Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη13ος Διεθνής Μαραθώνιος - «Κάνουμε προσευχές να έχουμε αύριο νερό!»

13ος Διεθνής Μαραθώνιος – «Κάνουμε προσευχές να έχουμε αύριο νερό!»

Μια πόλη με σοβαρότατα προβλήματα υδροδότησης εδώ και 5 μέρες, υποδέχεται αύριο περισσότερους από 21.000 αθλητές, για να συμμετέχουν στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος».

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Μπορεί αύριο, να είναι Πρωταπριλιά – που ως είθισται συνηθίζεται να λέγονται καλοπροαίρετα ψέματα- ωστόσο, το ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει νερό εδώ και πέντε ημέρες, λόγω της μεγάλης βλάβης στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού – ένας αγωγός 40 και πλέον ετών-, το ότι η Θεσσαλονίκη έχει πληρότητα στα ξενοδοχεία της 95%, ήδη από χθες, Παρασκευή 30 Μαρτίου, και σήμερα, Σάββατο 31 Μαρτίου, και το ότι η αγορά, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά, σύμφωνα με το νόμο, καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά δεν είναι ψέματα’ ούτε καν καλοπροαίρετα!

«Κάνουμε προσευχές, τουλάχιστον, αύριο, που θα τερματίζουν οι δρομείς, να έχουμε νερό, να μπορέσουν οι άνθρωποι να πλυθούν» αναφέρει χαρακτηριστικά στο debbiestravel.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος.

Όπως ο ίδιος τονίζει, «αυτή τη στιγμή (σ.σ. Σάββατο 31/3, 11.00 π.μ.) που μιλάμε, υπάρχουν ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης που δεν έχουν νερό’ καταλαβαίνετε, λοιπόν, για τι δυσφήμιση μιλάμε» προσθέτει με δόση αγανάκτησης.

Όσο δε δίνεται νερό, δεν γεμίζουν οι δεξαμενές και αναμφίβολα οι ξενοδόχοι έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα!

Διεθνής Μαραθώνιος με ανοιχτή αγορά

Ένα ακόμη ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει η πόλη αύριο, είναι η παράλληλη διεξαγωγή του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, σύμφωνα με το νόμο που ορίζει μια από τις 8 Κυριακές που επιτρέπεται πανελλαδικά και ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, η λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων.

«Για εμάς ήταν μια μέρα που περιμέναμε να δουλέψουμε’ δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον Μαραθώνιο, είμαστε σε αδιέξοδο, και γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να κάνουμε κάτι» εξηγεί στο debbiestravel.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης προσθέτοντας «αφού ο κόσμος θα κατέβει, με τον όποιον τρόπο, εμείς τους καλούμε να έρθουν και στην αγορά, δίνοντας τους πολύ καλές προσφορές».

Να σημειώσουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) έχει στείλει εδώ και μέρες σχετική επιστολή προς τον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, το έντονο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου, στην εμπορική κίνηση των καταστημάτων του κέντρου.

«Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε ώστε το κλείσιμο κεντρικών οδών πραγματοποιηθεί το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα, προκειμένου να απελευθερωθεί σύντομα η κίνηση στους δρόμους, για να μπορέσει το καταναλωτικό κοινό να πραγματοποιήσει όσο το δυνατόν απρόσκοπτα τις αγορές του, εν όψει του Πάσχα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική επιστολή.

Με προτεινόμενο ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα 11.00 – 18.00, ο ΕΣΘ, καλεί αύριο τους πολίτες, τους αθλητές, τους επισκέπτες, τους διοργανωτές, με έναν ‘Μαραθώνιο.. «πτώσης τιμών»’.

Γιορτή για την αγορά!

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» τονίζουν ότι το γεγονός, ότι ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» συμπίπτει με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων θα είναι «γιορτή για την αγορά» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο debbiestravel.gr η πρόεδρος του ΜΕΑΣ Τρίτων Χριστίνα Καραμίχου.

«Θα είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη εικόνα, να βλέπεις τους αθλητές να κυκλοφορούν στην πόλη με ανοικτά τα καταστήματα, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και τις αγορές τους» επισημαίνει στο debbiestravel.gr η κα. Καραμίχου, προσθέτοντας, ότι παράλληλα θα είναι και πολύς κόσμος που θα βρίσκεται στο κέντρο για να παρακολουθήσει τον Διεθνή Μαραθώνιο, ωστόσο, θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί και τις προσφορές των εμπορικών καταστημάτων.

Θα χάναμε την φερεγγυότητα

Τέλος, από την πλευρά της, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «χρυσής» Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, σχετικά με τη διεξαγωγή του Διεθνή Μαραθωνίου, Κυριακή των Βαΐων, ίδια μέρα που θα λειτουργεί η αγορά, αναφέρει στο debbiestravel.gr «ο Μαραθώνιος έχει οριστεί να διεξάγεται δυο εβδομάδες πριν το Πάσχα’ ωστόσο πριν δυο εβδομάδες ήταν η 25η Μαρτίου, και όπως καταλαβαίνετε, μετά από 13 χρόνια διοργάνωσης, δεν θα μπορούσαμε να αναβάλουμε μια τέτοια διοργάνωση με τέτοια αναγνωρισιμότητα’ θα χάναμε τη φερεγγυότητά μας!».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα