Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠροτεινόμεναΠοιος θα αξιοποιήσει το ‘φιλέτο’ της ακτής και του κάμπινγκ της Αγ....

Ποιος θα αξιοποιήσει το ‘φιλέτο’ της ακτής και του κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας;

Tην έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» ανακοινώνει το ΤΑΙΠΕΔ.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Ζητείται… επενδυτής! Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, θα διεξαχθεί διαγωνιστική διαδικασία σε μία φάση, με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών τη 13η Ιουνίου 2024.

Η παραπάνω διαγωνιστική διαδικασία αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» που βρίσκεται στο Δήμο Θερμαϊκού της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, και είναι συνολικής έκτασης 161.456,84 τ.μ..

Παραθεριστικό – Τουριστικό Χωριό και.. σχολική μονάδα

Για το ακίνητο έχει ήδη εκπονηθεί Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ), στο οποίο ως γενικός χωρικός προορισμός του ακινήτου ορίζεται η «μικτή χρήση» και εξειδικεύεται κατά ζώνες στην ανάπτυξη χρήσεων «Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού» και «Τουρισμού – Αναψυχής».

Στη ζώνη του «Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού», προβλέπεται η απόδοση έκτασης 4 στρεμμάτων στον Δήμο Θερμαϊκού για την ανέγερση σχολικής μονάδας και, μεταξύ άλλων, η δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας, ξενοδοχείων, εγκαταστάσεων εστίασης & αναψυχής, αθλητικών εγκαταστάσεων, κέντρων αναζωογόνησης (spa) και εμπορικών καταστημάτων.

Εγγύτητα με Θεσσαλονίκη

Το ακίνητο «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» λόγω της εγγύτητάς του με τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα όπως τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Επιπλέον, έχει εύκολη οδική πρόσβαση από τον άξονα Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας και απέχει μόλις 14 χλμ. από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

*

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ο επενδυτής υποχρεούνται να αποδώσει το 50% στον Δήμο Θερμαϊκού, ως κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, που ο ίδιος θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή τους.

-Οι χώροι αυτοί, σε συνδυασμό με τις δασικές εκτάσεις που υπάρχουν εντός ζώνης, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα σημαντικό περιαστικό πάρκο για την περιοχή.

-Στη ζώνη του «Τουρισμού – Αναψυχής» προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων, κατοικιών, εμπορικών καταστημάτων, κοινωνικής πρόνοιας, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, περίθαλψης, εστίασης, κέντρων διασκέδασης, αναψυχής και στάθμευσης.

-Με τη θέσπιση του ΕΣΧΑΔΑ εξασφαλίζεται ελεύθερη ζώνη από δόμηση κατά μήκος της παραλίας από τη γραμμή αιγιαλού, 30 μέτρων, ενώ είναι προφανές ότι η ζώνη της παραλίας είναι εκτός συναλλαγής.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε μία φάση, με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών τη 13 η Ιουνίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα