Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕξωτερικόΑμερικήITA Airways: 26 απευθείας πτήσεις Αθήνα Ρώμη – Νέο δρομολόγιο για Ρίο...

ITA Airways: 26 απευθείας πτήσεις Αθήνα Ρώμη – Νέο δρομολόγιο για Ρίο Ντε Τζανέιρο

Τις απευθείας συνδέσεις της από το αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» προς το «Fiumicino» της Ρώμης ανακοίνωσε η ITA Airways καθώς επίσης και τη νέα σύνδεση προς το Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Είκοσι έξι (26) απευθείας εβδομαδιαίες πτήσεις μετ’ επιστροφής από Αθήνα για Ρώμη Fiumicino επιχειρεί η αεροπορική εταιρία ITA Airways, τις οποίες και ανακοίνωσε στους συνεργάτες της σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τη συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, παρουσία της Αυτού Εξοχότητας της Πρέσβεως της Ιταλίας Patrizia Falcinelli.

Νέες απευθείας πτήσεις

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως επισημάνθηκε, για την ITA Airways, το 2023 είναι η χρονιά των μεγάλων επενδύσεων στη διηπειρωτική αγορά με την έναρξη νέων απευθείας πτήσεων από Ρώμη Fiumicino προς Ουάσιγκτον (ξεκίνησε στις 2 Ιουνίου), προς Σαν Φρανσίσκο από την 1 η Ιουλίου και Ρίο ντε Τζανέιρο που θα εγκαινιαστεί στις 29 Οκτωβρίου.

Έξι προορισμοί στις ΗΠΑ

Με έξι (6) προορισμούς στη Βόρεια Αμερική που εξυπηρετούνται με απευθείας πτήσεις – συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, της Βοστώνης, Μαϊάμι, Λος Άντζελες καθώς και της Ουάσιγκτον και Σαν Φρανσίσκο που ξεκίνησαν πρόσφατα – οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πρώτη διεθνής αγορά για την ITA Airways και η πιο στρατηγική αγορά μετά την Ιταλία, καθώς επίσης και η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό πολιτών ιταλικής καταγωγής.

Ως εκ τούτου, οι απευθείας πτήσεις από τη Βόρεια Αμερική προς την Ιταλία δεν αποτελούν μόνο μέσο για αναψυχή και για επαγγελματικά ταξίδια, αλλά και «γέφυρες» που συνδέουν την ευρύτερη Ιταλική κοινότητα στις ΗΠΑ.

Δεύτερη απευθείας πτήση προς Βραζιλία

Η νέα απευθείας πτήση για Ρίο ντε Τζανέιρο που ξεκινάει στις 29 Οκτωβρίου είναι ο δεύτερος προορισμός που εξυπηρετεί η ITA Airways στη Βραζιλία μετά το Σάο Πάολο.

Η εν λόγω πτήση θα ενισχύσει περαιτέρω την επέκτασή της στη Νότια Αμερική, σε συνέχεια και των πτήσεων προς Μπουένος Άιρες και Σάο Πάολο που ξεκίνησαν το 2022. Η Νότια Αμερική ήταν πάντα ένας προνομιακός προορισμός για διακοπές των Ιταλών και ο προορισμός με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού ιταλικής καταγωγής, καθώς και μια στρατηγική αγορά μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για μετακινήσεις business και cargo.

Με την έναρξη της νέας απευθείας πτήσης προς Ρίο ντε Τζανέιρο, η ITA Airways προσφέρει κατά μέσο όρο 19 εβδομαδιαίες πτήσεις μετ’ επιστροφής μεταξύ Βραζιλίας και Ιταλίας – όλες διαθέσιμες με άνετες συνδέσεις από/προς Αθήνα.

Αυτοί οι νέοι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων προστίθενται στους ήδη διαθέσιμους που είναι η Νέα Υόρκη, με συνδέσεις από τα αεροδρόμια της Ρώμης Fiumicino και Malpensa του Μιλάνου, η Βοστώνη, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, Ουάσιγκτον, Σαν Φρανσίσκο, Σάο Πάολο, Μπουένος Άιρες, Τόκιο, Νέο Δελχί και Malè (Μαλδίβες) που πραγματοποιούνται από το Fiumicino της Ρώμης.

*

-Η ITA Airways στοχεύει να γίνει ο προτιμώμενος αερομεταφορέας για τις μετακινήσεις μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ιταλίας και, μέσω Ρώμης, με την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

-Με τους νέους προορισμούς που εγκαινιάστηκαν το καλοκαίρι του 2023 από Ρώμη Fiumicino προς Ουάσιγκτον και Σαν Φρανσίσκο, η ITA Airways  στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου πραγματοποίησε 122 πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ιταλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα