Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΗ Χαλκιδική, οι Ιταλοί και ο εναλλακτικός τουρισμός!

Η Χαλκιδική, οι Ιταλοί και ο εναλλακτικός τουρισμός!

Τον περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό προωθεί η Χαλκιδική στην Ιταλική αγορά!

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Η γειτονική μας Ιταλία, είναι μια από τις αγορές που, μεταξύ άλλων, εστιάζει η Χαλκιδική, και γενικότερα ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής.

Οι Ιταλοί πλέον γνωρίζουν τη Χαλκιδική και ξέρουν τι θέλουν ταξιδεύοντας στον προορισμό. Η Χαλκιδική προσελκύει κυρίως τον ενδιαφέρον οικογενειών, νεαρά ζευγάρια και seniors που αναζητούν την τοπική κουλτούρα, την επαφή με τη φύση, τον εναλλακτικό τουρισμό ή απλά, την ξεκούραση, τη θάλασσα και καλό φαγητό.

Στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης ΒΙΤ που διοργανώθηκε στο Μιλάνο, η Χαλκιδική πρόβαλε τον εναλλακτικό τουρισμό μέσα από τη δημιουργία νέων περιπατητικών και ποδηλατών διαδρομών, τα οποία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού, ενώ οι 3 πρώτες διαδρομές αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές της τουριστικής σεζόν.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο ΤΟΧ συμμετείχε στην εκδήλωση με θέμα τους γάμους που συν-διοργάνωσαν η BIT με το σύλλογο Wedding Planner της Ιταλίας.

*

-Η διεθνής έκθεση τουρισμού ΒΙΤ2018 στο Μιλάνο προσέλκυσε το ενδιαφέρον 46.000 επισκεπτών από 79 χώρες, σημειώνοντας αύξηση 46% σε σχέση με το 2017.

-Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε με αυτόνομο σταντ για 4η συνεχή χρονιά. Την παρουσία της Χαλκιδικής οργάνωσε και επιμελήθηκε η συνεργάτης του Οργανισμού και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην Ιταλική αγορά τα τελευταία 5 χρόνια, Ελένη Σαρρηκώστα.

Η συνεργάτης του ΤΟΧ και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην Ιταλική αγορά τα τελευταία 5 χρόνια, Ελένη Σαρρηκώστα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα