Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαAegean Airlines Pro Am: Από τα καλύτερα του κόσμου!

Aegean Airlines Pro Am: Από τα καλύτερα του κόσμου!

Άλλο ένα διεθνές τουρνουά γκολφ Aegean Airlines Pro-Am – το 14ο– ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χαρίζοντας αξέχαστες γκολφικές στιγμές σε όλους τους συμμετέχοντες, και προβάλλοντας, παράλληλα, τη χώρα μας σε μεγάλες τουριστικές και γκολφικές αγορές.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 14ο διεθνές τουρνουά γκολφ «Aegean Airlines Pro-Am» που διοργάνωσε η AEGEAN -εμπνευστής και δημιουργός του- και διεξήχθη 18 – 21 Σεπτεμβρίου 2019 στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία, στα δύο γήπεδα γκολφ 18 οπών και υψηλών προδιαγραφών, “The Dunes Course” και “The Bay Course”.

Στο 14ο “Aegean Airlines Pro-Am”, που τελεί υπό την αιγίδα των PGAs of Europe, της πιο αναγνωρισμένης Ενωσης επαγγελματιών του γκολφ στην Ευρώπη, συμμετείχαν 62 ομάδες, αποτελούμενες από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες, από 24 χώρες, από Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αφρική.

Συμμετοχές

Συνολικά, συμμετείχαν, 248 παίκτες, 62 επαγγελματίες και 186 ερασιτέχνες. Οι 62 επαγγελματίες παίκτες που βρέθηκαν στα -πολλάκις βραβευμένα ως ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου- γήπεδα της Costa Navarino (The Dunes & The Bay Course)

διεκδίκησαν σε επαγγελματικό επίπεδο 70.000 Ευρώ, το υψηλότερο prize fund της Ευρώπης σε αγώνα Pro- Am για επαγγελματίες.

Η Νικήτρια ομάδα του 14ου Aegean Airlines ProAm του επαγγελματία Mike Burrows (PGA of Canada) με τους ερασιτέχνες Dorin Mateiu, Anca Mateiu and Ionut Georgescu παρέλαβαν το βραβείο από τη Νομική Σύμβουλο της AEGEAN, κ. Κάτια Αβραμίδου (αριστερά) και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ. Γιάννη Παράσχη (δεξιά)

Νικητές

Στην παρθενική του εμφάνιση στο Aegean Airlines Pro-Am, ο Alessandro Tadini (PGA of Italy) πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εμφάνιση κερδίζοντας το χρηματικό βραβείο των 7.000 ευρώ και το τρόπαιο του νικητή στην κατηγορία των επαγγελματιών.

Νικήτρια ομάδα του 14ου Aegean Airlines Pro-Am αναδείχθηκε η ομάδα του Mike Burrows (PGA of Canada) με τους ερασιτέχνες Dorin Mateiu, Anca Mateiu and Ionut Georgescu.

Σημαντική χρονιά με κοινό στόχο

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Εφέτος, είναι μία πάρα πολύ σημαντική χρονική στιγμή για δύο λόγους: Είναι η χρονιά που η ΤΕΜΕΣ είναι σε φάση επενδυτικής ωρίμανσης και επιτάχυνσης, μπαίνoντας στη δεύτερη μεγάλη επενδυτική φάση στην περιοχή, αφού έχει ξεκινήσει πλέον να κατασκευάζει το τρίτο και το τέταρτο ξενοδοχείο, καθώς και το τρίτο και το τέταρτο Golf course στην Costa Navarino.

Παράλληλα, είναι μία αντίστοιχη χρονιά επένδυσης για την AEGEAN, γιατί περιμένουμε στους επόμενους έξι μήνες να παραλάβουμε τα πρώτα από τα καινούργια μας αεροπλάνα. Είναι λοιπόν, μία σημαντική χρονιά για να γιορτάσουμε πάλι τον κοινό μας στόχο, που είναι η ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού και η επέκταση της τουριστικής περιόδου με προϊόντα όπως το γκολφ, τα οποία προφανώς είναι από τα κύρια αθλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν τουριστικό προϊόν για όλες τις εποχές του χρόνου. Οπότε γιορτάζουμε την επιτάχυνση της προσπάθειας και φυσικά τη μεγάλη παράδοση που μας άφησαν τόσο ο πατέρας μου, όσο και ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος που ήταν οι πρωτεργάτες της εταιρείας και της περιοχής αντίστοιχα».

Από αριστερά, Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της AEGEAN, Ο CEO των PGAs της Ευρώπης Ian Randell και ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, επικεντρώθηκε στον μεγάλο απόντα της βραδιάς, τον εμπνευστή του τουρνουά, Θεόδωρο Βασιλάκη αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η AEGEAN και ο Θεόδωρος Βασιλάκης αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα από το 2006 και μετά και πιστεύουμε ότι χωρίς την παρουσία του, τη συμβολή του και την ηγεσία του δεν θα είχαμε αυτά που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα. Σήμερα, μας λείπει πολύ ο ιδρυτής και ο μέντορας σε αυτές τις προσπάθειες, ο Θεόδωρος Βασιλάκης, αλλά είμαστε περήφανοι που είναι ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης εδώ και ευελπιστούμε σε μία μακροχρόνια συνεργασία για το καλό του γκολφ, της Ελλάδας και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου».

*

-Το Aegean Airlines Pro-Am (www.aegeanproam.com) έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του γκολφ στην Ευρώπη και χαίρει μεγάλης επιτυχίας και υψηλής αναγνωρισιμότητας.

-Το τουρνουά τελεί για 14η χρονιά υπό την αιγίδα του ανώτατου φορέα επαγγελματιών, της PGAs of Europe (www.pgae.com) και υπό την πλήρη υποστήριξη του PGA Ελλάδας (www.pgagreece.com) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ (hgfederation.wix.com).

-Στο 14ο Aegean Airlines Pro – Am συμμετείχαν και πρώην διακεκριμένοι αθλητές του μπάσκετ και ποδοσφαίρου όπως Joe Arlauskas, Christian Karembeu, Laurent Blanc, Antoine Kombouare, κ.ά. Οι διάσημοι Γάλλοι ποδοσφαιριστές Christian Karembeu, Antoine Kombouare και Laurent Blanc κατέλαβαν την δεύτερη θέση ως μέλη της ομάδας Team Heraty, αποδεικνύοντας ότι οι μεγάλοι παίκτες των γηπέδων όταν τελειώνουν την αγωνιστική τους καριέρα συναντώνται και αγωνίζονται στα γήπεδα του γκολφ!

-Αξίζει να σημειωθεί ότι το Aegean Airlines Pro-Am, εκτός από την προώθηση του γκολφ στη χώρα μας ως πρόσθετου πυρήνα προσέλκυσης τουρισμού, κάθε χρόνο προσφέρει μέρος των εσόδων του τουρνουά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες. Σε αυτό το πλαίσιο, το φετινό τουρνουά προσέφερε το συνολικό ποσό των 8.000 Ευρώ στο Καρδιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για τις ανάγκες του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα