Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηSKY express: 10 απευθείας δρομολόγια από Θεσσαλονίκη – Νέες συνδέσεις

SKY express: 10 απευθείας δρομολόγια από Θεσσαλονίκη – Νέες συνδέσεις

Με 10 προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώνει η SKY express απευθείας το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, 15απλασιάζοντας για το 2023 τις προσφερόμενες θέσεις από 64.000 σε σχεδόν 1 εκατ.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Πέρασαν δυο χρόνια όπου η αεροπορική εταιρία SKY express εγκαινίασε την εποχή των Airbus και των jet routes από τη Θεσσαλονίκη και από τότε μέχρι σήμερα και συγκριτικά με το 2019, τα δεδομένα είναι εντυπωσιακά και αντικατοπτρίζουν πλήρως τη δυναμική της ανάπτυξη.

Την χρονιά που μας πέρασε – το 2022- η SKY express σημείωσε αύξηση επιβατών από 33.600 σε 584.500, αύξησε το μερίδιο στους επιβάτες εσωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από 1,5% το 2019 σε σχεδόν 30% το 2022 και μετέφερε x17 περισσότερους επιβάτες σε σχέση με το 2019. 

Αντίστοιχα το 2023, η SKY express δεκαπενταπλασίασε τις προσφερόμενες θέσεις από/προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»  και από 64.000 φτάνουν σχεδόν το  1 εκατ.

Η σημασία της πόλης της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλη για την αεροπορική εταιρία και για το λόγο αυτό έχει επενδύσει μεταξύ άλλων και σε ανθρώπινο δυναμικό. Ο Όμιλος IOGR απασχολεί στην τοπική κοινωνία περισσότερους από 400 εργαζομένους, που κατοικούν μόνιμα στην πόλη και εργάζονται ως πληρώματα θαλάμου, πληρώματα διακυβέρνησης, call center agents, αλλά και προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης μέσω της Skyserv.

Οι 10 προορισμοί από/προς Θεσσαλονίκη

Η SKY express ενώνει την πόλη της Θεσσαλονίκης με 10 προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τη φέρνει πιο κοντά με την Κύπρο μέσω απευθείας πτήσεων στη Λάρνακα.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το πτητικό της έργο ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα οι προορισμοί και η συχνότητα των πτήσεων έχουν ως εξής:

 • Αθήνα – Θεσσαλονίκη: έως 6 καθημερινές πτήσεις
 • Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη: καθημερινά έως δυο πτήσεις
 • Λάρνακα: 4 φορές την εβδομάδα. Φέτος, για πρώτη φορά το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρνακα θα διατηρηθεί και το καλοκαίρι
 • Μυτιλήνη: έως 4 φορές την εβδομάδα
 • Χίος:  έως 3 φορές την εβδομάδα
 • Σάμος: έως 3 φορές την εβδομάδα
 • Σκύρος: 2 εβδομαδιαίες πτήσεις
 • Πάρος: 3 εβδομαδιαίες πτήσεις από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο
 • Μύκονος: οι πτήσεις ξεκινούν στα τέλη Ιουνίου 2023. 3 εβδομαδιαίες πτήσεις μέχρι τον Οκτώβριο
 • Κέρκυρα: 2 εβδομαδιαίες πτήσεις.

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 08 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, η SKY express γιόρτασε μαζί με συνεργάτες από το χώρο ταξιδιωτικών γραφείων, αξιωματούχους εκπροσώπους του δημόσιου τομέα, παραγωγικούς φορείς της πόλης καθώς και εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής, τη σταθερή, δυναμική και αδιάλειπτη παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα.

«Ακόμα και κατά την περίοδο της πανδημίας, η SKY express κέρδισε το στοίχημα ως η μοναδική εταιρεία που συνέχισε να πετά διατηρώντας την αεροπορική σύνδεση όλων των προορισμών της» δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express.

Σύμφωνα με τον κ. Σκαλτσά, η SKY express δημιούργησε για τους Θεσσαλονικείς με πραγματικά ανταγωνιστικές τιμές μία ποιοτική, σύγχρονη ταξιδιωτική εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. «Η δυνατή σχέση μας με την πόλη της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώθηκε το 2021, όταν  δώσαμε σε ένα από τα πρώτα μας τότε Airbus A320neo, το όνομα «My Thessaloniki», προς τιμήν της πόλης. Η σχέση αυτή συνεχίζεται και παραμένουμε με πράξεις δίπλα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στους φορείς της, τους συνεργάτες μας, τους ανθρώπους της. Απτή απόδειξη της υποστήριξής μας αποτελεί η πρόσφατη δωρεάν μεταφορά φοιτητών από και προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά και η υποστήριξη σημαντικών θεσμών για την πόλη, όπως τα ‘Ποσειδώνια’, αλλά και ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’» υπογράμμισε.

Αύξηση πτήσεων, επιβατών και εσόδων

Τα στοιχεία του 1ου τριμήνου του 2023 που παρουσίασε η SKY express στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιβεβαιώνουν την ισχυρή λειτουργική ανάπτυξη της εταιρείας. Συγκεκριμένα:

 • Οι συνολικές πτήσεις αυξήθηκαν κατά 11% (συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2022)ξεπερνώντας τις 10.000. Συγκρίνοντας με το Α’ τρίμηνο του 2019 (περίοδος προ πανδημίας Covid-19) η αύξηση των πτήσεων φτάνει το 69%.
 • Οι επιβάτες της εταιρείας αυξήθηκαν 50% (σε σύγκριση με το Α’ τρίμηνο του 2022), φτάνοντας τους 730.000. Σε σχέση με την προ πανδημίας αντίστοιχη περίοδο η αύξηση φτάνει το 390%
 • συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 73% (σε σύγκριση με το Α’ τρίμηνο του 2022)φτάνοντας τα 48 εκατ. ευρώ, οδηγούμενα από την υψηλότερη ανάπτυξη των πτήσεων εξωτερικού. Σε σχέση με την προ πανδημίας αντίστοιχη περίοδο η αύξηση φτάνει το 489%.

Ευχαριστούμε την Sky express για την πρόσκληση, ωστόσο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν καταφέραμε να παρευρεθούμε στην εκδήλωση.

*

-Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Μαΐου σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης με φόντο το Θερμαϊκό κόλπο τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Τουρισμού των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς Μαρία Καραγιάννη και Βάσω Νικολέτου αντίστοιχα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Ηelexpo Κυριάκος Ποζρικίδης και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Λουκία Σαράντη. Το ‘παρών’ στην εκδήλωση έδωσαν ταξιδιωτικοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Από αριστερά: Γιώργος Τσιόπουλος (Κυβερνήτης της SKY express), Απόστολος
Τζιτζικώστας (Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας), Κωνσταντίνα Δεληγιάννη, Όλγα Ευμορφοπούλου (αεροσυνοδοί της SKY express)
Από αριστερά: Αλέξανδρος Θάνος (Αντιπεριφειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας),
Γεράσιμος Σκαλτσάς (Chief Commercial Officer, SKY express)

-H SKY express, μέλος του Δ.Σ. της ERA, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία. Έχει το μεγαλύτερο δίκτυο εγχώριων προορισμών (34), ενώ εξυπηρετεί 24 διεθνείς προορισμούς.

-Έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες interline με παγκόσμιους αερομεταφορείς, όπως Air France, KLM, Qatar Airways, easy jet, Delta, Emirates, American Airlines, Air Transat, Condor κ.ά.

-Τα τελευταία δύο χρόνια η Sky Express προέβη στον εκσυγχρονισμό του στόλου της με την απόκτηση 8 καινούργιων AIRBUS A320neo, ενός AIRBUS A320ceo και 6 ATR 72-600, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως στο χώρο των αερομεταφορών.

-Με την προσθήκη εντός του 2023 δύο AIRBUS A321neo, ο στόλος της SKY express πρόκειται να απαριθμεί 23 αεροσκάφη,συνεχίζοντας να διαθέτει το νεότερο και πιο «πράσινο» στόλο στην Ελλάδα και έναν από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον στην Ευρώπη.

Φωτογραφία από τη συμμετοχή της SKY express στο Posidonia Sea Tourism Forum που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, 25 και 26 Απριλίου 2023. Από αριστερά: Μάρκος Μαρκάκης (Digital Marketing & Sales Manager), Ντέπυ Χιωτοπούλου (η υπογράφουσα), Μάγδα Καρανικόλα (Sales Manager), Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος (Key Accounts Project Manager)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα