Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη35η Philoxenia: Η μεγάλη γιορτή του τουρισμού

35η Philoxenia: Η μεγάλη γιορτή του τουρισμού

Επί τρεις μέρες, η καρδιά του τουρισμού θα χτυπάει στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 35ης Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού Philoxenia.

Συγκεκριμένα, από αύριο Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου (ΔΕΘ), διεξάγεται η 35η Philoxenia, αποτελώντας ουσιαστικό θεμέλιο για το εγχώριο τουριστικό επιχειρείν. Στη φετινή διοργάνωση αντιπροσωπεύονται όλοι οι τουριστικοί προορισμοί, καθώς παρούσες είναι και οι 13 Περιφέρειες της χώρας και πολλοί Δήμοι, καθώς και ένα μεγάλο τμήμα του ξενοδοχειακού επιχειρείν.

Με άμεσους εκθέτες από 17 χώρες, στην 35η Philoxenia, για πρώτη φορά, εκπροσωπούνται διεθνείς προορισμοί όπως, η Πολωνία και το Νεπάλ.

Στη φετινή Διεθνή Εκθεση Τουρισμού, τιμώμενη χώρα θα είναι η Πολωνία, τιμώμενος Δήμος η Τρίπολη ενώ τιμώμενη Περιφέρεια η Θεσσαλία.

Να σημειώσουμε ότι οι φετινοί προσκεκλημένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες της Philoxenia (hosted buyers) είναι συνολικά 210, οι οποίοι προέρχονται από 37 χώρες.

Hotelia

Παράλληλα με την 35 Philoxenia διεξάγεται και η Hotelia, η έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού, που παρουσιάζει ό,τι πιο νέο στους κλάδους των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης (Περίπτερο 12). Επίσης, στον ειδικό χώρο των παράλληλων εκδηλώσεων του Περιπτέρου 9, θα παρουσιάζονται οι τάσεις και οι νέες εφαρμογές στον κλάδο της γαστρονομίας, μέσα από την οπτική της υγιεινής θρεπτικής διατροφής

Αξιοσημείωτη θα είναι και η ιδιαίτερη παρουσίαση της ψηφιακής κατεύθυνσης του τουρισμού στην 35η Philoxenia, ενώ start-ups θα συμμετάσχουν μέσω του project Digital Greece και του accelerator Capsule-T του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

«Σκοτεινός Τουρισμός»

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Philoxenia ξεχωρίζει το συνέδριο με τίτλο «Σκοτεινός Τουρισμός: Φωτίζοντας τα σκοτάδια του χθες», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Το φετινό θέμα του συνεδρίου θα διερευνήσει το ρόλο που παίζει το «σκοτεινό παρελθόν» ενός τόπου-προορισμού στη δημιουργία ελκυστικών αφηγημάτων και στην τουριστική εκμετάλλευση αυτών (Dark Tourism), κυρίως σε τοπικό επίπεδο.

Παράλληλα, θα επιδιώξει να εξετάσει ένα ευρύ πεδίο ερευνητικών θεμάτων που θα περιλαμβάνει από αντιπροσωπευτικά μουσεία και νεκροταφεία μέχρι πολεμική κληρονομιά και φυλακές, από μνημεία και διαδρομές μνήμης (τουρισμός ολοκαυτώματος) μέχρι τη διαχείριση εγκληματικών τοπίων, αλλά και τη σύνδεσή τους με το θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τουριστικών προορισμών εκμετάλλευσης του dark tourism, όπου συρρέουν χιλιάδες τουριστών που αναζητούν συναρπαστικές εμπειρίες διακοπών ανά τον κόσμο, αποτελούν, τo Ground Zero στη Νέα Υόρκη, το  Αουσβιτς στην Πολωνία, το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον, το Κολοσσαίο στη Ρώμη, το Peace Memorial Park στην Χιροσίμα, η Σπιναλόγκα στην Κρήτη και πολλοί άλλοι προορισμοί.

Info

-Η 35η Philoxenia πραγματοποιείται Παρασκευή 08 – Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στη ΔΕΘ – Helexpo και αναπτύσσεται στα Περίπτερα 9,12,13,15.

-Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, μεταξύ άλλων, διεξάγεται 11.00 – 17.00 το ετήσιο συμβούλιο Προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» (Αίθουσα Β).

-Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου διεξάγεται το 2ο Φόρουμ Τουρισμού, που διοργανώνει το Ελληνο – Σερβικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Επιμελητήριο Ελλάδας – Σερβίας, με την υποστήριξη της ΔΕΘ – Helexpo, μεταξύ 09.00 – 15.00, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» (Αίθουσα «Ολυμπιάς») ενώ 10.00 – 15.00 θα λάβει χώρα το συνέδριο «Σκοτεινός Τουρισμός» στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Αίθουσα Α).

-Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, με την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της έκθεσης (Παρασκευή 8/11) να είναι μόνο για τους εμπορικούς επισκέπτες. Την Κυριακή 10/11 το ωράριο λειτουργίας θα είναι 10.00 – 19.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα