Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤουρισμός για όλους 2024: Ανακοινώνονται οι 107.204 τυχεροί δικαιούχοι

Τουρισμός για όλους 2024: Ανακοινώνονται οι 107.204 τυχεροί δικαιούχοι

Σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της σχετικής κλήρωσης για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» που θα δώσει την ευκαιρία σε 107.204 δικαιούχους να κάνουν δωρεάν διακοπές!

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της σχετικής κλήρωσης.

Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι 107.204 δικαιούχοι ενώσύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας κατατέθηκαν 972.893 αιτήσεις.

Πώς θα γίνει η ενημέρωση και τα ποσά επιδότησης

Η ενημέρωση στους 107.204 δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024»  θα γίνει  μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την υποβολή της αίτησης.

Επίσης, τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι  και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και της ιστοσελίδας του Υπουργείου Τουρισμού.

Σχετικά με τα πόσα επιδότησης αναλύονται ως εξής:

• Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης € 200: ποσοστό 78,12%

• Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης € 300: ποσοστό 18,77%

• Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης € 400: ποσοστό 3,11%.

Όσοι δικαιούχοι κληρώθηκαν, θα εκδώσουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο τουριστικό κατάλυμα της χώρας επιλέξουν χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία.

Τόνωση του εσωτερικού τουρισμού

Στόχος του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού στην κατεύθυνση της ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλες τις περιφέρειες και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024», «επιβεβαιώσαμε τη δέσμευσή μας για έναν τουρισμό προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, θέτοντας διευρυμένα εισοδηματικά αλλά και περισσότερα κοινωνικά κριτήρια.  Διασφαλίζουμε έτσι, ότι περισσότεροι δικαιούχοι θα έχουν  τη δυνατότητα να εξερευνήσουν  και να απολαύσουν  τις ομορφιές του τόπου μας  έως το τέλος του έτους».

Σύμφωνα με την κα. Κεφαλογιάννη, στο υπουργείο Τουρισμού δουλεύουνε, μεθοδικά και με σχέδιο για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, προς όφελος των πολλών. Η ίδια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι  ξενοδοχειακές μονάδες θα στηρίξουν το εγχείρημα  και θα παράσχουν στους δικαιούχους την καλύτερη φιλοξενία.

«Η συστράτευση όλων με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού  και η προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου συντελεί στην ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος» υπογράμμισε η κα. Κεφαλογιάννη.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη τόνισε ότι ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων επιβεβαιώνει  την μεγάλη απήχηση του προγράμματος και ότι δικαιώθηκε η στοχευμένη επιλογή για τον κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα του προσθέτοντας πως δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να απολαύσει με πολύ εύκολες διαδικασίες διακοπές όλο τον χρόνο, οπουδήποτε το επιθυμούν.

*

-Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» υλοποιείται με τη συνεργασία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανασίου Πετραλιά, της Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκης Κεραμέως ,του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικόλαου Παπαθανάση και φορέα υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), με πόρους του εθνικού σκέλους του Π.Δ.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα