Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΚεντρική ΜακεδονίαΔήμος Νάουσας: Οι οινοποιοί βυθίζουν φιάλες κρασιού στο ποτάμι

Δήμος Νάουσας: Οι οινοποιοί βυθίζουν φιάλες κρασιού στο ποτάμι

Μια καινοτόμα και πρωτοπόρα δράση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Νάουσα με πρωτοβουλία του δήμου Νάουσας και των οινοποιών της περιοχής.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Οινοπαραγωγών Νάουσας, τη Γαστρονομική Κοινότητα Νάουσας, την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Νάουσας και τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Νάουσας πραγματοποιεί μια καινοτόμα δράση η οποία αφορά τη βύθιση φιαλών κρασιού παραγωγής Νάουσας στον ποταμό Αράπιτσα.

Όπως ενημερώνει το debbiestravel.gr ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, θα βυθιστούν περίπου 500 με 600 φιάλες Ναουσαίικου κρασιού στον ποταμό Αράπιτσα.

«Είναι η πρώτη φορά που σε γάργαρα, τρεχούμενα παγωμένα νερά θα βυθιστούν φιάλες κρασιού» αναφέρει ο κ. Καρανικόλας εξηγώντας πως οι φιάλες θα παραμείνουν για κάποια χρόνια – 3 με 4-, ώστε να παρακολουθούν την εξέλιξή τους κα το πώς ωριμάζουν.

Στόχος είναι να παρακολουθείται η παλαίωση των κρασιών υπό αυτές τις συνθήκες και αυτό να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για συνέργειες και για την προβολή της Νάουσας ως πόλης του Οίνου και της Γευσιγνωσίας.

Φεστιβάλ Τρύγου

Εκτός από τη δράση με τη βύθιση φιαλών Ναουσαίικων κρασιών, στην πόλη του οίνου και της γευσιγνωσίας έρχεται και το Φεστιβάλ Τρύγου το οποίο θα διεξαχθεί για δυο εβδομάδες -από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου– με πλήθος εκδηλώσεων πολιτιστικών, οινογευστικών κτλ., με τα παραδοσιακά ρακοκάζανα που θα βράζουν Σεπτέμβριο και Οκτώβριο κ.ά.

*

-Η δράση βύθισης φιαλών κρασιού Νάουσας στον ποταμό Αράπιτσα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg Europe Cult-Create, στο οποίο ο Δήμος Νάουσας συμμετέχει ως εταίρος.

– Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. στον Χώρο Θυσίας των Ναουσαίων Ηρωίδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα