Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΠαγκόσμια Ημέρα Τουρισμού – Καλά ταξίδια!

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού – Καλά ταξίδια!

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, και γιορτάζει όλος ο κόσμος του τουρισμού!

Τι κι αν πριν πολλά χρόνια, τα ταξίδια διακοπών ήταν «προνόμιο» των λίγων’ σήμερα, το ταξίδι, η απόδραση – κοντινή ή πιο μακρινή-,  θεωρείται ανάγκη και επιλογή για όλους, αφού συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Πολλά και με διαφορετική χροιά τα μηνύματα για τον τουρισμό, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου), και σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, ο τουρισμός είναι η δημιουργική Ελλάδα που ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο!

«Για την Ελλάδα, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της ανάπτυξης και της δημιουργίας» αναφέρει στο μήνυμά του ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας προσθέτοντας «Αυτό ακριβώς εκφράζει ο τουρισμός, είναι η Δημιουργική Ελλάδα. Αυτή που στάθηκε όρθια στα χρόνια της μεγάλης κρίσης, η Ελλάδα της εξωστρέφειας και της ευελιξίας, η Ελλάδα που μπορεί και στέκεται στα πόδια της και ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο».

Ο υφυπουργός τονίζει ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι η «βαριά μας βιομηχανία, η ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και κερδίζει. Είναι ο τομέας που συνεισφέρει στην αύξηση του ΑΕΠ, στην απασχόληση» προσθέτοντας ότι η ευθύνη της πολιτείας και του υπουργείου είναι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να συνεχίσει να είναι ο τουρισμός το μεγάλο και συγκριτικό πλεονέκτημα αυτής της χώρας.

Από την πλευρά της η FedHatta τονίζει ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όπως πάντα, να κάνουμε τα όνειρα των ταξιδιωτών πραγματοποιήσιμα, με τον καλύτερο τρόπο. Συζητάμε, διεκδικούμε, σχεδιάζουμε.».

«H σημερινή μέρα δεν προσφέρεται για εορτασμούς»

«H σημερινή μέρα δεν προσφέρεται για εορτασμούς καθώς βρίσκει τον παγκόσμιο τουρισμό σε κατάσταση σοκ μετά την κατάρρευση της Thomas Cook και θυγατρικών της. Το πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό είναι πρωτόγνωρο και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα προσπαθεί να κάνει τα πρώτα βήματά της προς την κανονικότητα» τονίζει στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΠΟΞ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους αλλά και την προσπάθεια της χώρας να σταθεί στα πόδια της, μαζί με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του κλάδου, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε “ανοιχτή γραμμή” με το υπουργείο Τουρισμού και τα συναρμόδια υπουργεία.

«Είναι ώρα άμεσης δράσης. Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Η γρήγορη και αποφασιστική στήριξη του κλάδου είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ανάπτυξη, την απασχόληση, τη λειτουργία της αγοράς, το τραπεζικό σύστημα, την κοινωνική συνοχή. Ο τουρισμός μας αφορά όλους και τα ξενοδοχεία πρέπει να αντέξουν και να μείνουν όρθια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Τάσιος.

*

-Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, από τις 5 το απόγευμα  έως τις 10 το βράδυ, απόψε, θα είναι ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης. Επίσης, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, διοργανώνουν εκδήλωση  από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, μπλουζάκια, καπελάκια και τσάντες ενώ όσοι περάσουν από το Σύνταγμα θα μπορούν να συμμετέχουν σε κλήρωση για 2 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια εντός της Επικράτειας.

-Από το 1800 που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ο όρος “tourist” στην Αγγλία, και το 1963 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για να εξετάσει «τα διεθνή ταξίδια», μέχρι και σήμερα, οι άνθρωποι αγαπούν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.
-Το τουριστικό προϊόν εξελίχθηκε, διαχωρίστηκε σε θεματικές κατηγορίες, όπως ο συνεδριακός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο αθλητικός τουρισμός κ.ά. – έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα ειδικά ενδιαφέροντα των ταξιδιωτών, ενώ διαμορφώθηκε με το πέρασμα του χρόνου και η ιδιοσυγκρασία του τουρίστα, όπως μελετάται σε εξειδικευμένες έρευνες ανάλογα με το προφίλ, την ηλικία, τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά του.

-Ο τουρισμός αποτελεί επίσης και ένα από τα βασικά καθήκοντα της Πολιτείας, καθώς και της Εκπαίδευσης.

– Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2019 είναι «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους».  Ο ρόλος του τουρισμού στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι σημαντικός. Δημιουργεί το 10% των παγκόσμιων θέσεων εργασίας, ενώ στην Ελλάδα η συνολική συμμετοχή του τουριστικού κλάδου στην απασχόληση αγγίζει το 25,9%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα