Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήTaste Halkidiki: Έρχεται το 1ο φεστιβάλ γαστρονομίας

Taste Halkidiki: Έρχεται το 1ο φεστιβάλ γαστρονομίας

Οι ελιές και το ελαιόλαδο, το μέλι, τα κρασιά και τα τσίπουρα, τα τυροκομικά, τα ψάρια και τα όστρακα, τα κρέατα και τα κυνήγια, τα κηπευτικά, τα φρούτα, τα σιτηρά, τα βότανα, τα μανιτάρια του δάσους, οι ξηροί καρποί, είναι τα προϊόντα που  προσφέρει απλόχερα η γη της Χαλκιδικής.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Taste Halkidiki είναι ο τίτλος του 1ου φεστιβάλ γαστρονομίας Χαλκιδικής που διοργανώνεται με αφορμή τα 30 χρόνια που γιορτάζει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής από την ίδρυσή του και το οποίο ξεκινά μια σειρά δράσεων, ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER CLLD (ΠΑΑ 2014- 2020), με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής.

Στόχος του 1ου φεστιβάλ γαστρονομίας είναι να αποτελέσει μια σταθερή αναφορά για τη γαστρονομία όλης της Χαλκιδικής, να συμβάλλει στην ανάπτυξη περιοχών, τουριστικών και μη με αφορμή τη γαστρονομία, στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν καθώς και στην οικονομική ανάπτυξη των κλάδων της παραγωγής τροφίμων, της εστίασης και της φιλοξενίας.

Το Taste Halkidiki είναι ο ήλιος, η θάλασσα, η γη, οι άνθρωποι, τα προϊόντα, οι παραγωγοί, οι παραδοσιακές συνταγές, τα έθιμα και ό,τι σχετίζεται με τη γαστρονομία της περιοχής.

Οι ελιές και το ελαιόλαδο, το μέλι, τα κρασιά και τα τσίπουρα, τα τυροκομικά, τα ψάρια και τα όστρακα, τα κρέατα και τα κυνήγια, τα κηπευτικά, τα φρούτα, τα σιτηρά, τα βότανα, τα μανιτάρια του δάσους, οι ξηροί καρποί, είναι τα προϊόντα που απλόχερα προσφέρει η Χαλκιδικιώτικη γη, τα οποία μετατρέπονται σε δημιουργικές, γευστικές, εμπειρίες και προκαλούν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων σεφ αλλά και foodies από όλο τον κόσμο.

Στην πλατεία της Νέας Φώκαιας

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, με τη διοργάνωση του 1ου TASTE HALKIDIKI FESTIVAL.

Η κεντρική πλατεία της Νέας Φώκαιας στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, θα φιλοξενήσει από τις 18.00 μαγειρικές επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών με τη μοντέρνα υπογραφή διακεκριμένων σεφ του τόπου, ενώ ταυτόχρονα ομάδες σπουδαστών θα ετοιμάζουν την ίδια συνταγή για το κοινό, το οποίο θα κληθεί να ψηφίσει την καλύτερη από αυτές.

Ελιές, μέλι, ελαιόλαδο, βότανα, κρασί, τσίπουρα και μπίρες, ξηροί καρποί και γλυκά, θα προσφέρονται από τους καταξιωμένους παραγωγούς για γνωριμία και δοκιμή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκθετών.

*

– Την υλοποίηση του Taste Halkidiki έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και διοργάνωσης γαστρονομικών εκδηλώσεων, που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν.

-Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα