Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάAstra Airlines: Προχώρησε σε προσωρινή παύση δρομολογίων

Astra Airlines: Προχώρησε σε προσωρινή παύση δρομολογίων

Τα συστήματα της αεροπορικής εταιρίας Astra Airlines, η οποία έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη, είναι ‘κατεβασμένα’. Η εταιρία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και όπως όλα δείχνουν θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Τουριστικοί πράκτορες είδαν στα συστήματα κρατήσεων τους, ότι οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας Astra Airlines ‘κατέβηκαν’, από τις 12 Νοεμβρίου και έπειτα, δημιουργώντας την αναμενόμενη αναστάτωση και προβληματισμό.

Ωστόσο, η ακύρωση των δρομολογίων, ήρθε νωρίτερα’ ήδη από σήμερα, Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

«Έχουμε ξεμείνει από χρήματα’ ακυρώσαμε για πέντε μέρες τα δρομολόγια μας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρία κλείνει, βρισκόμαστε σε διαδικασία οικονομικής αναδιάρθωσης» τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος της Astra Airlines στο debbiestravel.gr.

Η αεροπορική εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται ήδη από το 2008 και ο στόλος της αποτελείται από τέσσερα αεροσκάφη, βρίσκεται σε αναζήτηση είτε δανείου είτε ενός ισχυρού οικονομικού παράγοντα που θα αποκτήσει μετοχικό κεφάλαιο.

«Τις τελευταίες δυο μέρες παρατηρείται ένας οργασμός συζητήσεων, είμαστε σε μια διαδικασία ζύμωσης» τονίζουν με έμφαση στο debbiestravel.gr στελέχη της αεροπορικής εταιρίας προσθέτοντας ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Απώλεια

«Η απώλεια ενός παίκτη από την αγορά είναι σίγουρα μεγάλο κακό, και θα δημιουργήσει περισσότερες μονοπωλιακές καταστάσεις» αναφέρουν στο debbiestravel.gr κύκλοι της αγοράς στη Θεσσαλονίκη.

Σ’ ότι αφορά το πτητικό πρόγραμμα της Astra Airlines που ίσχυε για την χειμερινή περίοδο (27 Οκτωβρίου 2019 – 28 Μαρτίου 2020) αφορούσε πτήσεις προς Χίο, Σάμο, Μυτιλήνη, Κοζάνη – Καστοριά, Λήμνο – Ικαρία, Ηράκλειο και Κω.

Η ανησυχία των επιβατών στη νησιωτική Ελλάδα είναι έντονη, ωστόσο, όλοι ελπίζουν, ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα υπάρξει σανίδα σωτηρίας της αεροπορικής εταιρίας.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είχε πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου 2010, και ήταν η πτήση Θεσσαλονίκη – Χίος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα