Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΔωρεάν ξεναγήσεις από το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης!

Δωρεάν ξεναγήσεις από το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης!

Για άλλη μια χρονιά ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος εφαρμόζει το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Αδράξτε την ευκαιρία και ξεναγηθείτε δωρεάν από το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης σε μνημεία τη πόλης! (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Συγκεκριμένα, επί τέσσερις (4) Κυριακές, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ξεναγήσεις, οι οποίες έχουν τίτλο «Τα Μονοπάτια της Μνήμης – Τα Μονοπάτια του Σήμερα».

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 4 Μαρτίου.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Από το χρυσό των Μακεδόνων στην καθημερινότητα των Αρχαίων Ελλήνων, την εκπαίδευση, το παιχνίδι, τη διασκέδαση, την πολυτέλεια, τα ιερά, τα επέκεινα.

Να σημειωθεί, ότι εκείνη την ημέρα (όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα), η είσοδος στο μουσείο (α) είναι δωρεάν.

Δήλωση συμμετοχών την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρες 11.00 – 13.00, στο τηλ. 6947 852909.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

«Η Μνήμη μέσα από τη νεότερη τέχνη» είναι ο τίτλος της ξενάγησης, της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου. Στιγμές της πόλης μέσα από τα μνημεία, τα γλυπτά και τους ανδριάντες της – Ιστορικό Κέντρο, από το Βότση και την Αγία Σοφία στο λιμάνι.

Η συνάντηση θα γίνει μπροστά στο άγαλμα του Ναυάρχου Βότση, πίσω από το Λευκό Πύργο.

Δήλωση συμμετοχών την Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9/2, ώρες 11.00-13.00, στο τηλέφωνο 6947 852909.

Επίσης, την Κυριακή 11/02, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.

«Επταπύργιο – Γεντί Κουλέ και Πύργος Τριγωνίου» είναι ο τίτλος της ξενάγησης. Από το φρούριο της Ακρόπολης σε μία από τις χειρότερες φυλακές, σε χώρο τεχνών. Μνήμες και ιστορίες ξεδιπλώνονται στην αυλή του.

Η συνάντηση θα γίνει στην είσοδο του Γεντί Κουλέ. Δηλώσεις συμμετοχών Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9/2, ώρες 11.00-13.00 στο τηλέφωνο 6947 852909.

Γεντί Κουλέ, από το φρούριο της Ακρόπολης σε μία από τις χειρότερες φυλακές, σε χώρο τεχνών (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου του Ανακτόρου του Γαλέριου, η ξενάγηση θα εστιάσει στην «Ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη, η Πόλη του Γαλερίου» – Γαλεριανό Συγκρότημα, Καμάρα, Ροτόντα. Τα παλαιότερα σωζόμενα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία Ναβαρίνου, στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου του Ανακτόρου. Να σημειωθεί ότι στις 21 Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού.

Δηλώσεις συμμετοχών την Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23/2, ώρες 11.00-13.00, στο τηλέφωνο 6947 852909.

«Ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη, η Πόλη του Γαλερίου» – Γαλεριανό Συγκρότημα, Καμάρα, Ροτόντα, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Κυριακή 4 Μαρτίου

Την Κυριακή 04/03 ξετυλίγεται μπροστά σας το βυζαντινό παρελθόν της Θεσσαλονίκης. Από την ίδρυση του Βυζαντίου και τις παλαιοχριστιανικές βασιλικές, στον ιδιωτικό βίο και τη ζωή μετά θάνατο, στους Κομνηνούς και τους Παλαιολόγους και την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η ξενάγηση θα γίνει στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκη».

Η συνάντηση θα είναι στην είσοδο του μουσείου. Και αυτή την ημέρα, πρώτη Κυριακή του μήνα, η είσοδος στα μουσεία είναι δωρεάν.

Δήλωση συμμετοχών την Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2/3, ώρες 11.00-13.00, στο τηλέφωνο 6947 852909.

Επίσης, την Κυριακή 04/03, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση με τίτλο «Το Ευ Ζην της Παλιάς Θεσσαλονίκης». Θα μάθετε που διασκέδαζαν οι Θεσσαλονικείς, πώς και πού ήταν τα στέκια και πώς άλλαξαν μέσα στα τελευταία 150 χρόνια. Ποιά γεγονότα επηρέασαν την επιλογή τους; Εστιατόρια, ξενοδοχεία, Κέντρα Διασκέδασης. Μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, από το λιμάνι ως τη Διαγώνιο.

Η συνάντηση θα γίνει στην Α’ Προβλήτα του λιμανιού.

Δήλωση συμμετοχών την Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2/3, ώρες 11.00-13.00, στο τηλέφωνο 6947 852909.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα