταιρείας αφορά στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από όπου σκοπεύει να προσφέρει 17 εξυπηρετούμενους προορισμούς και να αυξήσει την προσφορά θέσεων κατά 33% το 2023.

Η Volotea, η οποία ξεκίνησε τη βάση της στην Αθήνα το 2018 με δύο αεροσκάφη (Airbus 319 με 156 θέσεις το καθένα), είναι επίσης η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών χάρις στις 3.800 πτήσεις που διατίθενται αυτή τη στιγμή, οι οποίες αντιπροσωπεύουν αύξηση του πτητικού έργου κατά 23% σε σχέση με το 2022.

«Σύμφωνα με τα πλάνα μας για φέτος, φαίνεται ότι η αναπτυξιακή τροχιά μας είναι υψηλότερη από ποτέ, καθώς παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο το ευρωπαϊκό μας δίκτυο, με την Ελλάδα να αποτελεί ένα βασικό σκέλος της στρατηγικής μας» δήλωσε ο Carlos Muñoz, CEO και ιδρυτής της Volotea σε χθεσινή εκδήλωση (Τετάρτη 19 Απριλίου) που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (ΔΑΑ).

Από αριστερά: Ευτύχιος Βασιλάκης (πρόεδρος της AEGEAN), Valeria Rebasti (Country Manager Italy & Southeastern Europe της Volotea), David Crognaletti (Chief Commercial Officer, Cagliari Airport), Ιωάννα Παπαδοπούλου (διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών), Γιάννης Ράσογλου (Director Network Planning & Airline Partnerships, AEGEAN)

Επέκταση της συμφωνίας κοινού κωδικού πτήσεων με την AEGEAN

Επιπλέον, η παρουσία της Volotea στην Ελλάδα συνεχίζει να ενισχύεται από τη συμφωνία κοινού κωδικού πτήσεων που υπογράφηκε το 2021 με την AEGEAN.

Βάσει της συμφωνίας, οι δύο αεροπορικές επεκτείνουν το δίκτυο και το προϊόν τους, έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρουν αυξημένο αριθμό πτήσεων κοινού κωδικού μέσω των δικών τους δικτύων πώλησης.

Συγκεκριμένα, τo 2023, 32 δρομολόγια της AEGEAN θα προσφέρονται από την Volotea, και 46 δρομολόγια της Volotea θα προσφέρονται αντίστοιχα από τη AEGEAN, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσφερόμενων δρομολογίων θα φθάσει τα 90, συμπεριλαμβάνοντας και 15 δρομολόγια που πραγματοποιούνται ξεχωριστά από τις 2 αεροπορικές.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με την AEGEAN, τη μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία, με την οποία μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και προτεραιότητες. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, παραμένοντας πιστοί στην αμοιβαία δέσμευση να προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες και διευρυμένη διασυνδεσιμότητα σε ανταγωνιστικές τιμές» σχολίασε ο Carlos Muñoz.

Ικανοποίηση και από την AEGEAN

Η συμφωνία μεταξύ AEGEAN και Volotea εγκαινιάστηκε πριν δυο χρόνια – το 2021- και έκτοτε επεκτείνεται προσθέτοντας νέα δρομολόγια και συχνότητες, συγκεκριμένα από Γαλλία και Ιταλία.

«Η συνεργασία μας με τη Volotea βασίζεται στην αρχή ότι ακόμη και αεροπορικές εταιρείες με διαφορετικά προϊόντα οι οποίες ταυτόχρονα είναι και ανταγωνιστές μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά εάν μοιράζονται την ίδια δέσμευση προς τον επιβάτη για τη διασφάλιση της απευθείας προσβασιμότητας στη χώρα μας» δήλωσε ο πρόεδρος της AEGEAN Ευτύχιος Βασιλάκης εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την εν λόγω συμφωνία.

Πτήσεις προς 161 προορισμούς σε 46 χώρες

Όπως επισήμανε ο κ. Βασιλάκης, το 2023 η AEGEAN θα πραγματοποιεί πτήσεις προς 161 προορισμούς σε 46 χώρες με 264 απευθείας δρομολόγια, με το στόλο της από 76 αεροσκάφη, 22 εκ των οποίων είναι τα νέα Airbus 320/321 neo τα οποία παραλαμβάνει η εταιρεία τα τελευταία 2 χρόνια.

«Μέσω της συνεργασίας μας με τη Volotea, με επίκεντρο τον κόμβο μας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πολλαπλασιάζουμε ακόμη περισσότερο τις ταξιδιωτικές επιλογές των επιβατών μας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της AEGEAN.

Πολύτιμος συνεργάτης για τον ΔΑΑ

Από την πλευρά της η Ιωάννα Παπαδοπούλου διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, επισήμανε πως «Η Volotea είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ήδη από το 2015, όταν και ξεκίνησε τα εξαιρετικά επιτυχημένα δρομολόγια της προς/από την πόλη μας».

Σύμφωνα με την ίδια μετά την επανεκκίνηση της βάσης της στην Αθήνα, με το τέλος της πανδημίας, «είμαστε πλέον ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε άλλα δύο πολύ σημαντικά ορόσημα: To πρώτο είναι ότι η Volotea θα επιχειρεί, αυτό το καλοκαίρι, συνδέοντας την Αθήνα με  το μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών  που είχε ποτέ, έχοντας προσθέσει, μεταξύ άλλων και έναν νέο συναρπαστικό προορισμό, το Κάλιαρι, και την ίδια στιγμή, η συμφωνία της κοινού κωδικού με την AEGEAN παράγει όλο και καλύτερα αποτελέσματα, με επιπλέον δρομολόγια και αυξημένη προσφορά θέσεων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της πόλης μας και προσφέροντας στο ταξιδιωτικό κοινό μια πληθώρα επιλογών, τόσο στον διεθνή όσο και στον εγχώριο τομέα».

*

-Η Volotea θα προσφέρει περισσότερες από 680.000 θέσεις (+33% σε σχέση με το 2022) στο αεροδρόμιο της Αθήνας φέτος και περισσότερες από 1,4 εκ. θέσεις προς και από το σύνολο της Ελλάδας (+ 12% σε σχέση με το 2022).

-Συνολικά, το 2023, η Volotea θα προσφέρει σχεδόν 12 εκ. θέσεις και θα πραγματοποιήσει περισσότερα από 400 δρομολόγια σε 16 χώρες στο σύνολο του δικτύου της. Όλα τα δρομολόγια της Volotea είναι διαθέσιμα μέσω του website http://www.volotea.com, του Volotea app, και όλων των ταξιδιωτικών πρακτόρων.

-Η Volotea ιδρύθηκε το 2011 από τους Carlos Muñoz και Lázaro Ros, οι οποίοι είχαν ιδρύσει και την Vueling.Συνδέει περισσότερα από 100 αεροδρόμια και έχει βάσεις σε 19 μεσαίου μεγέθους πόλεις της Ευρώπης. Η εταιρία απασχολεί 1.750 άτομα προσωπικό ενώ στην ελληνική αγορά η ομάδα της αποτελείται από 80 ανθρώπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα