Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΑριστοτελικές διαδρομές στη βρετανική αγορά!

Αριστοτελικές διαδρομές στη βρετανική αγορά!

Το «Δίκτυο Αριστοτελικών Διαδρομών» της Ανατολικής Χαλκιδικής ‘ταξίδεψε’ στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Λονδίνου, WTM.

Η ξενοδοχειακή ‘οικογένεια’ της Ανατολικής Χαλκιδικής με τη διευθύντρια ΕΟΤ Μ. Βρετανίας

Ένα νέο και ελκυστικό εναλλακτικό τουριστικό προϊόν παρουσίασε στο επαγγελματικό κοινό της WTM του Λονδίνου (6 – 8 Νοεμβρίου) ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού, σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού και ανάδειξης του ήδη υπάρχοντος  χάρτη περιπατητικών περιηγήσεων του Αριστοτελικού Όρους.

Πρόκειται για το «Δίκτυο Αριστοτελικών Διαδρομών», το οποίο ενώνει «περιπατητικά» τις τέσσερις από τις έξι αριστοτελικές κοινότητες, κυκλώνοντας ουσιαστικά μια δασώδη διαδρομή 40 περίπου χιλιομέτρων, η οποία είτε μπορεί να ακολουθηθεί μόνη της, είτε τμηματικά.

Χάρτες, βήματα, φωτογραφίες

Το «Δίκτυο Αριστοτελικών Διαδρομών» χαρτογραφήθηκε και αποτυπώθηκε σε ειδική έκδοση, η οποία – περιλαμβάνοντας χάρτες, περιγραφές, βήματα και φωτογραφικό υλικό, συνθέτει έναν πλήρη οδηγό, απευθυνόμενο σε περιπατητές αλλά και ένα πολύ σημαντικό επαγγελματικό εργαλείο, απευθυνόμενο σε οργανισμούς / φορείς περιπατητικού τουρισμού.

Άμεσο ενδιαφέρον

Κατά τη διάρκεια της WTM, 5 βρετανικά τουριστικά γραφεία, εξιδεικευμένα στον τουρισμό περιπατητικών περιηγήσεων αντέδρασαν ακαριαία, ενδιαφερόμενα για άμεση ένταξη του εν λόγω δικτύου στα διαδικτυακά τους πακέτα.

Παράλληλα, εκπρόσωποι των Ramblers, που ήδη πραγματοποιούν επιτυχημένα περιπατητικά προγράμματα στις περιοχές «Ολυμπιάδα – Βαρβάρα – Στάγειρα», εξέφρασαν την επιθυμία επανεξέτασης των διαδρομών.

Ανάλογη υποδοχή επεφύλαξαν στο εξαιρετικής δυναμικής προϊόν το βελγικό Pasar και το ολλανδικό Activa, στελέχη των οποίων την επόμενη άνοιξη επισκέπτονται περιοχές της Αρναίας, του Χολομώντα και του Αριστοτελικού Όρους, προκειμένου να ακολουθήσουν τα πράσινα μονοπάτια των δύο βουνών.

Ο πρόεδρος του ΠΟΤ Γιάννης Γερούκης με τη γ.γ. υπουργείου Τουρισμού Ευριδίκη Κουρνέτα

KOYZINA 2018

Παράλληλα, Βρετανοί εκπρόσωποι Τύπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για το περιεχόμενο της έκδοσης, με πολλούς από αυτούς να σχηματίζουν ομάδα επίσκεψης στην περιοχή κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων «KOUZINA 2018 εκδηλώσεων», ώστε – μεταξύ άλλων – να διαπιστώσουν το άρρηκτο δέσιμο των τουριστικών προϊόντων που δημιουργήθηκαν στην περιοχή.

«Τα αποτελέσματα των επαφών μας – θεωρούμε ότι – θα φανούν άμεσα, ενώ βασικός στόχος παραμένει η περαιτέρω ποιοτική ενίσχυση των μικρών (αλλά και μεγάλων) ξενοδοχειακών μονάδων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εστίαση, το εμπόριο και τις λοιπές σχετιζόμενες οικονομικές δραστηριότητες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο   πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Γιάννης Γερούκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα