Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΚεντρική ΜακεδονίαΆγκιστρο Σερρών – της φύσης και της ιστορίας!

Άγκιστρο Σερρών – της φύσης και της ιστορίας!

Το ακριτικό Άγκιστρο Σερρών το γνωρίζουμε για τα ζεστά νερά του και την χαλάρωση που προσφέρουν, καθώς και για το καλό φαγητό στις γραφικές του ταβέρνες.

Πάμε Άγκιστρο; Στο “άλλο” Άγκιστρο, της φύσης και της ιστορίας! (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Άγκιστρο όμως δεν είναι μόνο αυτά! Είναι και πρωτόγνωρες εμπειρίες στην ανεξάντλητη φύση και την ανεξερεύνητη ιστορία της περιοχής, που η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση σας καλεί να τα γνωρίσετε, μέσα από τις εξορμήσεις που διοργανώνει με αφετηρία την Θεσσαλονίκη.

Το «άλλο» Άγκιστρο Σερρών

Μια εξόρμηση λοιπόν στο «άλλο» Άγκιστρο. Της ιστορίας και της Φύσης. Εκεί όπου θα ακολουθήσετε προπολεμικά βαθύσκιωτα μονοπάτια, θα περπατήσετε δίπλα σε ξεχασμένα αντιαρματικά εμπόδια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, θα περιηγηθείτε στις υπόγειες δαιδαλώδεις στοές του εγκαταλελειμμένου οχυρού «Τρεις Βρύσες».

Και βεβαίως, θα απολαύσετε  μπάρμπεκιου στη φύση και για το τέλος, θα χαλαρώσετε στο φημισμένο βυζαντινό λουτρό του Αγκίστρου, με το ζεστό νερό που πηγάζει απευθείας από την καρδιά της γης.

Ο βυναντινός λουτήρας στα λουτρά Αγκίστρου (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

*

-Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, έχοντας αφετηρία τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 7.30 το πρωί, από τον πολυχώρο WE (επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου) με προορισμό το όρος Άγκιστρο (ή Τσιγκέλι), όπου και θα αρχίσει η εκδρομή.

-Αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα ΣΕwww.agkistroaction.gr και πληροφορίες στο τηλ. 6980 138846.

-Η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση ιδρύθηκε με πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων ανθρώπων της περιοχής, με στόχο  μέσω του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού «Agkistro Action» που λειτουργεί, να προσφέρει στους επισκέπτες πρωτόγνωρες και βιωματικές εμπειρίες, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από την πλούσια φύση και τα έντονα σημάδια της ιστορίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα