Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΚεντρική ΜακεδονίαΤο συλλεκτικό T-shirt, η πεσούσα δρυς και ο αριστουργηματικός τρύγος!

Το συλλεκτικό T-shirt, η πεσούσα δρυς και ο αριστουργηματικός τρύγος!

«Αφιερώνουμε το φετινό μπλουζάκι του τρύγου στην υπεραιωνόβια δρυ, που στεκόταν δίπλα στον Πύργο (Κονάκι) στο Κτήμα Κυρ – Γιάννη και έπεσε από το δυνατό αέρα στις 10 Ιουλίου 2019».

Τα λόγια είναι περιττά…

Ντ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Αφιερωμένο στην πεσούσα δρυ το φετινό συλλεκτικό T-shirt, χρώματος μπορντό, χρώματος… ερυθρού ξινόμαυρου Νάουσας, του κτήματος Κυρ – Γιάννη, εκεί στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας, μια συνολική επιφάνεια που καλύπτει 580 στρέμματα και εκτείνεται σε υψόμετρο μεταξύ 280 και 330 μ. (το υψηλότερο σημείο της ζώνης ΠΟΠ Νάουσα) – φυτεμένο με Ξινόμαυρο (50%), Syrah (15%), Merlot (20%) και Cabernet Sauvignon (10%), ενώ η υπόλοιπη έκταση καλύπτεται από διάφορες πειραματικές ποικιλίες.

Το φετινό συλλεκτικό T-shirt Κυρ Γιάννη, αφιερωμένο στην… Πεσούσα Δρυ!

Τα νέα για τον τρύγο της χρονιάς που μας πέρασε, του 2019, για το Κτήμα Κυρ Γιάννη, είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστα!

Το 2019 είναι η χρονιά της εικοσαετίας’ τόσο για τη Νάουσα όσο και για το Αμύνταιο της Φλώρινας.

Ένας τρύγος που αναδύει καταπληκτικά χρώματα και αρώματα στα κρασιά!

Χρώματα και αρώματα!

Τρεις του Απρίλη, με περίεργες καιρικές συνθήκες, και κυρίως, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, το φετινό «ραντεβού» της Κυρ Γιάννη και του Στέλλιου Μπουτάρη, μια ετήσια παράδοση – κάθε χρόνο αρχές της άνοιξης που παρουσιάζει τον τρύγο της προηγούμενης χρονιάς-, παρά τις όποιες σκέψεις, δεν αναβλήθηκε, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων.

Τα λευκά κρασιά του 2019 του Κτήματος Κυρ Γιάννη, όπως αναφέρεται, είναι ήδη στην αγορά. Τα λευκά παλαίωσης έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα βαρέλια και να ανηφορίζουν στο οινοποιείο, ύστερα από 5-6 μήνες ωρίμανσης στο ξύλο. Και τα ερυθρά έχουν περάσει μια σημαντική περίοδο στην κάβα, έχουν ηρεμήσει και έχουν αρχίσει να δείχνουν τα πρώτα σημάδια ποιότητας.

«Ο τρύγος ξεκίνησε χωρίς κανένα άγχος – όσο αυτό μπορεί να είναι δυνατό- και συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου» αναφέρει ο Στέλλιος Μπουτάρης προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, «θα μπορούσε να γράψει βιβλίο κανείς για τη χρονιά του 2019».    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα