Οι «Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου»

0
653
views

Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνουν μαζικά οι οινοποιοί της Πελοποννήσου και σας προσκαλούν στην καθιερωμένη εκδήλωση γευστικής δοκιμής των κρασιών τους.

Έτσι, λοιπόν, για άλλη μια χρονιά, και συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, οι οινοποιοί της Πελοποννήσου θα βρίσκονται σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Makedonia Palace», εκεί όπου θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τα κρασιά των οινοποιείων τους. Κλασικές ετικέτες, καινούργιες προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις, παλιές σοδιές, οτιδήποτε έχει να επιδείξει ο Πελοποννησιακός αμπελώνας θα σερβιριστεί στο ποτήρι σας.

Οινοπαραγωγός περιοχή

Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας. Τα ψηλά της βουνά την χωρίζουν σε μικρές ζώνες με διαφορετικό οικοσύστημα, που προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα κρασιών με ενδιαφέρουσα πολυμορφία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις.

Ο αμπελώνας της Πελοποννήσου αποτελείται από  221.900 στρέμματα αμπελώνων – το 32% του ελληνικού αμπελώνα, 8.246.000 HL κρασιού –το 31% της συνολικής ελληνικής οινικής παραγωγής, 10 ζώνες Π.Ο.Π. και 24 ζώνες Π.Γ.Ε. καθώς και 180 οινοποιεία.

*

-Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

-Η γευστική δοκιμή των Πελοποννησιακών κρασιών στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί από τις 15.00 έως τις 17.00 για τους επαγγελματίες του χώρου (με πρόσκληση) και στη συνέχεια, έως τις 21.00, για όλους τους φίλους του κρασιού, με είσοδο 3 ευρώ.

-Παράλληλα με την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στις 18.00 – 19.00, το σεμινάριο/γευστική δοκιμή «Μοσχοφίλερο. Τα διαφορετικά στυλ και η ουσία». (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr)

-Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση φιαλών magnum.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here