Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Τρέχουμε… δεν κοιμόμαστε!

7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Τρέχουμε… δεν κοιμόμαστε!

18.000 και πλέον αθλητές και συμμετέχοντες από 56 χώρες θα τρέξουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στον νυχτερινό ημιμαραθώνιο των 21 χλμ. και στον δρόμο υγείας 5.000 μ..

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

«Είμαστε ήδη πανέτοιμοι να υποδεχθούμε τους 18.000 συμμετέχοντες’  σε λιγότερο από 20 μέρες όλα είναι έτοιμα, στη θέση τους, και περιμένουν τη μεγάλη βραδιά» δήλωσε με δόση περηφάνιας ο Δρόσος Χριστόπουλος, γενικός διευθυντής του Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης & Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Όπως ο ίδιος επισήμανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες, για τον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, «τουλάχιστον 13.000 – 13.500 άνθρωποι θα τρέξουν στα 5.000 μ., στον δε ημιμαραθώνιο έχουμε 4.000 συμμετοχές ξένων και Ελλήνων πρωταθλητών».

Ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε και στο έργο των 1.700 εθελοντών μεμονωμένοι, οργανωμένες ομάδες, λέσχες και σωματεία, ενώ ήδη από την Πέμπτη 11 Οκτωβριου, 100 και πλέον εθελοντές, στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ, θα υποδέχονται τους δρομείς στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), όπου θα πραγματοποιηθεί η παραλαβή του εξοπλισμού τους. Παράλληλα θα δοθούν οι τελευταίες 2000 θέσεις με σειρά προτεραιότητας (ώρες 10.00 – 19.00).

Ωρες εκκινήσεων των αγώνων

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 17.45 είναι η προβλεπόμενη άφιξη των δρομέων στον χώρο αφετηρίας, που θα τρέξουν τον ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 18.45, επί της Λεωφόρου Κουντουριώτη, στο Λιμάνι, ενώ η προβλεπόμενη ώρα τερματισμού του 1ου δρομέα στο Λευκό Πύργο, είναι ύστερα από 1 ώρα και 10 λεπτά, δηλαδή στις 19.55.

Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του ημιμαραθωνίου είναι οι 3 ώρες.

Σ’ ότι αφορά τον δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος των 5.000 μ. που θα συμμετέχουν τουλάχιστον 13.500 άνθρωποι, η προβλεπόμενη ώρα άφιξης δρομέων στον χώρο αφετηρίας είναι στις 20.15.

Η πρώτη εκκίνηση (σ.σ. θα υπάρξουν τουλάχιστον 5 -6 εκκινήσεις), θα γίνει στις 21.15, από το Δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, στη Λεωφόρο Βας. Γεωργίου, ενώ η προβλεπόμενη ώρα τερματισμού του 1ου δρομέα στο Λευκό Πύργο, είναι ύστερα από 15 λεπτά, δηλαδή στις 21.30.

Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του δρόμου 5 χλμ. είναι τα 90 λεπτά της ώρας.

Το πάνελ από τη συνέντευξη Τύπου του Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

*

-Ο Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης & Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. θα διεξαχθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου (www.thesshalfmarathon.org).

-Οι απονομές επάθλων νικητών και νικητριών του Ημιμαραθωνίου θα γίνουν στις 20.30 και 20.40 αντίστοιχα, ενώ εκείνες των νικητών στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. θα γίνουν στις 21.50 και 22.00 αντίστοιχα.

-Να σημειωθεί, ότι τον Ιανουάριο του 2019, θα τελεστεί η βράβευση των νικητών/τριών των 48 ηλικιακών κατηγοριών  κατά τη θεσμοθετημένη γιορτή της «Ημέρας του Μαραθωνίου».

-Ο 8ος Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης & Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, θα πραγματοποιηθεί το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, για το λόγο, ότι την ημέρα διεξαγωγής πραγματοποιούνται πολλοί αντίστοιχοι αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

-Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου ΜΕΑ Τρίτων Χριστίνα Καραμίχου, «πρόκειται για μια σημαντική αθλητική εκδήλωση που αποτελεί τουριστικό προϊόν προώθησης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε 20.000 δρομείς και επισκέπτες από 56 χώρες».

-Ως το «παιδάκι» του Διεθνή Μαραθωνίου ‘Μέγας Αλέξανδρος’ που διεξάγεται τον Απρίλιο, χαρακτήρισε τον Νυχτερινό ημιμαραθώνιο η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βούλα Πατουλίδου λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι μία δραστηριότητα αθλητική αλλά και ψυχαγωγική, αφού προσελκύει πολύ καλούς αθλητές, ταυτόχρονα όμως έχει και τον Δρόμο Υγείας 5 χλμ. στον οποίο ξυπνάει όλη η πόλη και συμμετέχει όλη η πόλη!».

-Ιδιαίτερα σημαντικό για το σύγχρονο τουριστικό μάρκετινγκ χαρακτήρισε τον Νυχτερινό ημιμαραθώνιο ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, λέγοντας ότι χτίζεται γύρω από τέτοια γεγονότα μία αναπτυξιακή δυναμική στον τομέα του τουρισμού. Ο κ. Θάνος αναφέρθηκε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την πόλη, και παράλληλα επισήμανε τη διοργάνωση του 8ου συνεδρίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη για τον «Δρόμο του Μεταξιού». «Πολλοί από τους συνέδρους θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο και κάποιοι από αυτούς θα συμμετάσχουν και στον ‘Νυχτερινό’» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θάνος.

-Το «παρών» στο πάνελ στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού δήμου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, η προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας του υπουργείου Τουρισμού Περσεφόνη Τρίχα, και ο πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης Τάσος Τομπούλης. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο γενικός γραμματέας του Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου και αντιπρόεδρος του ΜΕΑΣ Τρίτων Γιάννης Ποδιώτης, ειδικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Αλέξανδρος Αδαμίδης, ο εκπρόσωπος της Protergia Κυρικάκος Πάχος και αθλητές.

    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα