Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠροτεινόμεναΕΟΤ - SKY express: Συνεργασία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στο...

ΕΟΤ – SKY express: Συνεργασία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό

Τις δυνάμεις τους ένωσαν και φέτος ο Eλληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και η SKY express, προβάλλοντας την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Με εντυπωσιακά αποτελέσματα ολοκληρώνεται το ετήσιο πρόγραμμα συνδιαφήμισης ανάμεσα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και την αεροπορική εταιρία SKY express, με στόχο να “απογειώσουν” την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό. Συγκεκριμένα, πάνω από 20 εκατομμύρια τουρίστες-καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη παρακολουθούν διαφημίσεις για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Με ένα στρατηγικά σχεδιασμένο κοινό διαφημιστικό πρόγραμμα, ΕΟΤ και SKY express πρόβαλαν τη χώρα συνεχόμενα για 12 μήνες, επιτυγχάνοντας τον στόχο για συνεχή διαφημιστική παρουσία της χώρας στο εξωτερικό.

Έξι καμπάνιες

Το διαφημιστικό πλάνο αποτελούμενο από έξι (6) καμπάνιες, απλώθηκε σε online και offline μέσα, δημιουργώντας ένα σύγχρονο media mix, το οποίο αξιοποίησε όλα τα νέα εργαλεία αλλά και τα τελευταία trends της διαφήμισης.

Σκοπός της κοινής εκστρατείας είναι, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η άμβλυνση της εποχικότητας, μέσω της ανάδειξης μοναδικών και πολυθεματικών εμπειριών σε όλη την Ελλάδα, σε όλη τη διάρκεια του έτους. Απώτερος στόχος είναι, η ενίσχυση της ζήτησης κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και η γεωγραφική διασπορά των επισκεπτών σε περισσότερους προορισμούς της χώρας.

Ήδη τα αποτελέσματα και ο βαθμός ανταπόκρισης δικαιώνουν τόσο την εμπορική στρατηγική της SKY express, όσο και τις στοχευμένες καμπάνιες που “τρέχουν” με τη συνεργασία του ΕΟΤ.

Ενδεικτικά:

-Το χειμώνα του 2023, οι πέντε κύριες αγορές στόχος δηλ. Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο και Μεγάλη Βρετανία σημείωσαν αύξηση σε ετήσια βάση (YoY) ύψους 74%.

-Το καλοκαίρι του 2023, το ποσοστό ετήσιας αύξησης της ζήτησης από τις συγκεκριμένες αγορές άγγιξε το 73% (YoY).

-Περισσότερα από 20 εκατομμύρια τουρίστες-καταναλωτές παρακολούθησαν τις διαφημιστικές εκστρατείες της SKY express σε όλη την Ευρώπη.

Οι συνεργασίες, βασική προϋπόθεση

Όπως δηλώνουν η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης «Οι συνεργασίες είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Γι΄ αυτό τα τελευταία χρόνια υλοποιούμε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ένα ευρύ πρόγραμμα συνδιαφήμισης με αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ειδικά το πρόσφατο πρόγραμμα, το οποίο είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν στοχευμένο σε δυο άξονες:

α.την επέκταση της τουριστικής περιόδου και

β.την ανάδειξη νέων προορισμών σε όλη τη χώρα.»

Όπως επισημάνθηκε, ένα μέρος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ελληνική αεροπορική εταιρεία SKY express. «Τα αποτελέσματά του ήταν εξαιρετικά και συνέβαλαν στην επίτευξη όλων των στόχων που είχαμε θέσει, ενισχύοντας σημαντικά την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό» επισήμαναν η πρόεδρος του ΕΟΤ και ο γ.γ. ΕΟΤ, οι οποίοι και ευχαρίστησαν την SKY express για την συνεργασία «την οποία και θα συνεχίσουμε καθώς και για την προσήλωση στον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη της Ελλάδας ως top of mind προορισμού στον κόσμο».

Από την πλευρά του ο Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express δήλωσε: «ΕΟΤ και SKY express είμαστε και φέτος συνοδοιπόροι στην εθνική προσπάθεια για την καθιέρωση της χώρας ως τον απόλυτο προορισμό όλο τον χρόνο. Διαθέτοντας το μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών σε όλη την Ελλάδα, για εμάς αποτελεί όχι μόνο επιβεβλημένη, αλλά και αναμφισβήτητη πρακτική η προβολή της χώρας μας σε όλη τη διάρκεια του έτους» προσθέτοντας «είμαστε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτό τον στόχο τον οποίο υπηρετούμε με σειρά πρωτοβουλιών και στρατηγικών προβολής. Τα αποτελέσματα της μεταξύ μας προσπάθειας είναι εξαιρετικά, όπως και η συνεργασία μας με την ομάδα του ΕΟΤ και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά για αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα