Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΠαρατείνεται το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

Παρατείνεται το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

Στην επέκταση του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους», στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού προχωράει το υπουργείο Τουρισμού και για το 2021.

Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, ήδη από τον Νοέμβριο, και με τους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα θα βρίσκονται στον «πάγο» (σ.σ. απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και κατά την εορταστική περίοδο), αποτελεί μονόδρομος για το υπουργείο Τουρισμού η επέκταση του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» και για το 2021.  

Με τη διάταξη «Παράταση και αποπληρωμή των παρόχων του προγράμματος ‘Τουρισμός Για Όλους’», ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «για πρώτη φορά το Ελληνικό Κράτος ενίσχυσε με 100 εκατομμύρια ευρώ τα προγράμματα  του εσωτερικού τουρισμού, όμως, ακόμα και τώρα, οι χειμερινοί προορισμοί δεν είναι δυνατό να είναι ανοιχτοί. Συνεπώς, επιβάλλεται να επεκτείνουμε τα προγράμματα αυτά και μέσα στο 2021» προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει και για τα εταιρικά voucher. Δηλαδή, το πρόγραμμα των ιδιωτικών εταιρειών που μπορούν να δώσουν στους υπαλλήλους τους voucher τουρισμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, ‘έτρεχε’ από αρχές Αυγούστου, όπου επιδοτείτο η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια.

Στην πορεία, στον εν λόγω πρόγραμμα, συμπεριλήφθηκαν και τα τουριστικά γραφεία της χώρας.

Μέτρα ενίσχυσης

Παράλληλα με το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι επείγουσες διατάξεις του υπουργείου Τουρισμού για θέματα που αφορούν στα μέτρα της Κυβέρνησης για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού αλλά και τις συνέπειές της.

Η πρώτη διάταξη αφορά στα «Μέτρα στήριξης χερσαίων επιβατικών μεταφορών» και όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης «στηρίζουμε για πρώτη φορά και τα τουριστικά λεωφορεία, δεδομένου ότι αποκλείσαμε τη δυνατότητα να γεμίζουν όλες οι θέσεις τους, εξαιτίας της πανδημίας. Έπρεπε να συμπληρωθεί αυτή η διάταξη και με τα τουριστικά τρένα, καθώς είναι και αυτά μέρος του τουριστικού μας προϊόντος».

Με τη διάταξη «Παράταση για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας των τουριστικών λιμένων» ο κ. Θεοχάρης ανέφερε στη Βουλή, «υπάρχει μια σειρά από τουριστικούς λιμένες ή καταφύγια, τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τις περιβαλλοντικές μελέτες. Δίνουμε μόνο για έναν χρόνο παράταση για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν. Μέσα στην επόμενη χρονιά θα έρθει ένα νέο, ουσιαστικό πλαίσιο για τις μαρίνες της χώρας και θα δούμε και τις διαδικασίες επιτάχυνσης για να μην έχουμε την ανάγκη τέτοιων παρατάσεων».

Επιπλέον, παρατείνεται για λίγους μήνες η δυνατότητα των μικρών καταλυμάτων να δηλώσουν τον διακριτικό τίτλο στα ενοικιαζόμενα και επιπλωμένα δωμάτια, διαμερίσματα, για τρεις μήνες στο Γ.Ε.ΜΗ, μέχρις ότου έρθει από το υπουργείο Τουρισμού μια συνολικότερη ρύθμιση.

Τέλος, ψηφίστηκε η τροπολογία που καθιστά ασυμψήφιστο και ακατάσχετο το ποσό αποζημίωσης που δίνεται για τα ξενοδοχεία που παρέμειναν ανοικτά κατά την περίοδο Απριλίου – Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα