Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΟ τουρισμός πολυτελείας στη μετά κορονοϊό εποχή

Ο τουρισμός πολυτελείας στη μετά κορονοϊό εποχή

Πολυτελή ξενοδοχεία, σουίτες και ιδιωτικές βίλες, λιμουζίνες, ιδιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, υψηλή γαστρονομία, σπα και αθλητικές εγκαταστάσεις, σε συνδυασμό με την άριστη εξυπηρέτηση, την υψηλή ποιότητα και την αποκλειστικότητα.

Ο τουρισμός πολυτελείας (luxury travel), ο οποίος παρουσιάζει υψηλή προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν, φαίνεται να αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη αξία, την –μετά κορονοϊό- εποχή.

Η Ελλάδα, έχει τη δύναμη να υποστηρίξει αυτό το είδος τουρισμού – το luxury travel- προσελκύοντας ποιοτικούς τουρίστες, με υψηλά εισοδήματα και απαιτήσεις και δίψα για αποκλειστικές εμπειρίες!

Η Ειρήνη Γκιάλα, managing partner της FSD Services που ειδικεύεται στο luxury travel τα τελευταία 12 χρόνια, με έδρα στην Αθήνα, καταθέτει στο debbiestravel.gr την άποψή της για την τάση του τουρισμού πολυτελείας στη – μετά κορονοϊό- εποχή.

Ψηλά η Ελλάδα στις προτήσεις των luxury travelers

«Ζούμε, ήδη, από το Μάρτιο μια περίοδο όπου ο κορονοϊός άλλαξε αυτό που όλοι γνωρίζαμε για τον κόσμο. Βρήκε κράτη, κοινωνίες, επιχειρήσεις απροετοίμαστες, τις ανάγκασε σε γενικά lockdown και ο κόσμος υπήρξε θεατής σε μια παγκόσμια υγειονομική κρίση.

Οι ταξιδιωτικές προβλέψεις για την Ελλάδα από την αρχή του 2020 ήταν τόσο ευοίωνες, που όλοι μιλούσαν για μια χρονιά με αποτελέσματα πολύ καλύτερα από αυτά του 2019, για μια χρονιά ρεκόρ!

Η παγκόσμια τουριστική αγορά είχε να νιώσει τέτοιο σοκ  από την πτώση των δίδυμων πύργων, στη Νέα Υόρκη, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2001, καταγράφοντας 2.977 θύματα.  Τα μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό έχουν ξεπεράσει παγκοσμίως τα 4.4 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι τους 300.000 (14/5/2020).

Η Ελλάδα έχει καταφέρει με τις αποτελεσματικές ενέργειες της να κρατηθεί σε χαμηλή θέση στην κατάταξη διαγνωσμένων κρουσμάτων και να βρίσκεται στην 58η θέση παγκοσμίως, ενώ βρίσκεται  πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των luxury travelers.

Η Ειρήνη Γκιάλα, managing partner της FSD Services που ειδικεύεται στο luxury travel

Η Ελλάδα, ασφαλής προορισμός διακοπών

Σήμερα, η παγκόσμια αγορά του luxury travel αποτιμάται σε 1.54 τρις δολάρια, και μια παγκόσμια πανδημία και παύση των ταξιδιών έχει άμεσες συνέπειες σε ότι συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την αγορά αυτή. Η Ελλάδα με την επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης κατόρθωσε να αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια από κυβερνήσεις άλλων χωρών και να τύχει σημαντικής προβολής από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενισχύοντας το προφίλ ενός ασφαλούς προορισμού διακοπών.

Όλη αυτή την περίοδο, λαμβάνουμε μηνύματα από πελάτες, από διάφορα μέρη του κόσμου, που ανυπομονούν να έρθουν στην Ελλάδα, μόλις ανοίξουν τα σύνορα και αρθούν παγκοσμίως τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις και τα ταξίδια.

Βέβαια τίποτα δεν θα είναι το ίδιο! Θα υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας που θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά από όλους!

Ανάγκη για luxury travel

Η ζήτηση για αποκλειστικές υπηρεσίες ασφαλούς μεταφοράς θα αυξηθεί κατακόρυφα. Ήδη υπάρχει έντονη ζήτηση από luxury travelers για αερομεταφορά με ιδιωτικά αεροσκάφη, ζήτηση για αποκλειστική χρήση limo vans και οδηγών, ελικοπτέρων ή και σκαφών, και όλα αυτά είναι έτοιμοι να τα πληρώσουν για την προστασία τους.

Οι luxury travelers δεν θα σταματήσουν να ταξιδεύουν μόλις εξομαλυνθούν οι μεταφορές, αλλά θα αναζητήσουν πλέον self-isolate in style, χώρους και συνθήκες που θα τους κάνουν να είναι αλλά και να νιώθουν ασφαλείς από έλλειψη συγχρωτισμού.

Σε Β2Β συναντήσεις με Ιορδανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ιορδανία

Επανασχεδιασμός ταξιδιωτικών πακέτων

Συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας, για τον επανασχεδιασμό των ταξιδιωτικών πακέτων αλλά και των εκδηλώσεων τους, εμπλουτίζοντάς τα με νέες υπηρεσίες και συνεργάτες, υποστηρίζοντας παράλληλα το μότο, «μην ακυρώνεις, αλλά ανέβαλε το event σου -don’t cancel postpone your event- ή και το ταξίδι σου».

Από τις αρχές Μαρτίου έχουμε εφαρμόσει σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών μας ειδικά πρωτόκολλα και διαδικασίες υγιεινής και ασφάλειας τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους μας.

Η επομένη μέρα πρέπει να μας βρει ακόμα πιο έτοιμους για να ανταποκριθούμε στη διαφορετικότητα της ζήτησης.

Είναι δυνατόν ο κόσμος να σταματήσει να ταξιδεύει; Όχι βέβαια!

Να  επισκέπτεται νέους προορισμούς ή να αναζητά άλλους τρόπους διακοπών; Όχι βέβαια!

Η Ελλάδα τοποθετήθηκε και πάλι στην θέση που της αξίζει! Είναι σημαντικό όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας φιλοξενίας και τουρισμού στην χώρα μας να συμβάλλουν με υπευθυνότητα στην ασφαλή εξυπηρέτηση των τουριστών που θα έρθουν αυτό το καλοκαίρι».

ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΙΑΛΑ MANAGING PARTNER – FSD EVENTS TRAVEL LOGISTICS (info@fsdservices, Instagram @fsdeventlogistics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα