Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠροτεινόμενα«Τουρισμός για Όλους 2024»: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια και χαρακτηριστικά

«Τουρισμός για Όλους 2024»: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια και χαρακτηριστικά

Καινούργια χαρακτηριστικά και ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια έχει το πρόγραμμα ««Τουρισμός για Όλους 2024», το οποίο υλοποιείται από το υπουργείο Τουρισμού και στοχεύει στην ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει ότι σε εκτέλεση της Προγραμματικής Συμφωνίας, που υπεγράφη από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στις 30/11/2023 για την υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024», υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024» από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θανάση Πετραλιά και την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη.  

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από το υπουργείο Τουρισμού και στοχεύει στην ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το 2024, με συνολικό προϋπολογισμό 25.694.539,89 ευρώ και λήξη μέχρι 31/12/2024, έχει καινούργια χαρακτηριστικά και ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια.

Τα νέα χαρακτηριστικά του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024»  

Τα νέα χαρακτηριστικά του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024» καθώς και τα ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια έχουν ως εξής:

– αύξηση του κριτηρίου εισοδήματος για όλους κατά 3.000 ευρώ σε σύγκριση με 2022-2023, 

–  αύξηση του ποσού στη γενική κατηγορία από 150 ευρώ σε 200 ευρώ για όλους, 

–   θέσπιση νέων κατηγοριών ειδικών κοινωνικών ομάδων που θα λάβουν 300 ευρώ επιχορήγηση: συνταξιούχοι όλων των ταμείων, έγγαμοι ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμοι και σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, 

–  διπλασιασμό της επιχορήγησης για συμπολίτες μας ΑμεΑ ή με τέκνα ΑμεΑ, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ

Ηλεκτρονική αίτηση και επιλογή μέσω κλήρωσης

Ειδικότερα μέσω του Προγράμματος χορηγείται, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, οικονομική διευκόλυνση ως εξής: 

–   Ποσό ύψους διακοσίων (200) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, 

–  Ποσό ύψους τριακοσίων (300) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα: 

–  άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022, 

– έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει  τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.  

Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ. 

–  Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις. 

– Ποσό ύψους τετρακοσίων (400) ευρώ, ειδικώς για ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, σύμφωνα με την περιγραφόμενη στο Άρθρο 5 διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η επίκληση της ιδιότητας ΑμεΑ είναι δυνατή άπαξ, είτε από το αιτούμενο πρόσωπο ΑμεΑ είτε από αιτούμενο με τέκνο ΑμεΑ, που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις. 

– Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης. 

–  Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών. 

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια για όλους προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση ορίζονται ως εξής: 

Ατομικό (Φυσικά πρόσωπα άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας)

Χωρίς τέκνα 19.000€

Με 1 τέκνο 20.500€

Με 2 τέκνα 22.000€

Με 3 τέκνα 24.000€

Με περισσότερα τέκνα 29.000€

Οικογενειακό (έγγαμοι και μέρη συμφώνου συμβίωσης)

Χωρίς τέκνα 31.000€

Με 1 τέκνο 32.500€

Με 2 τέκνα 34.000€

Με 3 τέκνα 36.000€

Με περισσότερα τέκνα 41.000€

*

-Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει οριστική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαρισθεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. 

-Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να ανακοινώσει τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα