Δωρεάν ξενάγηση σε μνημεία της Θεσσαλονίκης

0
3033
views
«Ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη, η Πόλη του Γαλερίου» - Γαλεριανό Συγκρότημα, Καμάρα, Ροτόντα, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Δωρεάν ξεναγήσεις σε σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγών (σ.σ. εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Φεβρουαρίου), ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος γιορτάζει με δύο δωρεάν ξεναγήσεις την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Ρωμαϊκό παρελθόν

Με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου του Ανακτόρου του Γαλέριου, η ξενάγηση θα εστιάσει στην «Ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη, η Πόλη του Γαλερίου» – Γαλεριανό Συγκρότημα, Καμάρα, Ροτόντα. Τα παλαιότερα σωζόμενα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία Ναβαρίνου, στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου του Ανακτόρου.

Ροτόντα
Η Ροτόντα, μεταξύ των αξιοθέατων που θα δείτε, την Κυριακή 25/2 (φωτ. Ντ.Χ.)

Οθωμανικό παρελθόν

Μια δεύτερη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στο ανατρέχοντας στο Οθωμανικό παρελθόν.

«Οθωμανική Θεσσαλονίκη, Μιναρέδες και Τουρμπέδες» είναι το θέμα της συγκεκριμένης ξενάγησης, όπου θα δείτε τον Τουρμπέ Μουσά Μπαμπά, το Διοικητήριο, το Αλατζά Ιμαρέτ, το Μπεζεστένι, το Γιαχουντί Χαμάμ κ.ά.

Η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία Τερψιθέας, στην Άνω Πόλη.

Το Μπεζεστένι από ψηλά (φωτ. Ντ.Χ.)

*

-Δηλώσεις συμμετοχών, μόνο τηλεφωνικά, σήμερα Πέμπτη 22 και αύριο Παρασκευή 23/2, ώρες 11.00-13.00, στο τηλέφωνο 6947 852909.

-Άλλη μια ξενάγηση θα ακολουθήσει την Κυριακή 4 Μαρτίου, ανατρέχοντας στο βυζαντινό παρελθόν της Θεσσαλονίκης.

-Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, έχει ήδη πραγματοποιήσει δυο ξεναγήσεις, στις 4 και 11 Φεβρουαρίου.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here