Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαMentor Travel Specialists: Οι «Μέντορες» προτείνουν κλασικούς αλλά και ολοκαίνουργιους προορισμούς –...

Mentor Travel Specialists: Οι «Μέντορες» προτείνουν κλασικούς αλλά και ολοκαίνουργιους προορισμούς – Νέα γραφεία στη Θεσσαλονίκη

Ένας χρόνος ζωής, ένας χρόνος χαράς για τα στελέχη και την ομάδα του Mentor Travel Specialists με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τουρισμού και των οργανωμένων τουριστικών πακέτων. Ο Βελισσάριος Χωρινός, συνιδιοκτήτης του Mentor Travel Specialists, μιλάει στο Debbiestravel.gr για την πορεία και τη στρατηγική του τουριστικού γραφείου αλλά και για τα νέα του προγράμματα!

Συνέντευξη στην Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Μια έμπειρη ομάδα που απαρτίζεται από 19 άτομα, με 20 και 30 και βάλε χρόνια στον κλάδο του τουρισμού και των οργανωμένων πακέτων, είναι οι… μέντορές σας στα ταξίδια, σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό, καλοκαίρι και χειμώνα, άνοιξη και φθινόπωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Αρχαία ελληνική λέξη ο μέντορας, «μέντωρ», ο καθοδηγητής, ο σύμβουλος αλλά και ο φίλος. Οι ταξιδιωτικοί μέντορες του Mentor Travel Specialists, ήδη εδώ και ένα χρόνο, από το Μάιο του 2022, είναι δίπλα στον κάθε εκδρομέα και ταξιδιώτη παρέχοντάς τους ταξιδιωτικές εμπειρίες, οργανωμένα πακέτα, εξειδικευμένες προτάσεις και έξτρα tips για κάθε προορισμό. Και όπως οι ίδιοι λένε «φροντίζουμε μαζί τον προγραμματισμό της απόδρασής σας από την καθημερινότητα να είναι εύκολη, διασκεδαστική και κυρίως προσαρμοσμένη σ’ ό,τι πραγματικά επιθυμείτε!».  

«Ο κόσμος μας αγκάλιασε»               

Βελισσάριος Χωρινός, Σάββας Βαρικιάν, Πασχάλης Γιαμαλής είναι οι τρεις ιδιοκτήτες του Mentor Travel Specialists, οι οποίοι τόσο οι ίδιοι όσο και τα στελέχη και η ομάδα που απαρτίζουν το γραφείο έχουν πολυετή εμπειρία στον χώρο του τουρισμού και των ταξιδιωτικών γραφείων.

Από αριστερά, Πασχάλης Γιαμαλής, Βελισσάριος Χωρινός (μέση), Σάββας Βαρικιάν

«Ένας χρόνος ζωής, ένας χρόνος χαράς, ο κόσμος μας αγκάλιασε, τόσο σε προορισμούς που είτε είχαν να εκτελεστούν χρόνια από Θεσσαλονίκη είτε σε προορισμούς πιο συνηθισμένους» αναφέρει στο Debbiestravel.gr ο Βελισσάριος Χωρινός ο οποίος έχει μια πορεία στον κλάδο εδώ και 22 έτη. Όπως ο ίδιος μας εξηγεί, υπάρχει η εμπειρία και στο κομμάτι της διοργάνωσης των εκδρομών αλλά και στο κομμάτι των κρατήσεων, «υπάρχουν άτομα στην εταιρία που έχουν εμπειρία 32 και 33 χρόνια» επισημαίνει ο κ. Χωρινός.

Ο κόσμος έχει στραφεί στο ταξιδιωτικό πρακτορείο

Στην εποχή του διαδικτύου, τα τουριστικά γραφεία έχασαν μια μεγάλη μερίδα δυνητικών πελατών τους, από τη στιγμή που κάποιος μπορεί να κάνει την αγορά τόσο αεροπορικού εισιτηρίου όσο και κατάλυμα για τη διαμονή του, μόνος του.

Η περίοδος της πανδημίας, όταν ξεκίνησαν και πάλι τα ταξίδια έστω δειλά δειλά αρχικά, με προφυλάξεις και περιορισμούς, έβαλε και πάλι πιο δυνατά τα ταξιδιωτικά γραφεία στη συνείδηση του κοινού, επιλέγοντας τα, διότι, μεταξύ άλλων, τους παρείχαν ασφάλεια αλλά και ευελιξία σε τυχόν ακύρωση της εκδρομής/ταξιδιού με επιστροφή των χρημάτων.

«Στην εποχή της πανδημίας, το πιο σημαντικό που ίσως μάθαμε ήταν ότι όλα μπορεί να συμβούν και ο κόσμος να ‘χαλάσει’» δηλώνει στο Debbiestravel.gr ο κ. Χωρινός εξηγώντας μας ότι οι πελάτες τους είχαν υπεύθυνες απαντήσεις στο τι ίσχυε σε κάθε προορισμό, σε κάθε χώρα, πώς μπορούσαν να ταξιδέψουν, τι τεστ χρειαζόταν για την κάθε χώρα, την ασφάλεια που τους παρείχαν σε περίπτωση ακύρωσης ταξιδιού, «και όλο αυτό ουσιαστικά δημιούργησε μια σχέση εμπιστοσύνης με τα τουριστικά γραφεία» υπογραμμίζει.

Έγκαιρος προγραμματισμός = καλύτερη τιμή, καλύτερες παροχές

Ένα από τα σημεία ‘κλειδιά’ του ταξιδιωτικού γραφείου Mentor Travel Specialists είναι η προώθηση των ταξιδιωτικών πακέτων και εκδρομών στην αγορά αρκετούς μήνες πριν.

«Εμείς αξιοποιώντας τη σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό, προωθούμε τα προγράμματά μας πολύ έγκαιρα’ είναι κάτι που είχε πολλά χρόνια να γίνει στην αγορά» δηλώνει στο Debbiestravel.gr ο συνιδιοκτήτης του Mentor Travel Specialists. Όπως μας εξηγεί το καλοκαιρινό τους πρόγραμμα, είχε ήδη κυκλοφορήσει από τον Μάρτιο, «βεβαίως για έναν ξένο 5-6 μήνες το να κυκλοφορεί ένα τουριστικό πακέτο δεν είναι νωρίς, αλλά για την ελληνική αγορά είναι ακόμη κάτι πρωτόγνωρο» δηλώνει προσθέτοντας «εμείς αρχίζουμε και το χτίζουμε και βλέπουμε ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να ρωτάει, εμπιστεύεται, και επίσης βλέπει διαφορά και στην τιμή».

«Όπως για παράδειγμα;» ρωτήσαμε τον κ. Χωρινό. «Σε μια αεροπορική εκδρομή το ζευγάρι κερδίζει μέχρι και 150 έως και 250 ευρώ» αναφέρει.

Στον ‘αέρα’ το πρόγραμμα για 26η – 28η Οκτωβρίου

Έτσι λοιπόν, βάσει της στρατηγικής κατεύθυνσης του Mentor Travel Specialists, εδώ και δυο εβδομάδες οι ταξιδιωτικοί ‘μέντορες’ κυκλοφορούν το πρόγραμμα για τις αργίες της 26ης –  28ης Οκτωβρίου.

Τι προτείνονται; Οι κλασικοί προορισμοί που έχουν υψηλή ζήτηση όπως είναι το Παρίσι, το Λονδίνο, η Ρώμη, η Κεντρική Ευρώπη, η Βιέννη, η Βουδαπέστη κλπ.

«Έχουμε βάλει και κάποιους νέους προορισμούς, οι οποίοι είτε έχουν πολλά χρόνια να ακουστούν είτε παίζουν για πρώτη φορά» πληροφορεί το Debbiestravel.gr ο κ. Χωρινός. Το πρόγραμμα της Κυανής Ακτής, το οποίο ξεκίνησε το καλοκαίρι, το Αυστριακό Τυρόλο κλπ. αλλά και το αποκλειστικό πρόγραμμα της Τοσκάνης με διαμονή στη Φλωρεντία και περιήγηση στα Τοσκανικά χωριά (Σιένα, Λούκα, Πίζα, Σαν Τζιμινιάνο κλπ.).

Πρόκειται για ένα αποκλειστικό πρόγραμμα του Mentor Travel Specialists, το οποίο, όπως πληροφορούμαστε, έχει ήδη ζήτηση. Είναι τετραήμερο αεροπορικό με απευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη για Μπολόνια, περιήγηση στην πόλη, στη συνέχεια στη μεσαιωνική Λούκα – γενέτειρα του Τζιάκομο Πουτσίνι-, στην ιστορική Πίζα με τον εμβληματικό κεκλιμένο Πύργο της, Σαν Τζιμινιάνο στην αμπελοοινική ζώνη της Τοσκάνης – μεσαιωνικό χωριό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO-, Σιένα, Βερόνα, Μπέργκαμο και με διαμονή στην αναγεννησιακή Φλωρεντία. Η αναχώρηση για τη συγκεκριμένη εκδρομή έχει οριστεί για τις 25 Οκτωβρίου.

Στο πρόγραμμα της 26ης – 28ης Οκτωβρίου περιλαμβάνονται και Ρώμη, Μπρυζ στο Βέλγιο, Παρίσι, Άμστερνταμ, Αλσατία, Ελβετία – Αλπικό τρένο, Κωνσταντινούπολη, Μάλτα και σε οδικά Δαλματικές Ακτές, Βουκουρέστι, Βελιγράδι κλπ.

Νέο προϊόν – Νέος προορισμός

Εκτός όμως από τους παραπάνω προορισμούς και το αποκλειστικό για Τοσκάνη, ο Mentor Travel Specialists προσθέτει έναν νέο προορισμό απευθείας από Θεσσαλονίκη. Πρόκειται την Αίγυπτο και συγκεκριμένα για την πρωτεύουσά της το Κάιρο, συμπεριλαμβάνοντας και μια ημερήσια εκδρομή στην Αλεξάνδρεια.

«Με αφορμή την έναρξη απευθείας πτήσεων από Θεσσαλονίκη δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, δημιουργούμε ένα πρώτο πακέτο εκδρομών αρχές Νοεμβρίου» δηλώνει ο κ. Χωρινός εξηγώντας πως οι συγκεκριμένες μέρες – Παρασκευή και Δευτέρα-  δημιουργούν ένα πολύ ωραίο τετραήμερο πακέτο, καθώς η πτήση της Παρασκευής είναι πρωινή και η πτήση της Δευτέρας αργά το βράδυ,  δίνοντας τέσσερις γεμάτες μέρες στον εκδρομέα.

«Εμείς θέλουμε τέτοιες προτάσεις από τις αεροπορικές εταιρίες, με νέους προορισμούς, βλέπουμε ότι ο κόσμος διψάει για νέους προορισμούς» σχολιάζει ο κ. Χωρινός.

Να σημειώσουμε ότι για τον συγκεκριμένο προορισμό στην Αίγυπτο, θα δημιουργηθούν και 8ήμερα πακέτα, Παρασκευή με Παρασκευή, συμπεριλαμβάνοντας και την κρουαζιέρα του Νείλου.

Νέα γραφεία για τον MENTOR

Ένας χρόνος ζωής λοιπόν για το ταξιδιωτικό γραφείο MENTOR Travel Specialists και η εταιρία, με την υποστήριξη και την αγάπη του κόσμου, επεκτείνεται.

Συγκεκριμένα, από 1η Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα νέα τους γραφεία επίσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου 8 (δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό), στον 1ο όροφο. Ουσιαστικά, εκεί μεταφέρονται τα γραφεία της οργάνωσης των ταξιδιωτικών πακέτων και των εκδρομών αλλά και το τμήμα εταιρικών ταξιδιών.

*

Στα οργανωμένα ταξιδιωτικά πακέτα το ταξιδιωτικό γραφείο MENTOR Travel Specialists επιλέγει ιδανικές πτήσεις για κάθε ταξίδι, με σωστή επιλογή αεροδρομίων και ελάχιστη παραμονή σε πιθανούς ενδιάμεσους σταθμούς. Στις εταιρίες χαμηλού κόστους φροντίζουν να αποφεύγονται δυσάρεστες εκπλήξεις όπως διαστάσεις – βάρος αποσκευών, τυχαία επιλογή θέσης κλπ. Σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης πτήσης, οι «μέντορες» βρίσκουν άμεσα την καλύτερη λύση για τους πελάτες τους.

-Προτείνουν ξενοδοχεία που έχουν καλή αναλογία ποιότητας – τιμής. Οι τιμές είναι χαμηλές διότι κλείνονται ως γκρουπ. Οι συνοδοί της κάθε εκδρομής γνωρίζουν καλά τον προορισμό. Ξεναγήσεις σε τοπικά αξιοθέατα, ιστορικά στοιχεία αλλά και μετάδοση του τοπικού τρόπου ζωής, χρηστικές πληροφορίες καθώς και προτάσεις για διασκέδαση, φαγητό, αγορές κλπ.

-Σε θέματα ασφάλειας, εκτός από την ασφάλεια Αστικής Ευθύνης που είναι υποχρεωτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνουν τη δυνατότητα να λάβει ο πελάτης την ασφάλεια σε περίπτωση νόσησης από covid. Καλύπτει τον πελάτη και ένα συνοδό μέλος, με αποζημίωση 70% του συνολικού ποσού της εκδρομής. Το κόστος ασφάλισης για ταξίδια εσωτερικού ανέρχεται στα 10 ευρώ και για ταξίδια εξωτερικού στα 20 ευρώ.

-Επίσης, προσφέρονται ειδικές τιμές σε χώρους στάθμευσης (πάρκινγκ), φυλασσόμενους όλο το 24ωρο, τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και στο αεροδρόμιο.

MENTOR Travel Specialists, Μητροπόλεως 72, ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 21.00, Σάββατο 09.00 – 15.00, τηλ. 2311 821181, info@mentortravel.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα