Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαΤο «Ελληνικό Πρωινό» σερβιρίστηκε σε ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Το «Ελληνικό Πρωινό» σερβιρίστηκε σε ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Με το σερβίρισμα «Ελληνικού Πρωινού» γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η ελληνική ξενοδοχία και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Πρόκειται για τη δυναμική δράση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, «Ελληνικό Πρωινό» που αναδεικνύει τη γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, το ΞΕΕ σε συνεργασία με τον ΔΑΑ και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής & Αργοσαρωνικού προσέφερε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στο χώρο Αναχωρήσεων του Αεροδρομίου «Ελληνικό Πρωινό».

«Στηρίζουμε ένθερμα αυτή την προσπάθεια που φέρνει τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στο τραπέζι κάθε ταξιδιώτη!» δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του ΞΕΕ προσθέτοντας «Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου) εστιάζοντας στην ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και με όχημα την ελληνική γαστρονομία ταξιδεύουμε την εικόνα της χώρας μας πιο μακριά. Εστιάζουμε στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού και βάζουμε γερές βάσεις για το μέλλον».

Αναδεικνύοντας τη γαστρονομική παράδοση

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» ξεκίνησε το 2010 από το ΞΕΕ και έκτοτε έχει διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία καταξίωσης, μέσα από το διαρκή εμπλουτισμό του και τη διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή.

«Η ανάδειξη μέσω του «Ελληνικού Πρωινού» της ιδιαίτερης γαστρονομικής παράδοσης κάθε περιοχής της χώρας µας, ανάλογα µε τα προϊόντα που παράγονται σε αυτήν, τις ιδιαίτερες κλιματολογικές και γεωγραφικές συνθήκες, δίνει στοιχεία μοναδικότητας στην εμπειρία των επισκεπτών μας και συμβάλλει στην εξωστρέφεια και στο άνοιγμα νέων αγορών για μοναδικά προϊόντα ελληνικής παραγωγή» δήλωσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός.

Όπως ο ίδιος ανέφερε «η Φιλοξενία διαχέει τα οφέλη της σε 17 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και 9 τομείς της ελληνικής οικονομίας. Ανάμεσά τους ο πρωτογενής τομέας έχει περίοπτη θέση σε αυτή τη συνεισφορά του ελληνικού ξενοδοχείου, όπως επιβεβαιώνει από έρευνα του ΙΤΕΠ για λογαριασμό του ΞΕΕ. Σύμφωνα με αυτή, το  88% της δαπάνης των ξενοδοχείων για αγορά τροφίμων και ποτών αφορά σε αγορά ελληνικών προϊόντων.  Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό κατανέμεται σε 36% από τοπικούς παραγωγούς (εντός δηλαδή του νομού που δραστηριοποιείται κάθε ξενοδοχείο) και το 52% από την υπόλοιπη Ελλάδα».

Από την πλευρά της η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ιωάννα Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, δήλωσε: «Η σημερινή «Πρόσκληση σε… Ελληνικό Πρωινό» είναι μια ακόμα έκφραση της πολυδιάστατης συνεργασίας μας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και με την Ένωση Ξενοδόχων, Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού και αποτελεί μια ιδιαίτερη  στιγμή για εμάς στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας για την ενδυνάμωση και την προβολή  της ελληνικότητας και της παράδοσής μας, επιλέξαμε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού  για να μοιραστούμε με τους ταξιδιώτες μας τη γαστρονομική  εμπειρία των αυθεντικών, ελληνικών  προϊόντων που συνθέτουν το Ελληνικό Πρωινό και εκφράζουν με τον πιο…γευστικό  τρόπο  την απαράμιλλη  ελληνική φιλοξενία».

Η φιλόξενη καλημέρα

Για μια πρωτοβουλία που αγαπήθηκε από Έλληνες και ξένους επισκέπτες μίλησε η προέδρος της ΕΞΑΑΑ Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς, αναφερόμενη στους σκοπούς της εκδήλωσης.

«Το ‘Ελληνικό Πρωινό’ είναι μια πρωτοβουλία που η φήμη του έχει ήδη ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Εκφράζει την Ελλάδα μας, εκφράζει την φιλόξενη «καλημέρα» μας και κυρίως στηρίζει και αναδεικνύει την ελληνική παραγωγή τοπικών προϊόντων και τους Έλληνες παραγωγούς» δήλωσε η κα. Ζούλοβιτς.

Δείτε το βίντεο εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα