Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΟι καθυστερήσεις της Aegean και το μήνυμα από τον CEO

Οι καθυστερήσεις της Aegean και το μήνυμα από τον CEO

Επανειλημμένες καθυστερήσεις, αγωνία των ταξιδιωτών, ειδικά όλων όσοι έχουν ανταπόκριση με άλλη πτήση, ή μεταβίβαση σε λιμάνι. Γεμάτα τα αεροδρόμια, βαριές κουβέντες, εκνευρισμοί και… ψυχραιμία, κυρίες και κύριοι’ όταν ταξιδεύετε να μάθετε ότι όλα είναι στο πρόγραμμα!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Αυτόπτης μάρτυρας: Σάββατο 20 Ιουλίου, απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» της Κω. Η πτήση ΟΑ 227 με προορισμό την Αθήνα αναγγέλλει καθυστέρηση, για τουλάχιστον 30 λεπτά της ώρας. Η ανταπόκριση πτήσης των επιβατών που πετούσαν, μέσω Αθηνών, για Θεσσαλονίκη (με την πτήση ΟΑ128) ουσιαστικά χανόταν. Με απλά λόγια, δεν την προλάβαιναν.

Στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου της Κω

Αγωνία στα πρόσωπα, απανωτές ερωτήσεις προς τους υπαλλήλους αρμόδιους για την επίγεια εξυπηρέτηση της αεροπορικής εταιρίας, «τι θα κάνουμε, ανακοίνωσαν κάτι, θα προλάβουμε την πτήση, θα μας στείλετε με άλλη πτήση, θα υπάρχουν θέσεις;», «δεν ξαναπετάω με αεροπλάνο, και την άλλη φορά κάτι παρόμοιο μου έτυχε..» κ.τ.λ.

Οι υπάλληλοι ευγενικοί, υπομονετικοί, ψύχραιμοι. Η ώρα περνάει, ο εκνευρισμός παίρνει τη θέση της αγωνίας, «κάντε κάτι, εγχειρισμένοι άνθρωποι είμαστε», «κύριε, δεν ευθυνόμαστε εμείς, δεν έχουμε σχετική ενημέρωση, θα σας ενημερώσει ο ambassador (ο πρεσβευτής) της αεροπορικής εταιρίας στο αεροδρόμιο» απαντούν από την πλευρά τους, ευγενέστατα οι υπάλληλοι.

Και μέσα σ’ όλα, ανανεώνεται και η εφαρμογή της αεροπορικής εταιρίας στα «έξυπνα» κινητά, και την ώρα της επιβίβασης ‘χάνεται’ από την οθόνη του κινητού η κάρτα επιβίβασης (boarding pass).!!

Η ανακοίνωση για την επιβίβαση στο αεροσκάφος έγινε, ο κόσμος επιβιβάστηκε, κάθισε στις θέσεις του, η πτήση διήρκησε λιγότερη ώρα από την προβλεπόμενη,

το αεροσκάφος στάθμευσε σε φυσούνα, στην ίδια πύλη από την οποία θα αναχωρούσε η πτήση για Θεσσαλονίκη, ο πρεσβευτής της αεροπορικής εταιρίας εξυπηρέτησε όλους όσοι είχαν ανταπόκριση πτήσης, κοινώς, βγήκαν από το αεροσκάφος για να επιβιβαστούν και πάλι στο ίδιο αεροπλάνο, με διαφορετικό προσωπικό καμπίνας, ωστόσο και αυτή η πτήση ανακοίνωσε ότι θα έχει καθυστέρηση. Τουλάχιστον μισή ώρα, και για το Αθήνα – Θεσσαλονίκη!

Και με αυτά και με κείνα, φτάσαμε στον τελικό μας προορισμό, με καθυστέρηση μιάμισης περίπου ώρας. Μικρό το κακό…

(Σε επόμενη ανάρτηση θα σας μεταφέρουμε μαρτυρία από το αεροδρόμιο της Πάρου)

Το μήνυμα του CEO

Και εδώ λοιπόν έρχεται το μήνυμα – απολογία του διευθύνοντος συμβούλου της Aegean, κυρίου Δημήτρη Γερογιάννη, όπου και σας το μεταφέρουμε αυτούσιο:

«Η βελτίωση της ταξιδιωτικής σας εμπειρίας και η ικανοποίηση των αναγκών σας σε κάθε στάδιο εξυπηρέτησης βρίσκονται στο επίκεντρο των καθημερινών μας προσπαθειών σε όλη τη διάρκεια των 20 χρόνων λειτουργίας μας.

Άλλωστε η ποιότητα των υπηρεσιών μας βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας και πίσω από κάθε επένδυση στην εκπαίδευση, στην κουλτούρα των ανθρώπων και στο στόλο μας. Ένα κύριο στοιχείο της προσπάθειάς μας, που αποτελεί διαχρονικό χαρακτηριστικό της εταιρείας μας, είναι η συνέπεια στις ώρες αναχώρησης των πτήσεων μας.

Ωστόσο, το διάστημα των τελευταίων δύο μηνών αποτελεί εξαίρεση, καθώς οι καθυστερήσεις είναι συχνές και μερικές φορές με σημαντική διάρκεια. Αισθανόμαστε λοιπόν την ανάγκη να απολογηθούμε, γιατί η εμπιστοσύνη σας αξίζει κάτι πολύ καλύτερο.

Παράλληλα, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι καθυστερήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τον περιορισμό της χωρητικότητας της εναέριας κυκλοφορίας που κατά τη διάρκεια της ημέρας σταδιακά εντείνεται, δημιουργώντας αλυσιδωτές καθυστερήσεις που επιβαρύνουν ιδιαίτερα τις απογευματινές και βραδινές πτήσεις.

Βεβαίως, η διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας δεν είναι στην δικαιοδοσία μας. Καταβάλουμε όμως κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση του προβλήματος.

Παράλληλα, εφαρμόζουμε αυστηρά την ευρωπαϊκή νομοθεσία για αποζημιώσεις και επιπροσθέτως την διαχρονική μας πολιτική παροχής δωρεάν εισιτηρίων. Γνωρίζουμε όμως ότι κάποιες φορές αυτό δεν είναι αρκετό.

Ο σκοπός της επικοινωνίας μας αυτής, είναι να σας ευχαριστήσουμε για ακόμα μία φορά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, αλλά και για την κατανόησή σας σε αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Φυσικά, θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά και να επενδύουμε στους ανθρώπους και στον στόλο μας, για να συνεχίσουμε να είμαστε η πρώτη επιλογή σας.»
Με εκτίμηση,
Δημήτρης Γερογιάννης
Διευθύνων Σύμβουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα