Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαΤΒΕΧ 2023: Διεθνές συνέδριο με επίκεντρο τα ταξίδια στην Πελοπόννησο  

ΤΒΕΧ 2023: Διεθνές συνέδριο με επίκεντρο τα ταξίδια στην Πελοπόννησο  

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχθεί για πρώτη φορά το διεθνές συνέδριο για δημιουργούς τουριστικού περιεχομένου το ΤΒΕΧ Europe 2023.

Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Ταξιδιωτικοί bloggers, εκπρόσωποι διαδικτυακών ταξιδιωτικών Μέσων και Κοινωνικής Δικτύωσης, δημοσιογράφοι ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, επαγγελματίες και εμπλεκόμενοι του τουρισμού θα δώσουν το ‘παρών’ στο παγκόσμιο συνέδριο TBEX 2023 που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα 8 – 11 Μαΐου.

Οι συμμετοχές ανέρχονται στις 330 καλύπτοντας όλον τον κόσμο, από την Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης μέχρι την Αμερική, τον Καναδά και την Ασία.

Οι συμμετέχοντες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, το 56% των συμμετεχόντων θα είναι από χώρες της Ευρώπης, το 37% από Βόρεια Αμερική και το 4% από Ασία.

Το 70% των συμμετεχόντων θα είναι δημιουργοί ταξιδιωτικού περιεχομένου και το υπόλοιπο 30% ταξιδιωτικοί πράκτορες, ξενοδόχοι, Online Travel Agents (OTA), εταιρίες διοργάνωσης ταξιδιών, επαγγελματίες δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ.

Το 69% θα είναι ηλικίες από 20 έως 39 ετών, το 55% γυναίκες και το 45% άντρες.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το 60% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ συνεργάζονται με μικρούς (micro) και πολύ μικρούς (nano) influencers. Οι micro influencers έχουν 42% υψηλότερο βαθμό αλληλοεπίδρασης από τους macro influencers.

Το 54,9% είναι nano influencers (λιγότεροι από 10.000 ακόλουθοι), το 26,3% είναι micro influencers (10.000 – 60.000 ακόλουθοι), το 10,9% είναι mid level influencers (60.000 – 200.000 ακόλουθοι) και το 7,9% macro influencers (200.000 + ακόλουθοι).

Βραδιές δικτύωσης, ημερήσιες εκδρομές και ταξίδια εξοικείωσης

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί στοχευμένες εμπειρίες μέσα από τα PreBEX Tours (ημερήσιες εκδρομές), FAM trips (ταξίδια εξοικείωσης), αλλά και τις βραδιές δικτύωσης. Στόχος όλων αυτών είναι η ανάδειξη της φύσης, της τοπικής κουλτούρας, του πολιτισμού, της γαστρονομίας και φυσικά των ίδιων των κατοίκων και της καθημερινότητάς τους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί για τους συμμετέχοντες δυο βραδιές δικτύωσης στη Μεσσηνία, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες έχουν διοργανωθεί συνολικά 11 μονοήμερα ταξίδια εξοικείωσης για 250 συμμετέχοντες, καθώς και 17 τριήμερα ταξίδια σε όλη την Πελοπόννησο -συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- που ξεκινούν από την Παρασκευή 12 Μαΐου.

Το πρόγραμμα του ΤΒΕΧ 2023

Το διεθνές συνέδριο ΤΒΕΧ Εurope 2023, Peloponnese είναι έτοιμο να αφήσει ένα ουσιώδες αποτύπωμα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η πρώτη βραδιά εξοικείωσης, Δευτέρα 8 Μαΐου, απευθύνεται σε 150 επισήμους, και θα φιλοξενηθεί στο W Costa Navarino. Ακολουθεί η επίσημη έναρξη του συνεδρίου, την Τρίτη 9 Μαΐου, στο ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας στους ρυθμούς του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories με στόχο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες νοστιμιές  και τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου.

Οι δυο επόμενες μέρες, 10 και 11 Μαΐου, είναι αφιερωμένες στο συνέδριο με ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις, networking με 15λεπτες συναντήσεις με δημιουργούς περιεχομένου κτλ.

Το αποχαιρετιστήριο πάρτι θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 11ης Μαΐου στη Βέργα Καλαμάτας, με την πανοραμική θέα, δίνοντας μια εντυπωσιακή εικόνα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ημερήσιες Εκδρομές και ταξίδια Εξοικείωσης

Στο πρόγραμμα του TBEX Europe 2023 εντάσσονται και 11 ημερήσιες εκδρομές (PreBEX Tours) που θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 9 Μαΐου και θα δώσουν σε 250 συμμετέχοντες την ευκαιρία για μια σύντομη γνωριμία με την περιοχή. Σπήλαιο Κάψια, Αρχαία Μεσσήνη, Κιτριές, οι καταρράκτες του Πολυλίμνιου, οικία Πάτρικ Λη και Τζόαν Φέρμορ, η υπέροχη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, Μυστράς, Κορώνη, Αρχαία Ολυμπία, Καρδαμύλη αλλά και η ίδια η πόλη της Καλαμάτας αποτελούν το επίκεντρο των PreBEX Tours.

Σε ό,τι αφορά στα ταξίδια εξοικείωσης που έχουν σχεδιαστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ξεκινούν την Παρασκευή 12 Μαΐου και μέσα από αυτά 140 συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ολόκληρη την Πελοπόννησο και όχι μόνο. Περιλαμβάνουν επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, θαλάσσια σπορ, απολαυστικούς περίπατους και βουτιές σε παραλίες στην Ελαφόνησο, το Πόρτο Χέλι, τους Αγίους Θεοδώρους, την Κυλλήνη. Ιππασία, περπάτημα στα ορεινά της Πελοποννήσου, σε Μαίναλο, Ταΰγετο, Τρίκαλα Κορινθίας, Πάρνωνα.

Γνωριμία με τις σημαντικότερες πόλεις της Περιφέρειας, την Καλαμάτα, την Τρίπολη, τη Σπάρτη, το Ναύπλιο, την Κόρινθο. Περιήγηση στα εντυπωσιακά κάστρα της Μεσσηνίας. Το Λουτράκι, η Κόρινθος, τα Καλάβρυτα, το Λεωνίδιο, αναδεικνύονται ως τουριστικοί προορισμοί. Οινογνωσίες, γευσιγνωσίες λαδιού και μελιού, γεύματα με τοπικές λιχουδιές θα αναδείξουν τους παραγωγούς της περιοχής.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι ο μέσος όρος διαμονής στον προορισμό των συμμετεχόντων στο ΤΒΕΧ κυμαίνεται μεταξύ 15 – 30 ημερών.

*

-Το TBEX 2023 Peloponnese θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, 8 – 11 Μαΐου ενώ 12 -14 Μαΐου θα λάβουν χώρα τα τριήμερα fam trips σ’ όλη την Πελοπόννησο.

– Θα συμμετέχουν δημιουργοί ταξιδιωτικού περιεχομένουπου διψούν για γνώση, δικτύωση και εμπειρίες που θα μοιραστούν με τους ακολούθους τους. Τravel bloggers, δημοσιογράφοι ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργοί περιεχομένου Social Media, οι μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου συναντιούνται για να μάθουν από τους ειδικούς του χώρου, να δικτυωθούν, να χτίσουν φιλίες και να εξερευνήσουν τον προορισμό.  

Επαγγελματίες του τουριστικού κλάδουσυναντούν τους κορυφαίους του είδους, μαθαίνουν και έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν ανακαλύπτοντας τις καλύτερες πρακτικές των DMOs (Εταιριών Διαχείρισης Προορισμών) και των γνωστότερων τουριστικών brand με στόχο να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά και να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό τους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα