Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηLEGO Education - Παίζω, μαθαίνω, σκέφτομαι και… ταξιδεύω!

LEGO Education – Παίζω, μαθαίνω, σκέφτομαι και… ταξιδεύω!

Το Μπιλούντ είναι πόλη της Δανίας, στη Γιουτλάνδη, με 6.000 κατοίκους, και με το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Στο Μπιλούντ είναι και η έδρα της Lego, εταιρίας παιχνιδιών από το 1932.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η μοναδική εταιρία, η Eduk8, που έχει το δικαίωμα να διενεργεί σεμινάρια της LEGO Education Academy σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, σε εκπαιδευτικούς.

«Το τουβλάκι έχει δύναμη μέσα του» τονίζει χαρακτηριστικά ο Πρόδρομος Μαρκόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με το παγκόσμιο πρόγραμμα της LEGO Education Academy.

Ο κ. Μαρκόπουλος είναι ο πρώτος και μοναδικός στην Ελλάδα πιστοποιημένος εκπαιδευτής LEGO Education, μετά από επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του στην ακαδημία της LEGO, στο Μπιλούντ (Billund) της Δανίας.

Και ποιος, λοιπόν, δεν έχει πιάσει στα χέρια του αυτά τα πολύχρωμα, συναρμολογήσιμα πλαστικά τουβλάκια; Τα κόκκινα, τα πράσινα, τα μπλε, τα λευκά, τα κίτρινα, τα πολύχρωμα τουβλάκια που, αν μη τι άλλο, μ’ αυτά παίζεις, μαθαίνεις, σκέφτεσαι, δημιουργείς, και ναι, ταξιδεύεις!

Τα τούβλα Lego μπορούν να συναρμολογηθούν και να συνδεθούν με πολλούς τρόπους, για την κατασκευή αντικειμένων όπως, οχήματα, κτήρια, ακόμα και λειτουργία ρομπότ.

Ρομποτική και εκπαίδευση

Και εδώ λοιπόν, έρχεται να προστεθεί και η ρομποτική – ο κλάδος της επιστήμης που μελετά τις μηχανές εκείνες που μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο στην εκτέλεση μιας εργασίας, η οποία συνδυάζει τη φυσική δραστηριότητα με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων-, η οποία προσελκύει όλο και περισσότερους έφηβους, και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Eduk8.

«Το πάθος μας, ο χαρακτήρας μας, η δράση, η ποιότητα και η προσοχή μας στη λεπτομέρεια, μας έδωσε το δικαίωμα να εκπροσωπήσουμε τη LEGO Education» εξηγεί ο ιδρυτής της Eduk8 Κώστας Λίνδας, ο οποίος μαζί με την Ηλιάνα Τσιαπράζη – Στάμου, ίδρυσαν το 2015 την εταιρία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Όπως ο ίδιος είπε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, η ρομποτική αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της Eduk8. Τα παιδιά όταν κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ, μαθαίνουν παίζοντας και αναπτύσσουν δεξιότητες σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η φυσική, η τεχνολογία, η τέχνη, το περιβάλλον, η κοινωνία.

Πρόδρομος Μαρκόπουλος (αριστερά), Κώστας Λίνδας (ιδρυτής eduk8)

Τα σεμινάρια της LEGO Education Academy

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας αλλά και χρήστες οι οποίοι θέλουν να αποκομίσουν τα μέγιστα από το εκπαιδευτικό σύστημα της LEGO Education.

Λαμβάνοντας την πιστοποίηση παρακολούθησης των σεμιναρίων της LEGO Education Academy, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση, μεταξύ άλλων, να γνωρίζουν τεχνικές που αναπτύσσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, να δημιουργούν τα δικά τους μαθήματα και προγράμματα σπουδών κάνοντας το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές, να διαχειρίζονται σωστά την τάξη τους εμπνέοντας τους μαθητές κ.ά.

Τα σεμινάρια τα οποία είναι ημερήσια και διαρκούν 8 ώρες, με τα τμήματα να μην ξεπερνούν τα 12 άτομα, έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2017, έχουν επιμορφωθεί και πιστοποιηθεί 84 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη, το Νοέμβριο ‘ταξιδεύουν’ στην Αθήνα με 8 σεμινάρια, το Δεκέμβριο επιστρέφουν Θεσσαλονίκη ενώ στο πρόγραμμα είναι και η Κρήτη. Δηλώστε συμμετοχή εδώ 

Από τη σημερινή παρουσίαση της LEGO Education Academy

*

-Παίζω, μαθαίνω, σκέφτομαι και ταξιδεύω, λοιπόν, με τα LEGO, όπου η ονομασία Λέγκο προέρχεται από τις δανέζικες λέξεις, leg + godt, που σημαίνουν ‘παίζω καλά’.

– Η LEGO ιδρύθηκε στις 10 Αυγούστου του 1932 από τον Ole Kirk Christiansen. Ήταν επιπλοποιός και ξεκίνησε να κατασκευάζει ξύλινα παιχνίδια για να κάνει χαρούμενα τα παιδιά, μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του. Το πρώτο ξύλινο παιχνίδι ήταν ένα παπάκι και αποτέλεσε το κίνητρο στον Ole να στραφεί στην κατασκευή παιχνιδιών. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που κυκλοφόρησε από τη LEGO και σήμερα το παπάκι επανακυκλοφορεί σε έξι τουβλάκια, ως φόρος τιμής στο δημιουργό του. Παράλληλα, συμβολίζει τις δυνατότητες που έχει ένα τουβλάκι LEGO καθώς και τη διαφορετικότητα και τη φαντασία του καθενός, αφού με 6 τουβλάκια μπορούν να κατασκευαστούν αμέτρητα διαφορετικά παπάκια!

– Στο Μπιλούντ της Δανίας, έδρα της εταιρίας LEGO, από το 1932, ένα από τα βασικά αξιοθέατα είναι και το Legoland Billund, θεματικό πάρκο για μικρούς και μεγάλους! Πόλεις και χωριά, αεροδρόμια, λίμνες και ποτάμια, σπιτάκια και ουρανοξύστες φτιαγμένα από τούβλα LEGO. Πάνω από 830.000 τούβλα LEGO χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αντιγράφων των πέντε ψηλότερων κτιρίων στον κόσμο (Burj Khalifa, Shanghai Tower, Makkah Royal Clock Tower Hotel, One World Trade Center, Taipei 101).

-Η Eduk8 ιδρύθηκε το 2015 στη Θεσσαλονίκη και από το Δεκέμβριο του 2016 είναι η μοναδική εταιρία που έχει το δικαίωμα να διενεργεί σεμινάρια της LEGO Education Academy σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, στους εκπαιδευτικούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα