Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: 8ο διεθνές συνέδριο στο «Δρόμο του Μεταξιού»

Θεσσαλονίκη: 8ο διεθνές συνέδριο στο «Δρόμο του Μεταξιού»

Τριακόσιοι σύνεδροι, 34 κράτη – μέλη θα δώσουν το «παρών» στο 8ο συνέδριο για τον τουρισμό στο «Δρόμο του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, στη Θεσσαλονίκη.

ΝΤ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

 Στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενείται για δυο μέρες, το 8ο διεθνές συνέδριο για τον τουρισμό στο «Δρόμο του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, Τετάρτη 10 έως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2), το διεθνές συνέδριο με τη συμμετοχή 34 κρατών-μελών του Προγράμματος του «Δρόμου του Μεταξιού», μελών του Π.Ο.Τ. και διεθνών εταίρων και σε συνεργασία με τον Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο Ασίας-Ειρηνικού.

Η Διεθνής Συνάντηση θα αναδείξει τα οφέλη της διαπεριφερειακής συνεργασίας και του διαλόγου και θα εστιάσει στη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων, διακρατικών στρατηγικών μάρκετινγκ και εργαλείων τουριστικού μάνατζμεντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη Διεθνή Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα μετά την εκλογή της χώρας μας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού, αλλά και συνολικά σε ευρωπαϊκό κράτος-μέλος του «Δρόμου του Μεταξιού».

Πρόγραμμα

Με βασικό στόχο την ανάδειξη του κυρίαρχου ρόλου και της σύνδεσης του «Δρόμου του Μεταξιού» με το παγκοσμιοποιημένο τουριστικό περιβάλλον και φυσικά την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οι εργασίες του συνεδρίου ανοίγουν, σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2), με χαιρετισμούς της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Θα ακολουθήσει Στρογγυλή Τράπεζα με τη συμμετοχή Υπουργών των κρατών-μελών, καθώς και στοχευμένες συνεδρίες αναφορικά με το ρόλο και τη διασυνδεσιμότητα των ιστορικών δρόμων του μεταξιού στο διεθνές προσκήνιο.

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν B2B εκδήλωση που στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ ευρωπαϊκών και ασιατικών φορέων (08.30 – 10.00 π.μ.), ειδική συνεδρία σε συνεργασία με τον Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο Ασίας – Ειρηνικού (PATA), για την αξιολόγηση του ρόλου του «Δρόμου του Μεταξιού» ως «γέφυρα» συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας (10.00 π.μ. – 13.30), workshops κ.ά.

Το συνέδριο θα λήξει στις 14.00 περίπου, της Πέμπτης 11/10, με συμπερασματικές ομιλίες από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, το γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Shanzhong Zhu και την πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ΠΚΜ Βούλα Πατουλίδου.

Θα ακολουθήσει γεύμα στο ξενοδοχείο, ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη και θεματικό δείπνο στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

*

-Το 8ο διεθνές συνέδριο για τον τουρισμό στο «Δρόμο του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από κοινού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και το υπουργείο Τουρισμού, ύστερα από την επιτυχημένη διεκδίκησή του με τη σύμπραξη της ΠΚΜ, του υπουργείου Τουρισμού, του Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Κέντρου Τουρισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Convention Bureau.

-Στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο Ασίας – Ειρηνικού (PATA), ειδική συνεδρία για την αξιολόγηση του ρόλου του «Δρόμου του Μεταξιού» ως «γέφυρα» συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

– Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, όσοι σύνεδροι το επιθυμούν, θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών και την πόλη της Βέροιας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα