Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογέςΠεριφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση στη Σόφια για τουριστικές συμφωνίες με επιχειρήσεις της Πρέβεζας

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση στη Σόφια για τουριστικές συμφωνίες με επιχειρήσεις της Πρέβεζας

Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τουριστικών επιχειρήσεων και την προώθηση του προορισμού Ήπειρος στο εξωτερικό, η Περιφέρεια Ηπείρου διοργάνωση εκδήλωση στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», η Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση θεματικού χαρακτήρα,  με στόχο την προώθηση της ακτογραμμής της Ηπείρου, ως τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό για διακοπές.

Συγκεκριμένα, στις 19 Οκτωβρίου, στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια, η αίθουσα του Sofia Balkan Hotel κατακλύστηκε από  τουριστικούς  πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers, οι οποίοι μετέδωσαν το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από Βούλγαρους πολίτες για τα Ηπειρωτικά παράλια.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βουλγαρία Δημήτρης Μίχας, ο οποίος απευθυνόμενος στους Βούλγαρους τουριστικούς πράκτορες επισήμανε πως «στην Ήπειρο δεν πάει κανείς μόνο για τις φυσικές της ομορφιές αλλά κυρίως για τους φιλόξενους ανθρώπους της». 

Στο χαιρετισμό της  η  Υφυπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Mariela Modeva   αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν καλλιεργηθεί μεταξύ των Υπουργείων Τουρισμού των δύο χωρών και τις συνέργειες  στο κομμάτι του Τουρισμού.

Ο Διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας και Βουλγαρίας Γιώργος Σταφυλλάκης συνεχάρη την Περιφέρεια Ηπείρου για την εξαιρετική οργάνωση και την ολοκληρωμένη παρουσία της επιχειρηματικής αποστολής.  Αναφέρθηκε επίσης στην εντατική προσπάθεια του ΕΟΤ και τη συνεργασία με τις Περιφέρειες, για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό και παρουσίασε την καμπάνια του ΕΟΤ «Greece does have a winter» για τον χειμερινό τουρισμό.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης  περιέγραψε τα τουριστικά αξιοθέατα, την τοπική γαστρονομία και άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα για έναν επισκέπτη της παράλιας Ηπείρου.

Τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη μετέφερε η επικεφαλής της αποστολής, Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσπρωτίας Ρεγγίνα Δηλαβέρη τονίζοντας «πως οι κοινές αξίες που μοιραζόμαστε θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βάση για στενή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ μας.»

Η Ήπειρος είναι ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, ανέφερε η κ. Δηλαβέρη, υπογραμμίζοντας πως τα τελευταία χρόνια ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Ηπείρου αναδεικνύει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, προσβλέποντας στην καθιέρωση της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού υψηλής ποιότητας.  «Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία της Ηπείρου, να γνωρίσετε την αυθεντική φιλοξενία και την τοπική γαστρονομία μας» κατέληξε η κ. Δηλαβέρη.

«Ήλιος και θάλασσα»

Την παρουσίαση της Ηπείρου, του «Ήλιου και της Θάλασσας» πραγματοποίησε η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα.

Μέσα από εντυπωσιακές εικόνες προβλήθηκε όλη η ακτογραμμή, οι μαγευτικές παραλίες, οι γραφικές πόλεις και τα χωριά, οι δραστηριότητες στη φύση και οι αρχαιολογικοί χώροι, η γαστρονομία και η φιλοξενία των Ηπειρωτών. 

Παράλληλα δόθηκαν σημαντικές πληροφορίες για την άνετη κι ασφαλή πρόσβαση στα Ηπειρωτικά παράλια από τη Βουλγαρία.  Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την προβολή του βίντεο της τουριστικής προβολής το οποίο εντυπωσίασε του καλεσμένους με την εναλλαγή των εικόνων και την συναισθηματική παραδοσιακή μουσική επένδυση.

Η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα

*

-Με το πέρας της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση και  ακολούθησαν συναντήσεις Β2Β μεταξύ των Ηπειρωτών ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων της Σόφιας, που ξεπέρασαν τις 70, από τις οποίες αποτυπώνεται το μεγάλο ενδιαφέρον  που υπάρχει στη Βουλγαρία για την Ήπειρο.

-Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί τους ξενοδόχους της Π.Ε Πρέβεζας για την ανταπόκριση στο κάλεσμα και τη στήριξη των δράσεων της, το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας και Βουλγαρίας και την Ελληνική Πρεσβεία στη Βουλγαρία για την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα